נשי חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "http://chabad.info/index.php" ב־"http://old2.ih.chabad.info/index.php")
שורה 30: שורה 30:
== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
*'''[http://neshei.com נשי ובנות חב"ד]''', פורטל קהילתי מבית אתר [[חב"ד אינפו]]  
*'''[http://neshei.com נשי ובנות חב"ד]''', פורטל קהילתי מבית אתר [[חב"ד אינפו]]  
*ד"ר [[יצחק קראוס]], '''[http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=44492 תפקידן של הנשים במשנת הרבי]''', י"ט שבט התשס"ט (13.02.2009) {{אינפו}}
*ד"ר [[יצחק קראוס]], '''[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=44492 תפקידן של הנשים במשנת הרבי]''', י"ט שבט התשס"ט (13.02.2009) {{אינפו}}
* [[ועד חיילי בית דוד - 770]], [http://www.chabad.info/images/notimage/72071_he_1.pdf קובץ העובדות שמאחורי הכינוס] {{PDF}}, תיעוד מלא ומקיף על פעילותן של נשי חב"ד לקבלת המלכות - {{אינפו}}
* [[ועד חיילי בית דוד - 770]], [http://www.chabad.info/images/notimage/72071_he_1.pdf קובץ העובדות שמאחורי הכינוס] {{PDF}}, תיעוד מלא ומקיף על פעילותן של נשי חב"ד לקבלת המלכות - {{אינפו}}


[[קטגוריה:מוסדות וארגונים כללי]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים כללי]]

גרסה מ־21:40, 2 בפברואר 2016

סמל הארגון 'נשי חב"ד' בארץ ישראל

נשי חב"ד הינו ארגון שנוסד על ידי הרבי בשנת תשי"ג ומטרתו לאגד את נשות חב"ד.

רקע

בשונה מהנטייה ששררה קודם-לכן בעולם התורני, לפיה יש להגביל את לימוד התורה לגברים בלבד, הרבי פנה בדבריו לגברים ונשים באופן שווה. הוא קרא לנשים ללמוד ולהשתלם בפנימיות התורה, על-מנת שיתקרבו גם הן לאהבת ה' וליראתו.

למהפיכה זו, הייתה גם מטרה הקשורה בעצם השליחות. כאשר הרבי שלח זוג צעיר לקו-החזית של המלחמה בהתבוללות, הוא ציפה מאשת השליח ליטול חלק פעיל במאבק - לא פחות מבעלה. כאשר תלמידי ישיבה צעירים נשלחו על ידי הרבי לרחובות הערים כדי להניח שם תפילין לעוברים-ושבים יהודיים, נשלחו נשים צעירות למרכזי קניות, לבתי-רפואה ולבתי-ספר, על-מנת לחלק בהם נרות שבת-קודש לנשים ובנות יהודיות. בה-בעת, הרבי דורש מהן לשמור על כללי הצניעות היהודיים, כמקובל מדורי-דורות.

בשנת תשי"ג (1953) הפמינזם במובן השגרתי של המילה, לא היה רעיון חדש, אך רוב התנועות הפמיניסטיות דחו במצען את הגישה המסורתית לאישה וביקשו להעניק לאישה את הזכות לחקות את תפקידיו של הגבר בתחומים החברתיים, הכלכליים והפוליטיים.

הרבי לא היה 'מהפכן' במובן זה ושיטתו הייתה הפוכה בכוונותיה לשיטות הפמיניסטיות הרווחות. לאמיתו-של-דבר, הרבי היה דווקא סניגור נלהב של הגישה המסורתית, הרואה באישה קודם-כל 'עקרת הבית'. הבורא נתן לגבר ולאישה תפקידים שונים, אמר הרבי, וכשאישה דוחה את הנשיות הפנימית שלה ומנסה לחקות את הגבר - הפוטנציאל הנשיי שלה לא מנוצל והיא לא חשה סיפוק מהתכוונויותיה וממעשיה.

בהמשך לכך, הרבי הוכיח בעזרת מקורות מהקבלה ומכתבי החסידות, כי תפקידה של האישה שווה לתפקידו של הגבר ולעיתים אף חשוב ממנו. הרבי הוסיף והוכיח כי התורה מצפה מהאישה לנצל את כשרונותיה, אך בד-בבד לדבוק באידיאל המסורתי "כל כבודה של בת מלך פנימה" (תהלים מה, יד).

בדרכה שלה, גם על האישה מוטלת החובה "ליצור דירה לה'", אבל עליה למלא מטלה זו בדרך נשיית אופיינית לה: לא בדרך של 'כיבוש' אלא על ידי גילוי הטוב והאלוקי הקיים בכל נברא.

יושבי ראש נשי חב"ד

קרן ליולדת

הקרן הארצית ליולדת הוקמה על ידי ארגון שפרה ופועה בשיתוף עם ארגון נשי ובנות חב"ד בארץ הקודש בשנת תשנ"ה על מנת לממן ליולדת עזרה במצרכי מזון וארגון הבית, ומימון ימי נופש. בראש הארגון עומדת הגברת ציפורה הבר.

לקריאה נוספת

  • הפרטיזן - על ייסוד ארגון 'נשי חב"ד'.
  • מגבעות אשורנו - ילקוט שיחות ומכתבים לנשי ובנות ישראל, גברת גליצנשטיין וגברת הלפרין, תשמ"א.

קישורים חיצוניים