יין: הבדלים בין גרסאות בדף
אין תקציר עריכה |
כתית למאור (שיחה | תרומות) אין תקציר עריכה |
||
שורה 1: | שורה 1: | ||
{{בעריכה}} | {{בעריכה}} | ||
'''יין''', הוא משקה המיוצר | '''יין''', הוא משקה המיוצר מפירות הגפן, בשל חשיבותו הוא נקרא "'''ראש וראשון למשקים'''", ונקבעה לו ברכה מיוחדת. ישנם הלכות מיוחדות בנוגע ליין. כמו כן, הוא אחד מהדברים שנסכו על ה[[מזבח]]. | ||
==ייצור היין== | ==ייצור היין== | ||
שורה 8: | שורה 8: | ||
אופן נוסף של ייצור היין הוא בהכנסת צימוקים עם סוכר ומים לתוך כלי, לאחר מספר ימים המים נהפכים ליין. | אופן נוסף של ייצור היין הוא בהכנסת צימוקים עם סוכר ומים לתוך כלי, לאחר מספר ימים המים נהפכים ליין. | ||
לאופני הכנת היין השונים ולשלביהם יש השפעה על דינים שונים. | |||
==ברכת היין== | ==ברכת היין== | ||
על היין מברכים ברכה מיוחדת אשר נתייחדה לו: | |||
{{ציטוט|תוכן=ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם בורא פרי הגפן|מרכאות=כן}} | |||
==מצוות היין== | ==מצוות היין== |
גרסה מ־07:47, 27 בדצמבר 2015
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית. | |||
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים. |
יין, הוא משקה המיוצר מפירות הגפן, בשל חשיבותו הוא נקרא "ראש וראשון למשקים", ונקבעה לו ברכה מיוחדת. ישנם הלכות מיוחדות בנוגע ליין. כמו כן, הוא אחד מהדברים שנסכו על המזבח.
ייצור היין
היין מיוצר בתהליך ממושך הכולל את בחירת הענבים היותר מובחרים, דריכתם, או כיום מעיכתם באמצעים מכנים. לאחר מכן עובר היין תסיסה, אשר בה הסוכרים הופכים לאלכוהול וכו', בתהליך זה משתמשים בשמרים. לאחר מכן מסננים את היין ומעבירים אותו לחביות ליישון. לאחר תהליך זה היין עובר למכירה ולשימוש.
בתהליך ייצורו של המיץ ענבים עוצרים את התסיסה, ולא מאפשרים ליין להפוך לאלכוהולי.
אופן נוסף של ייצור היין הוא בהכנסת צימוקים עם סוכר ומים לתוך כלי, לאחר מספר ימים המים נהפכים ליין.
לאופני הכנת היין השונים ולשלביהם יש השפעה על דינים שונים.
ברכת היין
על היין מברכים ברכה מיוחדת אשר נתייחדה לו:
ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם בורא פרי הגפן
מצוות היין
ניסוך היין
בפנימיות הענינים
עבודת השם על ידי יין
אדמו"ר הזקן מבאר עבודת השם על ידי יין, היא בכמה אופנים:
א. השותה יין מבושם להרחיב דעתו לה' ולתורתו, כדאמר רבא חמרא וריחא כו'.
ב. או בשביל כדי לקיים מצות ענג שבת ויום טוב.
בשני אופנים אלו, אזי נתברר חיות הבשר והיין שהיה נשפע מקליפת נוגה, ועולה לה' כעולה וכקרבן.
מקורות
תניא פרק ז'.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- היין החב"די המפורסם ביותר - סיור מצולם במפעל המייצר את יין ברטנורא שבהשגחת הרב גרשון מענדל גרליק -