חב"דפדיה:אולם דיונים: הבדלים בין גרסאות בדף
(←רעיון) |
|||
שורה 239: | שורה 239: | ||
:::::::::פיני, בעבר עברתי כל רוב רובם של [[מיוחד:הדפים הנצפים ביותר|הדפים הנצפים ביותר]] וערכתי אותם. לדעתי, החשיבה הפרקטית כעת, היא למצוא את הערכים שהכי קרובים מבחינה מעשית להיות ערכים מושלמים, כאמור לעיל. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], ט"ו באייר ה'תשע"א 06:41, 19 במאי 2011 (UTC) | :::::::::פיני, בעבר עברתי כל רוב רובם של [[מיוחד:הדפים הנצפים ביותר|הדפים הנצפים ביותר]] וערכתי אותם. לדעתי, החשיבה הפרקטית כעת, היא למצוא את הערכים שהכי קרובים מבחינה מעשית להיות ערכים מושלמים, כאמור לעיל. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], ט"ו באייר ה'תשע"א 06:41, 19 במאי 2011 (UTC) | ||
::::::::::מעוניין להצטרף ל'''איכות'''. אשמח לקבל הוראות בדף השיחה שלי ובלי נדר לעמוד בהם (כמובן שאמשיך עם הפעולות הרגילות, ובד בבד אסייע בהנ"ל). יישר כח על הרעיון והרצון הטוב של כולם ובהצלחה. [[משתמש:זלמן|זלמן]] - [[שיחת משתמש:זלמן|שיחה]] | ::::::::::מעוניין להצטרף ל'''איכות'''. אשמח לקבל הוראות בדף השיחה שלי ובלי נדר לעמוד בהם (כמובן שאמשיך עם הפעולות הרגילות, ובד בבד אסייע בהנ"ל). יישר כח על הרעיון והרצון הטוב של כולם ובהצלחה. [[משתמש:זלמן|זלמן]] - [[שיחת משתמש:זלמן|שיחה]] | ||
:::::::::::בימים הקרובים אפתח את המיזם של "ערכים מומלצים" ותעודכן על כך. ייש"כ. --[[משתמש:חיים נהר|<span style="color: #004DFF;">'''חיים נהר'''</span>]]<span style="color: Maroon;"> ¤ </span> [[שיחת משתמש:חיים נהר|<span style="color:#80BFFF;">('''שׂיג ושׂיח''')</span>]], ט"ו באייר ה'תשע"א 12:13, 19 במאי 2011 (UTC) |
גרסה מ־14:13, 19 במאי 2011
הגעתם לאולם הדיונים המרכזי של חב"דפדיה.
המקום מיועד לדיונים בין האורחים, העורכים והמפעילים. אם יש לך בקשות מיוחדות המיועדות למפעילי המערכת, תוכלו לעשות זאת כאן. אם ברצונכם לבקש ערך החסר בחב"דפדיה, תוכלו לעשות זאת כאן. תוכלו גם לבקש תמונות כאן, וגרפיקה כאן. אם ברצונך לכתוב איזו אימרה חסידית או סתם להתוועד.. תוכל לעשות זאת כאן. אם ברצונכם להתנדב להשלמת פרוייקטים לשיפור חב"דפדיה, או להציע אחד כזה תוכלו לעשות זאת כאן. |
תיבת ארכיון
ארכיוני אולם הדיונים |
כדי להגיע לתחתית הדף, לחצו כאן.
תיבת ארכיון
|
ערכי תנאים ואמוראים
אני מבקש ממכם להחליט, מה יהיה שם הערכים של תנאים ואמוראים. כידוע, מדיניות חבדפדיה היא לא להזכיר תוארים בערכים, מסיבות שונות. הבעיה כאן היא, שבחלק מהערכים יש הכרח להזכיר את תואר "רב" א "רבי", כמו למשל רבי עקיבא, רבי מאיר רבי יהודה רבי יוסי, ולכן לא יעלה על הדעת שחלק מהתנאים ואמוראים יקראו בשם "רבי/רב" וחלק לא. לדעתי יש להצמיד את התואר לכל התנאים ואמוראים כפי שנקראו בתלמוד, מסיבה זו. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ג באדר א' ה'תשע"א, למניינם 08:30, 27 בפברואר 2011 (UTC)
- אכן צריך להחליט על אחידות. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ג באדר א' ה'תשע"א 12:32, 27 בפברואר 2011 (UTC)
- מסכים. יש להצמיד תואר לכולם. --שיע 02:22, 3 במרץ 2011 (UTC)
קישורים חיצוניים
האם יש לחב"דפדיה מדיניות ברורה בנושא, לאילו אתרים מקשרים ולאילו לא? האם הם כתובים היכן שהוא שהגיע הזמן לכתוב את חב"דפדיה:קישורים חיצוניים? --שיע 02:29, 28 בפברואר 2011 (UTC)
- כיוון שהמדיניות בנושא לא תמלא דף, אני ממליץ להוסיף פיסקה "קישורים חיצונים" בדף חב"דפדיה:מדיניות חב"דפדיה. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ד באדר א' ה'תשע"א 18:33, 28 בפברואר 2011 (UTC)
- מקובל. אל הבנתי אם יש כבר מדיניות קיימת, שעלינו לערוך דיון כאן, או לפנות לוועדה הרוחנית? יש אתרי חב"ד, יש אתרים דתיים, יש אתרים חילוניים, יש אתרים ניטרליים (ממשלה וכדו) וכו'? --שיע 19:47, 28 בפברואר 2011 (UTC)
- כרגע אין מדיניות כתובה ואפשר להתחיל פה את הדיון ובאם יהיו שאלות, נפנה לוועדה הרוחנית. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ד באדר א' ה'תשע"א 22:06, 28 בפברואר 2011 (UTC)
- מקובל. אל הבנתי אם יש כבר מדיניות קיימת, שעלינו לערוך דיון כאן, או לפנות לוועדה הרוחנית? יש אתרי חב"ד, יש אתרים דתיים, יש אתרים חילוניים, יש אתרים ניטרליים (ממשלה וכדו) וכו'? --שיע 19:47, 28 בפברואר 2011 (UTC)
טוב נתחיל. אני כותב וחוו דעתכם.
1. בחב"דפדיה מומלץ לקשר לאתרים חב"דיים שברור שאינם מכילים תוכן פוגעני המנוגד ליהדות ולחסידות. 1.1. תוכן פוגעני מוגדר כ: טקסטים המנוגדים לאמונה היהודית והחב"דית, תמונות נשים. 2. לא מומלץ לקשר לאתרים שאינם חב"דיים או חרדיים במובהק, משום שגם אתר שאינו מכיל תוכן פוגעני, עלול להכיל קישור או פרסומות מסוג זה. דבר זה עלול כמובן להשתנות גם אם בזמן הכנסת הקישור לחב"דפדיה לא קיים תוכן כזה. 3. ניתן לקשר במקרה הצורך לאתרים של גופים רשמיים ומכובדים, שברור שאינם מכילים תוכן פוגעני (לדוגמא אתרי ממשלה, בנקים וכדו'). 4. אין לקשר בשום אופן, לאתר הכולל תוכן פוגעני.
שאלות פתוחות: 1. מה לגבי לינקים פרסומיים שעומדים בתקנון הנ"ל? קישורים לחב"ד שופ? לחנויות אינטרנט אחרות העוסקות ביהדות? לדעתי יש מקום לאשר שהרי מדובר בהפצת המעיינות. --שיע 20:37, 2 במרץ 2011 (UTC)
- התחלתי להוסיף לחב"דפדיה:מדיניות חב"דפדיה#קישורים חיצונים. אני ממליץ להמשיך את הדיון בדף השיחה שם. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ו באדר א' ה'תשע"א 21:32, 2 במרץ 2011 (UTC)
קיצור של תבניות
בהמשך לדיון הקודם, בנוגע לקיצור שמות של תבניות: העברתי את התבנית הערת שוליים ל"הערה", ואת "עזרה חתימה" ל"חתימה". על פי ההסכמה של כל המשתתפים בדיון --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ה באדר א' ה'תשע"א, למניינם 05:02, 1 במרץ 2011 (UTC)
- תודה. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ה באדר א' ה'תשע"א 12:30, 1 במרץ 2011 (UTC)
- בהמשך לתבנית אינפו, קבלו את תבנית:חב"ד בישראל.--בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ו' באדר ב' ה'תשע"א, למניינם 02:30, 12 במרץ 2011 (UTC)
- א. ישר כחך. ב. בהתאם לכותרת הפסקה, האם לא ממולץ להעביר למשהו קצר כמו ר"ת חב"ד בישראל ח"ב, לדעתי אין גם ליצור תבנית עם גרשיים אלא תבנית:חב שכן הגרשיים מוסיפים סירבול לכתיבת התבנית, שכנ"ל מטרתה הקלה. -- נכתב ע"י שיע.ק ששכח לחתום את שמו.
- לדעתי אתה צודק. אתה מוזמן להעביר ל{{חב}}. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ז' באדר ב' ה'תשע"א, למניינם 07:55, 13 במרץ 2011 (UTC)
- העברתי. שלום, תודה על התבנית. שיע, תודה על הקיצור. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ז' באדר ב' ה'תשע"א 13:37, 13 במרץ 2011 (UTC)
- בהמשך לתבנית אינפו, קבלו את תבנית:חב"ד בישראל.--בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ו' באדר ב' ה'תשע"א, למניינם 02:30, 12 במרץ 2011 (UTC)
קטגוריה:ערכים מומלצים
בהמשך לשיחת משתמש:חיים נהר#בהמשך לשיחתנו בו הוחלט על פתיחת קטגוריה של ערכים מומלצים על מנת לרכז את הערכים המשובחים שלנו, בכדי שנוכל בשלב עתידי להמליץ עליהם בעמוד הראשי, ראוי לפתוח כאן דיון של מדיניות והמלצות כיצד לנהל את הקטגוריה. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ו באדר א' ה'תשע"א 21:16, 2 במרץ 2011 (UTC)
- א. בהנחה שהערך מומלץ יתחלף פעם בשבוע, כמו "הידעת", אם כן כדי לפתוח את הפורטל וההצגה בעמוד הראשי, מספיק שיהיו לנו 50 ערכים - לשנה, כדי ליישם את התוכנית שהוזכרה שם. כמובן שבזמן זה יש להכין הלאה לשנים הבאות וכו'.
- ב. בנוגע לקטגוריה: לדעתי, בדף שיחה של כל ערך שרוצים להוסיף לקטגוריה, יש לפתוח דיון בדף השיחה שלו, ואחרי הסכמה או אי התנגדות, ניתן להעבירו לקטגוריה. בנוסף לכך, נראה לי שאפשר להוסיף אוטומטית - בהסכמה כאן ועכשיו, את כל הערכים שחיים ואני (בעיקר חיים) הוספנו בקטגוריה האחרונה בקטגוריה של גדולי ישראל, מאז התקבלו מקורות הידע החדשים, שנעזרנו בהם. לדעתי כולם ערכים מושלמים, כולם באותו מצב, וחבל לפתוח דיון מיוחד על כל ערך.
- ג. בנוסף לכך, עלינו להחליט מה יהיו הקריטוריונים לערך מומלץ, בויקיפדיה, כפי מיטב ידיעתי, נדרשת לשם כך, ערך ארוך ומלא, מקורות, ותמונות. אני מסתפק, באם המטרה של "ערך מומלץ", הוא כדי להציגו בעמוד הראשי, יתכן שדי בכך שיהיה זה ערך עם קישורים פנימיים די הצורך, ומסוגנן באופן אנציקלופדי, ובמילים אחרות: כל ערך, שהיינו שולחים לחב"דאינפו לפרסום, ראוי גם להיות בעמוד הראשי. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ז באדר א' ה'תשע"א, למניינם 05:59, 3 במרץ 2011 (UTC)
- באם התוכנית שזה יתחלף פעם בשבוע, ניתן אכן להסתפק בחמישים ערכים. ב. מסכים שעדיף לדון על כל ערך במקומו, אך אני בעד לדון על כל ערך בנפרד כדי להגיע למקסימום האיכות האפשרית. הרי מיזם "ערכים מומלצים" כל מהותו שהוא מיזם העוסק באיכות ואם הוא פועל באופן אוטומטי, הרי שלא הואלנו כלום ונצטרך מחר לפתוח שוב מיזם חדש בשם "ערכים משובחים". ג. אכן, הקריטריונים של ויקיפדיה יכולים להיות גם עבורנו לאבן בוחן (ולא כל הערכים שהיינו שולחים לחב"ד אינפו עומדים בהם). --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ז באדר א' ה'תשע"א 13:59, 3 במרץ 2011 (UTC)
- האם אני יכול להציג כאן רשימת ערכים, שהכנתי בארגז החול שלי, ונקיים הצבעה כאן (כל כל ערך בשורה נפרדת)? --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ל' באדר א' ה'תשע"א, למניינם 09:23, 6 במרץ 2011 (UTC)
- שלום, חשוב מאוד שתבין. הערכים המומלצים הם פניה של חב"דפדיה. טעות, חוסר דיוק או רמה ירודה בערכים המומלצים - אינם ניתנים להתנצלות וכדומה, אלא מגדירים את חב"דפדיה ככזו! אי לכך, כל ערך מומלץ מוכרח להיות: מקיף, אינו חסר פרטים, מדוייק, מגובה במקורות ועוד (כמופיע בקישור דלעיל). זה לא יתכן שערך שנערך על ידי חב"דפד אחד יהיה ערך מומלץ. כדי שערך יהיה מומלץ על ידי המערכת, חובה שיעברו עליו בעיון מהתחלה ועד הסוף, לפחות שלושה חב"דפדים שישפרו ויעירו את הערותיהם (הערות כגון: "מצויין" "יפה מאוד", כמובן שאינן נחשבות לכלום), אחרת לא עשינו כלום ואפשר לפתוח ארגז חול עם ערכים נחמדים ויפים. לא צריך בשביל זה קטגוריה לערכים מומלצים. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ל' באדר א' ה'תשע"א 15:32, 6 במרץ 2011 (UTC)
הצעה חדשה
- טוב, אני חוזר בי. לא ערכים מומלצים ולא בטיח. פשוט "ערך יומי". אני רוצה להציע במעמד חגיגי זה, להציג בעמוד הראשי ערך יומי. על הערך להיות סביר, וכל ערך שהיינו מפרסמים באינפו, ראוי לפרסום שם. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים א' באדר ב' ה'תשע"א, למניינם 00:15, 7 במרץ 2011 (UTC)
- כוונתך "ערך שבועי". אם כן, אני מצטרף. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), א' באדר ב' ה'תשע"א 02:03, 7 במרץ 2011 (UTC)
- גם אני. --שיע 03:31, 7 במרץ 2011 (UTC)
- כוונתך "ערך שבועי". אם כן, אני מצטרף. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), א' באדר ב' ה'תשע"א 02:03, 7 במרץ 2011 (UTC)
- טוב, אני חוזר בי. לא ערכים מומלצים ולא בטיח. פשוט "ערך יומי". אני רוצה להציע במעמד חגיגי זה, להציג בעמוד הראשי ערך יומי. על הערך להיות סביר, וכל ערך שהיינו מפרסמים באינפו, ראוי לפרסום שם. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים א' באדר ב' ה'תשע"א, למניינם 00:15, 7 במרץ 2011 (UTC)
- 1. יופי. בנתיים ניתן להתחיל ברשימת הערכים שציינתי בארגז החול שלי. חיים, אם אתה יכול תוסיף לשם את הערכים שכתבת לאחרונה. מתי יעלה לדף הראשי? לא אכפת לי לעשות זאת, אבל אם חיים, המנוסה בזאת, יקח זאת על עצמו, אז אין בעיה.
- 2. כאמור, לצד זה אמור להיות תבנית נוספת, בו יופיע אוטומטית הערכים החדשים שיוסיפו לחב"דפדיה. שלחתי לחיים את ההפניה איך עושים זאת [1]. האם הבנת? --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים א' באדר ב' ה'תשע"א, למניינם 05:48, 7 במרץ 2011 (UTC)
- שלחתי לאיש התכני שיוסיף את התוסף. רצוי גם להוסיף את רשימת הערכים הסבירים לדף שיחת תבנית:ערך מומלץ. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), א' באדר ב' ה'תשע"א 13:22, 7 במרץ 2011 (UTC)
ניגון יחי
נא חוו דעתכם הוסיפו ושפרו ערך על ניגון יחי
וגם שאלה, איך לדעתכם צריך להיות שם הערך על הניגון במנגינת זאל שוין זיין די גאולה, וזה שבמנגינת 'חיילי' אדוננו'? --שיע 23:32, 2 במרץ 2011 (UTC)
- לדעתי, שם הערך ניגון יחי אדוננו ושם לספר על גלגוליו הקודמים של הניגון. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ז באדר א' ה'תשע"א 01:34, 3 במרץ 2011 (UTC)
- ומה לגבי הניגון 'חיילי'? --שיע 01:42, 3 במרץ 2011 (UTC)
- הוא גלגול שני של ניגון יחי אדוננו. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ז באדר א' ה'תשע"א 14:00, 3 במרץ 2011 (UTC)
- לא הבנתי, הרי אלו שני מנגינות שונות, 'חיילי' ו'זאל שוין' איך שניהם גלגול של אותו דבר, או שאתה מתכוון שיהיה ערך אחד שיפרט שני ניגונים לאותם מילים? מדוע שלא יהיה לכל אחד מהם ערך משלו? אולי יחי אדוננו (חיילי אדוננו) ויחי אדוננו (זאל שוין זיין די גאולה)? --שיע 01:57, 4 במרץ 2011 (UTC)
- עכשיו אני יורד לסוף דעתך. עד היום נהגו במקרים אלו לקרוא בשמות; ניגון יחי אדוננו 1 וניגון יחי אדוננו 2. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ח באדר א' ה'תשע"א 17:28, 4 במרץ 2011 (UTC)
- טוב, אעשה כך, אלא אם עוד מישהו יביע דעה שונה. --שיע 03:32, 7 במרץ 2011 (UTC)
- חיים, שוב שואל, האם לא עדיף בכל זאת לכנותם יחי אדוננו (חיילי אדוננו) ויחי אדוננו (זאל שוין זיין די גאולה), כדי שהמשתמש יוכל לדעת כבר לפי השם בלבד על הניגון. אם יש להם סימן מבדיל, מדוע לא להשתמש בו? --שיע 01:19, 13 במרץ 2011 (UTC)
- אם ה"חיילי אדוננו" וה"זאל שוין זיין" הם סימני הזיהוי לשיר, הרי שזה צריך להיות שם הערך. אם אנו מעדיפים ששם הערך יהיה "יחי אדוננו", אז נאלץ להניח שבשם זה הניגון יותר מוכר. להוסיף שם נוסף בסוגריים, זה כפילות, לדעתי. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ז' באדר ב' ה'תשע"א 13:41, 13 במרץ 2011 (UTC)
- חיים, שוב שואל, האם לא עדיף בכל זאת לכנותם יחי אדוננו (חיילי אדוננו) ויחי אדוננו (זאל שוין זיין די גאולה), כדי שהמשתמש יוכל לדעת כבר לפי השם בלבד על הניגון. אם יש להם סימן מבדיל, מדוע לא להשתמש בו? --שיע 01:19, 13 במרץ 2011 (UTC)
- טוב, אעשה כך, אלא אם עוד מישהו יביע דעה שונה. --שיע 03:32, 7 במרץ 2011 (UTC)
- עכשיו אני יורד לסוף דעתך. עד היום נהגו במקרים אלו לקרוא בשמות; ניגון יחי אדוננו 1 וניגון יחי אדוננו 2. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ח באדר א' ה'תשע"א 17:28, 4 במרץ 2011 (UTC)
- לא הבנתי, הרי אלו שני מנגינות שונות, 'חיילי' ו'זאל שוין' איך שניהם גלגול של אותו דבר, או שאתה מתכוון שיהיה ערך אחד שיפרט שני ניגונים לאותם מילים? מדוע שלא יהיה לכל אחד מהם ערך משלו? אולי יחי אדוננו (חיילי אדוננו) ויחי אדוננו (זאל שוין זיין די גאולה)? --שיע 01:57, 4 במרץ 2011 (UTC)
- הוא גלגול שני של ניגון יחי אדוננו. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ז באדר א' ה'תשע"א 14:00, 3 במרץ 2011 (UTC)
- ומה לגבי הניגון 'חיילי'? --שיע 01:42, 3 במרץ 2011 (UTC)
קיבלתי. --שיע 20:45, 13 במרץ 2011 (UTC)
קישור למדור באתר חב"ד
מן הראוי לקבוע ניסוח אחיד לקישורים למדורים באתר חב"ד בישראל. כוונתי לקישורים למדורים על חגים, וכן למדורים על חודשים, ולא לקישורים לכתבות ספציפיות.
מה דעתכם, איזו תבנית ראויה יותר
דוגמא 1:
דוגמא 2
או רעיון אחר. --שיע 13:01, 6 באפריל 2011 (UTC)
- לדעתי, למען הקל על הגולש, שהקישור יהיה על כל המילים שמתייחסות לקישור. כאשר יש לינק לאתר חב"ד בישראל אין צורך לכתוב גם "באתר חב"ד בישראל". אי כך דעתי שהקישור ייראה כך:
- --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ג' בניסן ה'תשע"א 07:10, 7 באפריל 2011 (UTC)
- נראה נכון. --שיע 13:37, 10 באפריל 2011 (UTC)
לעורכים הנכבדים
אין פיסקה בשם "מקורות" בערכים. המקום למקורות הוא בהערות שוליים. ערך שכולו מסתמך על מקור אחד, הוא בעייתי כשלעצמו. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ז' בניסן ה'תשע"א 09:57, 11 באפריל 2011 (UTC)
- מקבל. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ז' בניסן ה'תשע"א, למניינם 13:46, 11 באפריל 2011 (UTC)
פורטל:תורת הנגלה
יש להשיק את הפורטל תורה, בו הושקעו מאות שעות. העבודה הושלמה (למרות שכמובן אין לדבר סוף). מי שיוכל להוסיף חומר - יבורך.
עלינו להשלים רק את הכתבה לאינפו, והשקה. מעלתו העיקרי של הפורטל, הם אלפי ההפניות לספרי הרבי, החלקים על תורת הנגלה שנאמרו ונכתבו בספרי הרבי, למרות זאת, השתדלתי לכתוב בכל ערך לפחות קטע אחד מדברי הרבי, כדי לשוות לערך מראה אנציקלופדי. מעלתו של הפורטל עצומה ותועלתו מרובה.
לפי הסכמתו של חיים נהר, שניתנה בעבר, הפורטל יושק בתיבת הכלים לצד שאר הפורטלים, ואנו זקוקים להסכמת שאר העורכים ולחוות דעתם. בנוסף, אני מסתפק מה יהיה שם הפורטל, שהרי בסרגל הכלים מופיעים כל השמות בצירוף המילה "חב"ד", דהיינו נשיאי חב"ד, בית רבי, תורת חב"ד, ימי חב"ד וכו' אם כן איך נקרא לפורטל זה: תורת חב"ד? כבר יש אחד. תורת הנגלה? לא מתאים לסדרה.
לכן הצעתי: לשנות את שם הפורטל "תורת חב"ד", העוסק בחסידות חב"ד, לשם "פורטל:חסידות חב"ד" (עכשיו משמש כהפניה), ואילו הפורטל העיקרי, שכפי שתחזינה עיניכם עוסק בתורת חב"ד בכללות (נגלה וחסידות), יקרא "פורטל:תורת חב"ד".--בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ג בניסן ה'תשע"א, למניינם 05:39, 27 באפריל 2011 (UTC)
- ייש"כ רב ועצום לעבודתך הנפלאה, שלום, בהכנת הפורטל. ללא ספק זהו אחד המיזמים היותר נצרכים וללא ספק גורם נח"ר רב וכו'. תקוותינו שאכן הפורטל ימשיך ויתפתח ויהיה ליקוט מקיף בכל הקשור לביאורי רבותינו נשיאינו על תורת הנגלה. לגבי שם הפורטל, הרי שתורת חב"ד היא תורת החסידות. כלומר, התורה המנוכסת לחב"ד - היא חסידות. "פורטל חסידות חב"ד" משמעה: הקהילה. לדעתי, אין בעיה בשם פורטל:תורת הנגלה או אולי פורטל:חב"ד ותורת הנגלה וכדומה. נשמח לקבל הצעות וחוות דעת. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ג בניסן ה'תשע"א 12:16, 27 באפריל 2011 (UTC)
- כיוון שזוהי 'חב,ד'-פדי', מתאים יותר 'תורת הנגלה' לבדה, ומובן שהפורטל מתמקד בקשר של חב"ד אלי'. בדיוק כמו בכל הערכים הנוספים (אני זורק דוגמאות מהשינויים האחרונים: חב"ד ויונה הנביא או יונה הנביא; חב"ד ושלוש רגלים או שלוש רגלים? וכהנה לאין-ספור). וכן 'תורת הנגלה' יותר קצר וקליט. ---בואו לעזרת ולהרחבת המשיח! חסיד חב"ד - חדר אורחים
- אכן מסתבר כדקוותך. נחכה לחוו"ד משתמשים נוספים. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ג בניסן ה'תשע"א 19:09, 27 באפריל 2011 (UTC)
- אני חושב, שאם השם יהיה "תורת הנגלה", כדאי שבהתאמה יהיה השם השני "תורת החסידות". בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ג בניסן ה'תשע"א, למניינם 19:10, 27 באפריל 2011 (UTC)
- מתאים שיהיה 'תורת הנגלה' ו'תורת החסידות' בהתאמה. הניסוחים האחרים כולל 'תורת חב"ד', עילגים קצת לטעמי. שיע 13:22, 28 באפריל 2011 (UTC)
- והנה הפרסום, . בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ה בניסן ה'תשע"א, למניינם 05:33, 29 באפריל 2011 (UTC)
- מתאים שיהיה 'תורת הנגלה' ו'תורת החסידות' בהתאמה. הניסוחים האחרים כולל 'תורת חב"ד', עילגים קצת לטעמי. שיע 13:22, 28 באפריל 2011 (UTC)
- אני חושב, שאם השם יהיה "תורת הנגלה", כדאי שבהתאמה יהיה השם השני "תורת החסידות". בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ג בניסן ה'תשע"א, למניינם 19:10, 27 באפריל 2011 (UTC)
- אכן מסתבר כדקוותך. נחכה לחוו"ד משתמשים נוספים. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ג בניסן ה'תשע"א 19:09, 27 באפריל 2011 (UTC)
- כיוון שזוהי 'חב,ד'-פדי', מתאים יותר 'תורת הנגלה' לבדה, ומובן שהפורטל מתמקד בקשר של חב"ד אלי'. בדיוק כמו בכל הערכים הנוספים (אני זורק דוגמאות מהשינויים האחרונים: חב"ד ויונה הנביא או יונה הנביא; חב"ד ושלוש רגלים או שלוש רגלים? וכהנה לאין-ספור). וכן 'תורת הנגלה' יותר קצר וקליט. ---בואו לעזרת ולהרחבת המשיח! חסיד חב"ד - חדר אורחים
מזל טוב - פורטל תורת הנגלה
אודות להשקעה עצומה ובעיקר של המשתמש שלום, הושק היום פורטל תורת הנגלה, לתפארת חב"דפדיה. כמו תמיד, עדיין יש הרבה מה להוסיף ולשפר, אבל התשתית קיימת ומכאן הדרך פתוחה.
פורסמה ידיעה בעניין באתר חב"ד אינפו ואנו שמחים לדווח גם כאן, באופן רשמי ולהודות למשתמש:שלום על יוזמתו הברוכה והנפלאה. יישר כוח ותודה רבה!
מועתק בזה הכתבה כפי שפורסמה בחב"ד אינפו.
--- חב"דפדיה משיקה את "פורטל תורת הנגלה"
לקראת זמן הלימודים החדש, משיקה חב"דפדיה - האנציקלופדיה החב"דית - את פורטל תורת הנגלה המגיש רקע קצר למסכתות הש"ס ואלפי קישורים לביאורי הרבי על הש"ס. בפורטל זה הושקעו מאות שעות של עבודה על ידי צוות המשתמשים של חב"דפדיה (ובעיקר משתמש בשם "שלום").
בפורטל גם ערכים פרשות השבוע עם סיכום הפרשה בקצרה וקישורים למאמרים, רעיונות ושיעורים על הפרשה. ערכים על חכמי התורה, שהם התנאים והאמוראים, על פי תורת הרבי, חלקם כוללים בתוכם את שיטת ה"לשיטתו" הידועה של הרבי, המוכיחה את הקו השזור בשיטת כל תנא ואמורא במאמריו במשנה ובתלמוד.
פורטל תורת הנגלה מצטרף לשבעה פורטלים שכבר קיימים באתר: פורטל נשיאי חב"ד, פורטל בית רבי, פורטל תורת חב"ד, פורטל ימי חב"ד, פורטל אישי חב"ד, פורטל ניגוני חב"ד, פורטל ספרות חב"ד.
---
ושוב, תודה רבה. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), כ"ה בניסן ה'תשע"א 13:35, 29 באפריל 2011 (UTC)
- יש"כ גדול, פרוייקט מדהים מ ז ל ט ו ב ! והמשך עבודה פוריה --שיע 13:03, 3 במאי 2011 (UTC)
- תודה רבה לכל המברכים, נקווה שתהיה מכך תועלת מרובה להפצת התורה והפצת המעיינות! בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ט בניסן ה'תשע"א, למניינם 14:05, 3 במאי 2011 (UTC)
דפי פירושונים
ראו דף פירושונים זה - אור מנחם, ועולה השאלה לגבי כל מוסדות כגון אלו, האם שם עירם יופיע בסוגריים או בלי? לדעתי עם. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים כ"ט בניסן ה'תשע"א, למניינם 20:19, 3 במאי 2011 (UTC)
- דעתי: עם סוגריים. --שיע 15:30, 5 במאי 2011 (UTC)
גם בערכים עצמם
לכאורה צריך להופיע עם סוגריים. --שיע 15:31, 5 במאי 2011 (UTC)
ועוד שאלה
ועוד שאלה: האם בערכים הנ"ל יופיע השם "ישיבת אור מנחם" כו', או "אור מנחם" כו'? --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים א' באייר ה'תשע"א, למניינם 15:42, 5 במאי 2011 (UTC)
- דעתי, בשמות אזוטריים, שאין להם משמעות אחרת, רק שם הישיבה. בשמות שיש להם פרשנות נוספת, אז השם פלוס סוגריים ישיבה לדו' "תורת אמת (ישיבה)" ואם יש ישנם מספר ישיבות באותו שם (יש כזה דבר?) אז כך "תורת אמת (ירושלים) ללא הציון שזו ישיבה. --שיע 16:18, 5 במאי 2011 (UTC)
- "תורת אמת (ישיבה)" נראה קמת מסורבל. למה לא "ישיבת תורת אמת (ירושלים)" וכדומה? --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), א' באייר ה'תשע"א 16:56, 5 במאי 2011 (UTC)
- אני אישית חושב, שההצעה ישיבת תורת אמת (ירושלים), מועדפת תמיד, גם כאשר אין משמעות אחרת. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים א' באייר ה'תשע"א, למניינם 17:54, 5 במאי 2011 (UTC)
- במחשבה שניה (ובהצצה לויקיפדיה) חזרתי בי. גם עלי מקובל ישיבת תורת אמת (ירושלים). --שיע 21:12, 5 במאי 2011 (UTC)
- אני אישית חושב, שההצעה ישיבת תורת אמת (ירושלים), מועדפת תמיד, גם כאשר אין משמעות אחרת. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים א' באייר ה'תשע"א, למניינם 17:54, 5 במאי 2011 (UTC)
- "תורת אמת (ישיבה)" נראה קמת מסורבל. למה לא "ישיבת תורת אמת (ירושלים)" וכדומה? --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), א' באייר ה'תשע"א 16:56, 5 במאי 2011 (UTC)
פעילות בתי חב"ד
שאלה: האם כדאי להוסיף לכל הבתי חב"ד פסקה על הפעילות בו יפורט כל הפעילות של הית חב"ד. הקטע הזה יופיע בשווה אצל כל הבתי חב"ד, ומקום שיש מה לפרט, יפרטו.
לדוגמא:
פעילות בית חב"ד בעיר
פעילות עם ילדים
- מסיבות שבת.
- מועדוני צבאות ה'
- ספריה.
- קייטנה בימי החופש.
- כינוסים בחגים
- תהלוכת ל"ג בעומר.
- סדנאות ללימודי יהדות.
- מכון בר מצוה.
פעולות שונות
- הפצת עלוני שבת וחג.
- שיעורים והרצאות.
- פעילות בחגים.
- פרסום בשורת הגאולה.
- בדיקת תפילין ומזוזות.
- מפעלי עזרה לנזקקים.
ומקום שיש לפרט יפרטו. לדוגמא:
- מפעלי עזרה לנזקקים - בית התמחוי "חסד עם העלובה" במקום מחלקים מידי יום 50 מנות אוכל.
מה אתם אומרים? -- נכתב ע"י יצחק ב ששכח לחתום את שמו. .
- אני לא כ"כ מבין מה השאלה. אתה רוצה להקים תבנית מיוחדת בשביל כך? הבנתי שלא.
- אם כן, השאלה היא האם להוסיף את כל המידע המפורט לעיל לערכים. וודאי! באופן כללי ואנציקלופדי, ולא פעילויות חד פעמיות, או פירוט מספר המשתתפים בל"ג בעומר בכל שנה. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ד' באייר ה'תשע"א, למניינם 18:39, 8 במאי 2011 (UTC)
- לדעתי יש את הפעילות המשותפת לכל הבתי חב"ד ואותה יש לציין בערך בית חב"ד. בערכים על בתי חב"ד ספציפיים אין טעם לחזור על כל הפעילות השגרתית, אלא לציין פעילויות יחודיות ובלתי שגרתיות בגודלן, היקפן או כדומה. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ד' באייר ה'תשע"א 20:14, 8 במאי 2011 (UTC)
אז מה נסגר? לדעתי חשוב שכל מי שפותח את הערך יראה מהפעילות של הבית חב"ד גם בלי לפתוח ערכים נוספים. --בברכה, יצחק (מטכסים עצה) 16:03, 10 במאי 2011 (UTC)
- לאחר מחשבה נוספת, אני חושב, שיש לציין רק מוסדות מיוחדים שהוקמו על ידי הבית חב"ד, כמו למשל - ספרייה, הפצת עלוני שבת וחג, עזרה לנזקקים (בתנאי שמודבר בפעילות הנעשית באופן ממוסד ורחב). פעילות כזו, גם אינה קיימת בכל בית חב"ד ממש.
- לעומת זאת אין משמעות אנציקלופדית להזכיר שירותים שאינם ממוסדים, וכאשר הם נעשים באופן לא ממוסד, אין בהם משמעות מיוחדת, כך למשל בדיקת תפילין ומזוזות, פרסום בשורת הגאולה, קייטנה בימי החופש. בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים ו' באייר ה'תשע"א, למניינם 18:08, 10 במאי 2011 (UTC)
- יפה הגדיר שלום את מה שכתבתי "פעילויות יחיודיות ובלתי שגרתיות" - כ"פעילות ממוסדת". --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ו' באייר ה'תשע"א 20:03, 10 במאי 2011 (UTC)
- דעתי, יש להוסיף בערך בית חב"ד מידע כללי על פעולות נפוצות של בתי חב"ד. ובערכים על בתי חב"ד פרטיים שני סוגי פעולות: פעולות ממוסדות, גם אם אינם יחודייות, לדגומה: בית כנסת המופעל ע"י בית חב"ד. כמו"כ גם פעולות לא ממוסדות או קבועות, יש להכניס אם יש בהם עניין אנציקלופדי, לדוגמא, בית חב"ד בהודו מציל מטיילים, בשדרות תומך בנפגעי טילים. מן הסתם יש דוגמאות מסוגים נוספים.
- סיבת הדבר: כמו שלא נכתוב בכל בית כנסת, שמתקיימים בו קריאת תורה, קדיש וכו'. זה בנאלי וחסר עניין. --שיע 13:34, 11 במאי 2011 (UTC)
- יפה הגדיר שלום את מה שכתבתי "פעילויות יחיודיות ובלתי שגרתיות" - כ"פעילות ממוסדת". --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ו' באייר ה'תשע"א 20:03, 10 במאי 2011 (UTC)
תבנית:פסקה חסרה
תבנית:פסקה חסרה דעתכם? דוגמה קיימת בערך זה קבלת מלכותו של מלך המשיח --שיע 19:45, 15 במאי 2011 (UTC)
- מעולה. תודה! --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"א באייר ה'תשע"א, למניינם 23:14, 15 במאי 2011 (UTC)
- אולי כדאי לצמצם שלא יהיה רחב על כל המסך. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ב באייר ה'תשע"א 12:48, 16 במאי 2011 (UTC)
- מסכים, מישהו יודע איך עושים את זה? --שיע 14:14, 17 במאי 2011 (UTC)
- ניסיתי ולא הצלחתי בינתיים. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ג באייר ה'תשע"א 14:27, 17 במאי 2011 (UTC)
- מסכים, מישהו יודע איך עושים את זה? --שיע 14:14, 17 במאי 2011 (UTC)
- אולי כדאי לצמצם שלא יהיה רחב על כל המסך. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ב באייר ה'תשע"א 12:48, 16 במאי 2011 (UTC)
חב"דפדיה:ספר אורחים
דעתכם? --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 02:37, 18 במאי 2011 (UTC)
- יפה מאוד. אם תהיה הסכמה רחבה, יש לשקול לשים זאת בתיבת "ניווט" בימין המסך, תחת ה"ברוכים הבאים". --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ד באייר ה'תשע"א 07:11, 18 במאי 2011 (UTC)
- כמובן שיש להציב אותה במקום הנ"ל, ויפה שעה אחת קודם. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 12:57, 18 במאי 2011 (UTC)
- רעיון מעניין. אולי להציב ב'ניווט' לתקפות ניסיון, ולבדוק כעבור כמה חודשים. אם המקום יוותר ריק אין טעם להשאיר כמובן... --שיע 18:27, 18 במאי 2011 (UTC)
- מסכים עם שיע --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 18:44, 18 במאי 2011 (UTC)
- הוספתי לתיבת הניווט. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 19:29, 18 במאי 2011 (UTC)
- שיע, רעיון הגיוני ונחוץ. שלום - תודה. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ד באייר ה'תשע"א 19:35, 18 במאי 2011 (UTC)
- הוספתי לתיבת הניווט. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 19:29, 18 במאי 2011 (UTC)
- מסכים עם שיע --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 18:44, 18 במאי 2011 (UTC)
- רעיון מעניין. אולי להציב ב'ניווט' לתקפות ניסיון, ולבדוק כעבור כמה חודשים. אם המקום יוותר ריק אין טעם להשאיר כמובן... --שיע 18:27, 18 במאי 2011 (UTC)
- כמובן שיש להציב אותה במקום הנ"ל, ויפה שעה אחת קודם. --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 12:57, 18 במאי 2011 (UTC)
התכנית שתשנה את העולם...
דבר ראשון מזל טוב לכולם: היום הגענו ל4,500 ערכים!!! וזאת שלא מזמן חגגנו תשע מליון צפיות!!!
משום מה, נדמה לי חב"דפדיה בשנה האחרונה די דורכת במקום, אם כל השיפורים וכו' עדיין... חשבתי בימים האחרונים על צעד שירים את חב"דפדיה לרמה שלא הכרנו, לצעד הזה יצטרכו כמה מהלכים מקדימים. אני בא בהצעה ואשמח לשמוע את דעתכם.
הרעיון הוא עד סוף שנת תשע"א להוציא אפליקציה לאיפוד של חב"דפדיה, מי שראה, לויקיפדיה יש כזה דבר ויש בזה הרבה מעלות: לכל אדם שיש את כל המידע בכיס הוא הרבה יותר ישתמש בזה, באמצע המאמר יש שאלה? יש למי לפנות! כשהמידע יהיה כזה נגיש זה יוסיף בעריכות וערכים חדשים. בטח הבנתם את הרעיון ולא צריך להסביר כמה זה חשוב ויועיל.
כדי להגיע לצעד הזה דרושים מהלכים מקדימים:
- לקרוא לכל החברים הישנים והחדשים.
- לצרף חברים חדשים (אולי גם בתשלום. למשל: הרב שד"ב וולף (אולי הוא פה ואני לא יודע..) אם יושיבו אותו על קטגורית גאולה ומשיח הערכים שם יעלו לרמה שלא חלמנו...).
- לסיים את כל המיזמים שנפתחו.
- להגיע ל 5000 ערכים.
- לעבור הגהה על כל הערכים (אולי לחלק בין כל החברים כל אחד 200 ערכים) בו יתקנו שגיאות כתיב, ימחקו קישורים שלא קיימים, יוסיפו קישורים לערכים שקיימים, יוסיפו תמונות לערכים (במיוחד למי שאין) וכו'.
נשמע ממש חלומי... אבל אם כולם ייקחו את העניין ברצינות ובמשך חצי שנה הקרובה יתמסרו לזה, נהיה במקום אחר....
מה דעתכם? --בברכה, יצחק (מטכסים עצה) 03:19, 18 במאי 2011 (UTC)
רעיון
- הרעיון מצויין. היישום קצת יותר מורכב. דבר ראשון, לגבי האפליקציה לאייפון, ככל הנראה מדובר בעבודת תיכנות מקצועית ויש לדבר על זה עם אנשי המקצוע המתאימים. מה שבטוח, שבידינו האפשרות להעלות את רמתה של חב"דפדיה, בכמות ובאיכות. בשביל זה צריך לארגן עבודה מסודרת ויסודית, כזו שתניב בסופו של דבר תוספת משמעותית של ערכים ו-משובחים.
- בהתבסס על דברי יצחק, חשבתי שיש לחלק את העבודה לב' רבדים. רובד הכמות ורובד האיכות:
- כמות - פתיחת ערכים חשובים על ידי המשתמשים וקביעת יעד ומטרות. חשוב גם לעבוד לפי קטגוריות ו"לחסות" אותם (לדוגמא, ערכים על כל ספרי רבותינו נשיאינו וכדומה)
- איכות - פתיחת מיזם "ערכים מומלצים" בו יתרכזו מספר חב"דפדים בערך כלשהו עד שיושלם הן מבחינת תוכן מקיף וממצא והן מבחינת סגנון, קישורים פנימיים וחיצונים וכו'.
- מה דעתכם? --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ד באייר ה'תשע"א 17:21, 18 במאי 2011 (UTC)
- רעיון טוב. אשמח להצטרף לאיכות. --שיע 18:25, 18 במאי 2011 (UTC)
- רעיון טוב מאוד. אני רק רוצה להעיר שבתחום האיכות, אולי פשוט נתנפל יחד על כל הערכים בקטגוריית בזקוקים לעריכה, ונשפר אותם, ורק אחר כך נפנה לעבודה הנחמדת והקלה יותר - להכין ערכים איכותיים יחד? --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 18:43, 18 במאי 2011 (UTC)
- הערכים הזקוקים לעריכה, הם מים עמוקים, לפי ערכי. אני דווקא ממליץ על הערכים הקרובים להיות מושלמים (כגון: אליעזר זוסיא פרטיגול חיים אורי עטנר שמחה עלברג) ולאחריהם להמשיך לערכים סבירים ועל זה הדרך. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ד באייר ה'תשע"א 20:36, 18 במאי 2011 (UTC)
- הבנתי. אני מסכים להצעת חיים. ואני רושם את עצמי בשני הקבוצות. בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 22:40, 18 במאי 2011 (UTC)
- זמן רב לא עידכנתי, ובכל אופן אביע את עניות דעתי: חייבים לחשוב פרקטי, בדקו אלו דפים פופלריים ואותם תערכו, תגיהו, תתקנו. כי לפעמים עובדים על ערך שצפו פה עד היום 7 ובשנה הקרובה עוד 7, ולבינתיים ערכים בעלי אלפי צפיות מוזנחים להם. פיני · (טובת הזולת) 06:21, 19 במאי 2011 (UTC)
- פיני, בעבר עברתי כל רוב רובם של הדפים הנצפים ביותר וערכתי אותם. לדעתי, החשיבה הפרקטית כעת, היא למצוא את הערכים שהכי קרובים מבחינה מעשית להיות ערכים מושלמים, כאמור לעיל. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ט"ו באייר ה'תשע"א 06:41, 19 במאי 2011 (UTC)
- מעוניין להצטרף לאיכות. אשמח לקבל הוראות בדף השיחה שלי ובלי נדר לעמוד בהם (כמובן שאמשיך עם הפעולות הרגילות, ובד בבד אסייע בהנ"ל). יישר כח על הרעיון והרצון הטוב של כולם ובהצלחה. זלמן - שיחה
- בימים הקרובים אפתח את המיזם של "ערכים מומלצים" ותעודכן על כך. ייש"כ. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ט"ו באייר ה'תשע"א 12:13, 19 במאי 2011 (UTC)
- מעוניין להצטרף לאיכות. אשמח לקבל הוראות בדף השיחה שלי ובלי נדר לעמוד בהם (כמובן שאמשיך עם הפעולות הרגילות, ובד בבד אסייע בהנ"ל). יישר כח על הרעיון והרצון הטוב של כולם ובהצלחה. זלמן - שיחה
- פיני, בעבר עברתי כל רוב רובם של הדפים הנצפים ביותר וערכתי אותם. לדעתי, החשיבה הפרקטית כעת, היא למצוא את הערכים שהכי קרובים מבחינה מעשית להיות ערכים מושלמים, כאמור לעיל. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), ט"ו באייר ה'תשע"א 06:41, 19 במאי 2011 (UTC)
- זמן רב לא עידכנתי, ובכל אופן אביע את עניות דעתי: חייבים לחשוב פרקטי, בדקו אלו דפים פופלריים ואותם תערכו, תגיהו, תתקנו. כי לפעמים עובדים על ערך שצפו פה עד היום 7 ובשנה הקרובה עוד 7, ולבינתיים ערכים בעלי אלפי צפיות מוזנחים להם. פיני · (טובת הזולת) 06:21, 19 במאי 2011 (UTC)
- הבנתי. אני מסכים להצעת חיים. ואני רושם את עצמי בשני הקבוצות. בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 22:40, 18 במאי 2011 (UTC)
- הערכים הזקוקים לעריכה, הם מים עמוקים, לפי ערכי. אני דווקא ממליץ על הערכים הקרובים להיות מושלמים (כגון: אליעזר זוסיא פרטיגול חיים אורי עטנר שמחה עלברג) ולאחריהם להמשיך לערכים סבירים ועל זה הדרך. --חיים נהר ¤ (שׂיג ושׂיח), י"ד באייר ה'תשע"א 20:36, 18 במאי 2011 (UTC)
- רעיון טוב מאוד. אני רק רוצה להעיר שבתחום האיכות, אולי פשוט נתנפל יחד על כל הערכים בקטגוריית בזקוקים לעריכה, ונשפר אותם, ורק אחר כך נפנה לעבודה הנחמדת והקלה יותר - להכין ערכים איכותיים יחד? --בברכה, שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים י"ד באייר ה'תשע"א, למניינם 18:43, 18 במאי 2011 (UTC)
- רעיון טוב. אשמח להצטרף לאיכות. --שיע 18:25, 18 במאי 2011 (UTC)