חיים בן ציון וישצקי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – " ע"מ " ב־" על מנת ")
שורה 5: שורה 5:


על פתיחתו של החיידר מספר הרב בן ציון:
על פתיחתו של החיידר מספר הרב בן ציון:
"כשעבדתי בדפוס ב[[בית הספר למלאכה]], הטיל עלי הרב [[מענדל פוטערפס]] ע"ה להקים חיידר שהלימודים בו יהיו על טהרת הקודש. ה'חיידר' הוקם על ידי הרב פוטרפס ע"ה והמד"א הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]], בתחילה התמקמנו בבית הכנסת עם חמשה ילדים, כאשר אני עסקתי בניהול החיידר בד בבד עם עבודתי בדפוס 'יד החמשה' בכפר חב"ד, בשנת [[תש"מ]], נערכה אסיפת הנהלה של החיידר יחד עם ר' מענדל ע"ה, והם דרשו ממני לעזוב את עבודתי בדפוס ולקבל על עצמי את הניהול של החיידר. ב"ה שכיום לומדים בחיידר כ- 260 ילדים כ"י, כאשר ה'חיידר' רכש לעצמו שם טוב בכל האיזור, וב"ה שהצלחנו להקים מערך של מלמדים מהטובים ביותר אשר משקיעים בחינוך התלמידים ע"מ שיגדלו להיות א חסידישע למדנים ומקושרים לרבי".
"כשעבדתי בדפוס ב[[בית הספר למלאכה]], הטיל עלי הרב [[מענדל פוטערפס]] ע"ה להקים חיידר שהלימודים בו יהיו על טהרת הקודש. ה'חיידר' הוקם על ידי הרב פוטרפס ע"ה והמד"א הרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]], בתחילה התמקמנו בבית הכנסת עם חמשה ילדים, כאשר אני עסקתי בניהול החיידר בד בבד עם עבודתי בדפוס 'יד החמשה' בכפר חב"ד, בשנת [[תש"מ]], נערכה אסיפת הנהלה של החיידר יחד עם ר' מענדל ע"ה, והם דרשו ממני לעזוב את עבודתי בדפוס ולקבל על עצמי את הניהול של החיידר. ב"ה שכיום לומדים בחיידר כ- 260 ילדים כ"י, כאשר ה'חיידר' רכש לעצמו שם טוב בכל האיזור, וב"ה שהצלחנו להקים מערך של מלמדים מהטובים ביותר אשר משקיעים בחינוך התלמידים על מנת שיגדלו להיות א חסידישע למדנים ומקושרים לרבי".


==משפחתו==
==משפחתו==

גרסה מ־02:57, 14 במרץ 2014

הרב בן ציון וישצקי

הרב בן ציון וישצקי מכפר חב"ד. בנו של הרב משה וישצקי וחתנו של הרב אברהם פלדמן.

הרב בן ציון מנהל את חיידר "אוהלי תורה" (אידיש) כפר חב"ד שנוסד על ידו על פי הוראתו של המשפיע ר' מענדל פוטרפס.

על פתיחתו של החיידר מספר הרב בן ציון: "כשעבדתי בדפוס בבית הספר למלאכה, הטיל עלי הרב מענדל פוטערפס ע"ה להקים חיידר שהלימודים בו יהיו על טהרת הקודש. ה'חיידר' הוקם על ידי הרב פוטרפס ע"ה והמד"א הרב מרדכי שמואל אשכנזי, בתחילה התמקמנו בבית הכנסת עם חמשה ילדים, כאשר אני עסקתי בניהול החיידר בד בבד עם עבודתי בדפוס 'יד החמשה' בכפר חב"ד, בשנת תש"מ, נערכה אסיפת הנהלה של החיידר יחד עם ר' מענדל ע"ה, והם דרשו ממני לעזוב את עבודתי בדפוס ולקבל על עצמי את הניהול של החיידר. ב"ה שכיום לומדים בחיידר כ- 260 ילדים כ"י, כאשר ה'חיידר' רכש לעצמו שם טוב בכל האיזור, וב"ה שהצלחנו להקים מערך של מלמדים מהטובים ביותר אשר משקיעים בחינוך התלמידים על מנת שיגדלו להיות א חסידישע למדנים ומקושרים לרבי".

משפחתו

חתניו