משה אורנשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "ע"י" ב־"על ידי")
שורה 11: שורה 11:


לאחר נישואיו עם בתו של הרב [[בן ציון וישצקי]], נקרא על ידי הרב [[מנחם וולפא]] לעמוד בראש ישיבת [[תומכי תמימים נתניה]], ומאז הוא עומד בראשה.
לאחר נישואיו עם בתו של הרב [[בן ציון וישצקי]], נקרא על ידי הרב [[מנחם וולפא]] לעמוד בראש ישיבת [[תומכי תמימים נתניה]], ומאז הוא עומד בראשה.
פעולתיו: הנהיג כמה עינינים חשובים בעולם תומכי תמימים לדוגמא אי לימוד ליבה.
הנהיג כמה עינינים חשובים בעולם תומכי תמימים לדוגמא אי לימוד לימודי חול, גם כשהדבר גובל בהעדר תיקצוב מהמדינה.
 
===פעילות ספרותית===
===פעילות ספרותית===
עוד בהיותו בחור החל לעסוק בכתיבה, ובמשך תקופה היה כותב יומן מהמתרחש במחיצת הרבי ב-770, וכן העלה על גבי הכתב סיפורי מופת מ[[הרבי]], שהתפרסמו לרוב ב[[שבועון כפר חב"ד]] תחת שם העט "ארי סמית". לימים, קובצו חלק מהסיפורים ונדפסו בספרים.
עוד בהיותו בחור החל לעסוק בכתיבה, ובמשך תקופה היה כותב יומן מהמתרחש במחיצת הרבי ב-[[770]], וכן העלה על גבי הכתב סיפורי מופת מ[[הרבי]], שהתפרסמו לרוב ב[[שבועון כפר חב"ד]] תחת שם העט "ארי סמית". לימים, קובצו חלק מהסיפורים ונדפסו בספרים.


==ספריו==
==ספריו==

גרסה מ־09:57, 14 בנובמבר 2016

הרב משה אורנשטיין

הרב משה אורנשטיין (יליד שנת תשכ"ט, 1969) הינו ראש ישיבת תומכי תמימים נתניה. בנוסף לתפקידו כראש ישיבה, מכהן כרב בית הכנסת וקהלת 'ישורון' בשכונת דורא בעיר נתניה, וכסופר חסידי.

תולדות חיים

נולד בכ"ח תמוז תשכ"ט לאביו, עורך הדין ר' מאיר אורנשטיין, מחסידי חב"ד בבני ברק.

בצעירותו למד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד, ובשנת תשמ"ט נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

היה שותף פעיל בשחרור הגניזה החרסונית בשנת תנש"א, והיה מהבחורים הפעילים שהפיצו את הוראת הרבי להשקיע בלימוד עניני גאולה ומשיח כפי שהורה הרבי בקיץ של אותה שנה.

לאחר נישואיו עם בתו של הרב בן ציון וישצקי, נקרא על ידי הרב מנחם וולפא לעמוד בראש ישיבת תומכי תמימים נתניה, ומאז הוא עומד בראשה. הנהיג כמה עינינים חשובים בעולם תומכי תמימים לדוגמא אי לימוד לימודי חול, גם כשהדבר גובל בהעדר תיקצוב מהמדינה.

פעילות ספרותית

עוד בהיותו בחור החל לעסוק בכתיבה, ובמשך תקופה היה כותב יומן מהמתרחש במחיצת הרבי ב-770, וכן העלה על גבי הכתב סיפורי מופת מהרבי, שהתפרסמו לרוב בשבועון כפר חב"ד תחת שם העט "ארי סמית". לימים, קובצו חלק מהסיפורים ונדפסו בספרים.

ספריו