משתמש:שמואל 770/מכון כשרות חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (יוסף בן מלמד העביר את הדף מכון כשרות חב"ד לשם משתמש:שמואל 770/מכון כשרות חב"ד בלי להשאיר הפניה: הערך אינו מוכן, הן מבחינה טכנית והן מבחינה תוכנית)
 
(8 גרסאות ביניים של 2 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
מכון כשרות חב״ד הינו מיזם שאנשיו לקחו על עצמם את הוראותו של כ״ק אדמו״ר מלך המשיח בתשל״ה שיצאה כמבצע שמירת כשרות האכילה והשתייה״, אך, בהתאם לזמן המיזם הינו בכלים רבים יותר איכותיים יותר וחדשים יותר.
מכון כשרות חב״ד הינו מיזם שאנשיו לקחו על עצמם את הוראותו של כ״ק אדמו״ר מלך המשיח בתשל״ה שיצאה כמבצע שמירת כשרות האכילה והשתייה״,
מכון כשרות חבד הוקם על מנת לתת מענה הלכתי וטכני כשרותי בהתאם לכללי וחוקי התורה וההלכה, ובהתאם למובא בתורת החסידות על פי פסיקת והשקפת רבותינו נשאינו בהנייחת ובהכוונת רבני חב״ד המומחים לנושא.
אך, בהתאם לזמן המיזם הינו בכלים רבים יותר איכותיים יותר וחדשים יותר.
מטרת המכון היא לתת מענה כמעט מידיי על כל שאלה ושאלה היכולה לעלות בענייני כשרות. החל משאלות בנושאים שלתערובות ובשר בחלב, דרך מטבחים תעשייתיים ומסעדות, עד למוצר גלם מורכב שמיוצר במקום לא מוכר בחו״ל.  
 
{*}רקע
רקע
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________מכון כשרות חבד הוקם על מנת לתת מענה הלכתי וטכני כשרותי בהתאם לכללי וחוקי התורה וההלכה, ובהתאם למובא בתורת החסידות על פי פסיקת והשקפת רבותינו נשאינו בהנייחת ובהכוונת רבני חב״ד המומחים לנושא.
מטרת המכון היא לתת מענה כמעט מידיי על כל שאלה ושאלה היכולה לעלות בענייני כשרות.
החל משאלות בנושאים שלתערובות ובשר בחלב, דרך מטבחים תעשייתיים ומסעדות, עד למוצר גלם מורכב שמיוצר במקום לא מוכר בחו״ל.  
 
פעילות המכון
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
עולם הכשרות הינו עולם גדול מאוד ומורכב מאוד.  
עולם הכשרות הינו עולם גדול מאוד ומורכב מאוד.  
שני סיבות מרכזיות להאמור; א. עולם הכשרות מכיל בתוכו הרבה מאוד גורמים ופרטים שונים ומשונים ונצרך להכיר הרבהמונחים ומוצרים, מפעלים ומשגיחים על מנת להתחיל להבין את העולם הגדול הזה. ב. כל המידע שנמצא ומוכר למשגיחים ולרבנים הינו מידע קבוע, התנהלותי ושגרתי, אך העולם בנוי מאנשים, ואנשים הינם יצורים משתנים ודינמיים.  
שני סיבות מרכזיות להאמור; א. עולם הכשרות מכיל בתוכו הרבה מאוד גורמים ופרטים שונים ומשונים ונצרך להכיר הרבהמונחים ומוצרים,
בגלל האמור, עלול אדם שאינו מכיר את מרוכבות עולם הכשרות לבוא לידי מצב שיכניס חלילה לפיו משהו שאיננו בוטח לגבי כשרותו המהודרת בבית, בחוץ, או בחתונה של חבר.
מפעלים ומשגיחים על מנת להתחיל להבין את העולם הגדול הזה. ב. כל המידע שנמצא ומוכר למשגיחים ולרבנים הינו מידע קבוע, התנהלותי ושגרתי, אך העולם בנוי מאנשים, ואנשים הינם יצורים משתנים ודינמיים.  
אי לכך, מייסדי ורבני המכון הפשילו שרוולים ולקחו על עצמם משימה גדולה והיא היכולת להנגיש ולהגיש לציבור את המידע הנכון והמתאים, בזמן הנכון בס״ד.  
בגלל האמור, עלול אדם שאינו מכיר את מרוכבות עולם הכשרות לבוא לידי מצב שיכניס חלילה לפיו משהו שאיננו בוטח לגביכשרותו המהודרת בבית, בחוץ, או בחתונה של חבר.
בשנת ה׳תשפ״ג מספר אברכים יצאו ביוזמה שאליה גייסו את רבני המכון והיא החלה כמספר טלפון אליו ניתן לשלוח שאלהאו תמונה, בנוסף, קיימת קבוצת וואסטפ, בה ניתן לשאול את השאלות האמורות.
אי לכך, מייסדי ורבני המכון הפשילו שרוולים ולקחו על עצמם משימה גדולה והיא היכולת להנגיש ולהגיש לציבור את המידעהנכון והמתאים, בזמן הנכון בס״ד.  
 
בשנת ה׳תשפ״ג מספר אברכים יצאו ביוזמה שאליה גייסו את רבני המכון והיא החלה כמספר טלפון אליו ניתן לשלוח שאלהאו תמונה, בנוסף, קיימת קבוצת וואסטפ, בה ניתן לשאול את השאלות האמורות.  
מידע ופסיקה
מידע ופסיקה
 
המכון כידוע הינו בהכוונת מומחים רבני חב״ד מוכרים במומחיותם בנושאים וידם מגעת בתחומי הכשרות מזה רבות בשניםוהם אלו שמכוונים את רבני המכון שעונים בזמן אמת על השאלות.
המכון כידוע הינו בהכוונת מומחים רבני חב״ד מוכרים במומחיותם בנושאים וידם מגעת בתחומי הכשרות מזה רבות בשנים והם אלו שמכוונים את רבני המכון שעונים בזמן אמת על השאלות.
מעבר לכך, רבני המכון שנותנים מענה הינם בפני עצמם כאלו שמעורים בתחומי הכשרות מספר שנים, ומכירים את אופיהתנהלות הדברים.
מעבר לכך, רבני המכון שנותנים מענה הינם בפני עצמם כאלו שמעורים בתחומי הכשרות מספר שנים, ומכירים את אופיהתנהלות הדברים.
עם זאת, רבני המכון נעזרים המומחים עולמיים לכשרות מגופי כשרות כמו OK,OU והכשרים בארץ כמו בד״ץ העדהחרדית, וההכשר של הרב לנדא בנוסף למומחי כשרות מנוסים נוספים המתמחים בנושאים מיוחדים כמו: מטבחיםתעשייתיים, הכשרות כלים, שחיטה, קייטרינג ומסעדות, מלונות וחנויות לממכר מזון מהיר.
עם זאת, רבני המכון נעזרים המומחים עולמיים לכשרות מגופי כשרות כמו OK,OU והכשרים בארץ כמו בד״ץ העדהחרדית, וההכשר של הרב לנדא בנוסף למומחי כשרות מנוסים נוספים המתמחים בנושאים מיוחדים כמו: מטבחיםתעשייתיים, הכשרות כלים, שחיטה, קייטרינג ומסעדות, מלונות וחנויות לממכר מזון מהיר.

גרסה אחרונה מ־00:28, 22 בדצמבר 2023

מכון כשרות חב״ד הינו מיזם שאנשיו לקחו על עצמם את הוראותו של כ״ק אדמו״ר מלך המשיח בתשל״ה שיצאה כמבצע שמירת כשרות האכילה והשתייה״,

אך, בהתאם לזמן המיזם הינו בכלים רבים יותר איכותיים יותר וחדשים יותר.

רקע _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________מכון כשרות חבד הוקם על מנת לתת מענה הלכתי וטכני כשרותי בהתאם לכללי וחוקי התורה וההלכה, ובהתאם למובא בתורת החסידות על פי פסיקת והשקפת רבותינו נשאינו בהנייחת ובהכוונת רבני חב״ד המומחים לנושא. מטרת המכון היא לתת מענה כמעט מידיי על כל שאלה ושאלה היכולה לעלות בענייני כשרות. החל משאלות בנושאים שלתערובות ובשר בחלב, דרך מטבחים תעשייתיים ומסעדות, עד למוצר גלם מורכב שמיוצר במקום לא מוכר בחו״ל.

פעילות המכון ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ עולם הכשרות הינו עולם גדול מאוד ומורכב מאוד. שני סיבות מרכזיות להאמור; א. עולם הכשרות מכיל בתוכו הרבה מאוד גורמים ופרטים שונים ומשונים ונצרך להכיר הרבהמונחים ומוצרים, מפעלים ומשגיחים על מנת להתחיל להבין את העולם הגדול הזה. ב. כל המידע שנמצא ומוכר למשגיחים ולרבנים הינו מידע קבוע, התנהלותי ושגרתי, אך העולם בנוי מאנשים, ואנשים הינם יצורים משתנים ודינמיים. בגלל האמור, עלול אדם שאינו מכיר את מרוכבות עולם הכשרות לבוא לידי מצב שיכניס חלילה לפיו משהו שאיננו בוטח לגביכשרותו המהודרת בבית, בחוץ, או בחתונה של חבר. אי לכך, מייסדי ורבני המכון הפשילו שרוולים ולקחו על עצמם משימה גדולה והיא היכולת להנגיש ולהגיש לציבור את המידעהנכון והמתאים, בזמן הנכון בס״ד. בשנת ה׳תשפ״ג מספר אברכים יצאו ביוזמה שאליה גייסו את רבני המכון והיא החלה כמספר טלפון אליו ניתן לשלוח שאלהאו תמונה, בנוסף, קיימת קבוצת וואסטפ, בה ניתן לשאול את השאלות האמורות. מידע ופסיקה המכון כידוע הינו בהכוונת מומחים רבני חב״ד מוכרים במומחיותם בנושאים וידם מגעת בתחומי הכשרות מזה רבות בשניםוהם אלו שמכוונים את רבני המכון שעונים בזמן אמת על השאלות. מעבר לכך, רבני המכון שנותנים מענה הינם בפני עצמם כאלו שמעורים בתחומי הכשרות מספר שנים, ומכירים את אופיהתנהלות הדברים. עם זאת, רבני המכון נעזרים המומחים עולמיים לכשרות מגופי כשרות כמו OK,OU והכשרים בארץ כמו בד״ץ העדהחרדית, וההכשר של הרב לנדא בנוסף למומחי כשרות מנוסים נוספים המתמחים בנושאים מיוחדים כמו: מטבחיםתעשייתיים, הכשרות כלים, שחיטה, קייטרינג ומסעדות, מלונות וחנויות לממכר מזון מהיר.