מאיר אלעזר קולסקי: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
הרב ד"ר '''מאיר אלעזר קולסקי''' ([[כ"ג מנחם אב]] [[תרצ"ז]] - [[א' כסלו]] [[תשע"ז]]) היה מוותיקי ומחשובי חסידי חב"ד ב[[פריז]], מחלוצי המהפכה החב"דית ב[[צרפת]], רופא ידוע בקרב חסידי חב"ד והקהילה היהודית בצרפת.


הרב ד"ר '''מאיר אלעזר קולסקי''' ([[כ"ג מנחם אב]] [[תרצ"ז]] - [[א' כסלו]] [[תשע"ז]]) היה מחשובי חסידי חבב[[צרפת]], רופא ידוע בקרב הקהילה היהודית בצרפת, נואם בחסד עליון בכינוסי חב"ד וזכה להיות מהמקורבים ביותר אל השליח הרב [[שמואל אזימוב]].
==תולדות חיים==
נולד ב[[פריז]], [[צרפת]] להוריו ר' ישראל חיים וביילא רחל קולסקי שהיגרו מ[[וורשה]] שבפולין בשנת [[תרצ"ג]], בעקבות פשיטת רגל של מפעל שוקולדים שהיה בבעלותם. לאחר שהחלה [[מלחמת העולם השנייה]] התברר שזה מה שהציל אותם בחסדי שמים מגורלם של יהודי פולין בשואה.
 
עם פרוץ המלחמה, כשהגרמנים הגיעו לצרפת, ברחה משפחת קולסקי לדרום צרפת, וכך ניצלו.
 
את הבר מצוה חגג בשנת [[תש"י]] בשטיבל היהודי המכונה 'הפלעצל', בו [[הרבי]] נהג להתפלל כמה שנים קודם לכן בהיותו בפריז.
 
בצעירותו למד רפואה ושימש כרופא מנתח ומומחה בתחומי רפואה שונים. בעולם הרפואה בצרפת זכה לכבוד גדול ולהערכה רבה, ובשלב מאוחר יותר קיבל תעודת כבוד מראש הממשלה.
 
התקרב לחב"ד בצעירותו, מהראשונים שהתקרבו לחב(חברי ה'גרופ') בצרפת על ידי השליח הרב [[שמואל אזימוב]]. היה נואם בחסד עליון בכינוסי חב"ד וזכה להיות מהמקורבים ביותר אל השליח הרב אזימוב ועשה ככל אשר ביכולתו לעזור לו לקדם את ה'מהפכה' של צרפת למעליותא.
 
התחתן עם רעייתו מרת לאה פערל למשפחת וואקס.


==תולדות חיים==
לקראת חודש תשרי [[תשמ"ג]] נסע לרבי לראשונה, ומאז הגיע כל שנה לחודש תשרי לחצרות קודשנו עם כל משפחתו. בפעם הראשונה שהגיע לרבי, אמר לו הרבי במאור פנים "שמח לפגוש אותך!".
נולד ב[[פריז]], [[צרפת]] להוריו ר' ישראל חיים וביילא רחל קולסקי שהיגרו מ[[וורשה]], פולין בשנת [[תרצ"ג]].
 
במהלך השנים טיפל גם בחסידים שיצאו מרוסיה ובאו אליו על פי הוראה שקיבלו מהרבי. ליווה והדריך הרבה מוהלים בצרפת בתחילת שנות העבודה שלהם. כשמוהל היה מראה על לחץ או חוסר ביטחון על ברית מסויימת היה מפנה את סדר יומו, להיות נוכח בעצמו בברית וללוות את המוהל ובכך לתת לו ביטחון.
 
נתן את כל תשומת לבו למטופלים, וגם היה לוקח זמן להסביר להם את אופני הטיפול על ידי ציורים וכדומה. בקרב אנ"ש ויהודי פריז בכלל היה ידוע כאיש חסד מיוחד. זכורה להם השתדלותו הרבה בלי פנייה, הרבה מעבר למחויבות של רופא ממוצע. התואר "רופא ידיד" (מונח שהשתמש בו הרבי פעמים רבות בנוגע לשאלות בתחום הרפואה) היה מזוהה עמו יותר מכל. בהזמנות מסויימת כשעברה אשתו לחלוקת דולרים התבטא הרבי עליו: "ער העלפט דאך א סאך אידן!".
 
את שלושת בניו שלח ללמוד בישיבות חב"ד, ולאחר מסלול הלימודים החב"די, על פי הוראת הרבי, למדו רפואה ומשמשים היום הרופאים מומחים בצרפת.


התקרב לחב"ד בצעירותו, מהראשונים שהתקרבו לחב"ד (חברי ה'גרופ') בצרפת.
נפטר בראש חודש כסלו [[תשע"ז]]. הלוויתו עברה מול בית חיה מושקא בפריז, ברדכה לארץ הקודש להר הזיתים שם נטמן.


==משפחתו==
==משפחתו==
*רעייתו מאת לאה פערל
*בנו, הרב ד"ר משה אהרון פנחס
*בנו, הרב ד״ר משה אהרון פנחס
*בנו, הרב ד"ר שמואל יעקב אברהם
*בנו, הרב ד״ר שמואל יעקב אברהם
*בנו, הרב ד"ר יצחק דוד שלמה - ממחזיקי המניין החב"די ב'לוקאל' - [[בית ליובאוויטש פריז]]
*בנו, הרב ד"ר יצחק דוד שלמה


{{מיון רגיל:קולסקי, מאיר אלעזר}}
{{מיון רגיל:קולסקי, מאיר אלעזר}}