אברהם אהרון חן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "עיירה" ב־"עיירה")
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 1: שורה 1:
ר' '''אברהם אהרון חן''', [[חסיד חב"ד]], [[עובד]] ו[[בעל מנגן]].
ר' '''אברהם אהרון חן''', [[חסיד חב"ד]], [[עובד]] ו[[בעל מנגן]].


ר' אברהם נולד ב[[עיירה]] החסידית [[נעוול]] לרב [[מאיר שמחה חן]] בשנות הרדיפה אחר הדת ב[[רוסיה]], וחרף הסכנה שבדבר חונך לקיום ה[[תורה]] ו[[מצוות]] בשלמות גם במחיר [[מסירות נפש]]. יחד עם שלושת אחיו, ר' [[בערק'ה חן|בערק'ה]], [[דוד לייב חן|דוד לייב]] ור' [[פרץ חן (ברמ"ש)|פרץ]] נשלח ללמוד בישיבות [[תומכי תמימים]], וכשר' פרץ נתפס, עצרו השלטונות גם את שאר האחים ובתוכם ר' אברהם אהרון. כשהשלטונות נוכחו לדעת כי הרדיפות אחר האחים לא מועילים רכושם הוחרם ובני המשפחה גורשו מהעיר, ומשם עברו ל[[קרמנצ'וג]].
ר' אברהם נולד ב[[[[עיירה]]]] החסידית [[נעוול]] לרב [[מאיר שמחה חן]] בשנות הרדיפה אחר הדת ב[[רוסיה]], וחרף הסכנה שבדבר חונך לקיום ה[[תורה]] ו[[מצוות]] בשלמות גם במחיר [[מסירות נפש]]. יחד עם שלושת אחיו, ר' [[בערק'ה חן|בערק'ה]], [[דוד לייב חן|דוד לייב]] ור' [[פרץ חן (ברמ"ש)|פרץ]] נשלח ללמוד בישיבות [[תומכי תמימים]], וכשר' פרץ נתפס, עצרו השלטונות גם את שאר האחים ובתוכם ר' אברהם אהרון. כשהשלטונות נוכחו לדעת כי הרדיפות אחר האחים לא מועילים רכושם הוחרם ובני המשפחה גורשו מהעיר, ומשם עברו ל[[קרמנצ'וג]].


נשא את ביתו של [[יצחק רסקין]] מ[[נעוועל]], מינה.  
נשא את ביתו של [[יצחק רסקין]] מ[[נעוועל]], מינה.  

גרסה מ־05:59, 9 בנובמבר 2016

ר' אברהם אהרון חן, חסיד חב"ד, עובד ובעל מנגן.

ר' אברהם נולד ב[[עיירה]] החסידית נעוול לרב מאיר שמחה חן בשנות הרדיפה אחר הדת ברוסיה, וחרף הסכנה שבדבר חונך לקיום התורה ומצוות בשלמות גם במחיר מסירות נפש. יחד עם שלושת אחיו, ר' בערק'ה, דוד לייב ור' פרץ נשלח ללמוד בישיבות תומכי תמימים, וכשר' פרץ נתפס, עצרו השלטונות גם את שאר האחים ובתוכם ר' אברהם אהרון. כשהשלטונות נוכחו לדעת כי הרדיפות אחר האחים לא מועילים רכושם הוחרם ובני המשפחה גורשו מהעיר, ומשם עברו לקרמנצ'וג.

נשא את ביתו של יצחק רסקין מנעוועל, מינה.

בהמשך השנים עלה לארץ ישראל, והתיישב בשיכון חב"ד בלוד יחד עם אחיו, והיה לאחד מדמויות ההוד בקהילה החסידית.

לקריאה נוספת