נחמן נחמנסון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{בעבודה}} הרב '''נחמן רפאל שמחה נחמנסון''' (?-כ"ט אלול תשפ"ג) היה מחלוצי השליחות במזרח הרח...")
 
אין תקציר עריכה
 
(24 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
[[קובץ:נחמן נחמנסון.jpeg|250px|ממוזער|שמאל|הרב נחמן נחמנסון בשליחות בגואה, דרום הודו]]
הרב '''נחמן רפאל שמחה נחמנסון''' (?-[[כ"ט אלול]] [[תשפ"ג]]) היה מחלוצי השליחות במזרח הרחוק ושליח הרבי הראשון ב[[הודו]].
הרב '''נחמן רפאל שמחה נחמנסון''' ([[כ"ד טבת]] [[תשל"ג]]-[[כ"ט אלול]] [[תשפ"ג]]) היה מחלוצי ה[[שליחות]] במזרח הרחוק ו[[שליח]] [[הרבי]] ומנהל [[בית חב"ד]] הראשון ב[[הודו]]. לאחר מכן פעל בשליחות בפוטסוויל, פנסילבניה.


==השליחות בהודו==
==תולדות חיים==
בשנת תשנ"ה (1994) היה בשליחות בבנקוק שבתאילנד שם פתח בית חבומסעדה לישראלים יחד עם הרב יחיאל ברוך אוירכמן, אותם הביא למקום הרב [[יוסף חיים קנטור]] שפעל עם הקהילה המקומית.
נולד בארץ הקודש ב[[כטבת]] [[תשל"ג]] לאביו הרב עזרא אבשלום מיכאלי ולאימו מרת יהודית.


בפסח [[תשנ"ה]] ערך ליל סדר רב משתתפים ב[[הודו]] ומאז עשה שם תקופות בשליחות במקומות שונים יחד עם תמימים נוספים. בשנת [[תשנ"ח]] קבע את מגוריו באופן קבוע בניו דלהי ופתח את בית חב"ד הראשון בהודו.  
כבחור, בשנת [[תשנ"ה]] (1994) פעל בשליחות הרבי בבנגקוק שבתאילנד שם פתח בית חב"ד ומסעדה לישראלים יחד עם הרב יחיאל ברוך אוירכמן, אותם הביא למקום הרב [[יוסף חיים קנטור]] שפעל עם הקהילה המקומית.


בשנת [[תשס"א]] בחודש כסלו התחתן עם רעייתו מרת גאולה ומייד לאחר מכן תפח בית חב"ד בגואה שבדרום הודו. בהמשך חזרו להפעיל את בית חב"ד בניו דלהי.
בשנת [[תשס"א]] בחודש [[כסלו]] [[התחתן]] עם רעייתו מרת גאולה למשפחת לויוב ומייד לאחר מכן פתח בית חב"ד בגואה שבדרום הודו. בהמשך חזרו להפעיל את בית חב"ד בניו דלהי.
===השליחות בהודו===
ב[[פסח]] [[תשנ"ה]] ערך ליל סדר רב משתתפים ב[[הודו]] ומאז עשה שם תקופות בשליחות במקומות שונים יחד עם תמימים נוספים. בשנת [[תשנ"ח]] קבע את מגוריו באופן קבוע בניו דלהי ופתח את בית חב"ד הראשון בהודו.  


הרב נחמנסון ראה את עצמו כשליח הרבי הראשי להודו, והרבה לבקר ולחזק את הקהילות היהודיות בכל רחבי המדינה. כמו כן ניהל את אתר האינטרנט "חב"ד הודו" בו התפרסמו ידיעות מהפעילות החב"דית במדינה, לצד שיעורי תורה חסידות ואקטואליה חדורים בבשורת הגאולה ובענייני גאולה ומשיח.
הוא ראה את עצמו כשליחו הראשי של הרבי להודו, והרבה לבקר ולחזק את הקהילות היהודיות בכל רחבי המדינה. כמו כן ניהל את אתר ה[[אינטרנט]] "חב"ד הודו" בו התפרסמו ידיעות מהפעילות החב"דית במדינה, לצד שיעורי [[תורה]] [[חסידות]] ואקטואליה חדורים ב[[בשורת הגאולה]] ובענייני [[גאולה ומשיח]]. היה חבר ב[[איגוד בתי חב"ד בהודו]].


במשך השנים נולדו למשפחת נחמנסון ילדים, והתנאים הקשים בהודו אילצו אותם לעבור לגור מחוץ למדינה כשהרב נחמנסון מחלק את זמנו בין השליחות ובין משפחתו. בהמשך הגיע באופן קבוע הרב [[שמואל שארף]] ורעייתו מרת מירה רות הי"ד והם הפעילו את בית חב"ד בניו דלהי כמה שנים.
במשך השנים נולדו למשפחת נחמנסון ילדים, והתנאים הקשים בהודו אילצו אותם לעבור לגור מחוץ למדינה כשהרב נחמנסון מחלק את זמנו בין השליחות ובין משפחתו. בהמשך הגיע באופן קבוע הרב [[שמואל שארף]] ורעייתו מרת מירה רות הי"ד והם הפעילו את בית חב"ד בניו דלהי כמה שנים.


בהמשך עבר להתגורר ולפעול בשליחות בארצות הברית.
בהמשך עבר להתגורר בניו יורק ופעל בשליחות בפוטסוויל, פנסילבניה{{הערה|[https://chabadinfo.com/news/new-shluchim-to-pennsylvania-3/ שלוחים חדשים לפנסילבניה] באתר חב"ד אינפו אנגלית.}}.


בכ"ט אלול תשפ"ג נפטר והלוויתו עברה מול 770 בית משיח בדרכה לבית החיים מונטיפיורי בקווינס שם נטמן.
בערב ראש השנה - [[כ"ט אלול]] [[תשפ"ג]] נפטר{{הערה|[https://chabad.info/bdh/1004692/ קראון הייטס: השליח הרב נחמן נחמנסון ע"ה] {{אינפו}}}}. הלוויתו עברה מול [[770]] בית משיח בדרכה ל[[בית העלמין מונטיפיורי]] בקווינס שם נטמן{{הערה|[https://chabad.info/bdh/1004746/ מול בית חיינו: הלווית הרב נחמן נחמנסון ע"ה] {{אינפו}}}}.
 
==משפחתו==
לרב נחמנסון ולרעייתו 13 ילדים.
*אחיו, הרב [[יהודה לייב נחמנסון]] - ראש כולל לדיינות 'אור יעקב' ב[[רחובות]], ומורה צדק בקהילת חב"ד בעיר.
*אחיו, הרב [[אלחנן משה נחמנסון]] - ראש כולל אברכים בלוד ומרבני [[מכון הלכה - חב"ד]].
 
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשפ"ג]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין מונטיפיורי]]
[[קטגוריה:שלוחים בהודו]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:שלוחים בניו יורק]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"ג]]
[[קטגוריה:משפחת לויוב]]

גרסה אחרונה מ־22:29, 9 ביולי 2024

הרב נחמן נחמנסון בשליחות בגואה, דרום הודו

הרב נחמן רפאל שמחה נחמנסון (כ"ד טבת תשל"ג-כ"ט אלול תשפ"ג) היה מחלוצי השליחות במזרח הרחוק ושליח הרבי ומנהל בית חב"ד הראשון בהודו. לאחר מכן פעל בשליחות בפוטסוויל, פנסילבניה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בארץ הקודש בכ"ד טבת תשל"ג לאביו הרב עזרא אבשלום מיכאלי ולאימו מרת יהודית.

כבחור, בשנת תשנ"ה (1994) פעל בשליחות הרבי בבנגקוק שבתאילנד שם פתח בית חב"ד ומסעדה לישראלים יחד עם הרב יחיאל ברוך אוירכמן, אותם הביא למקום הרב יוסף חיים קנטור שפעל עם הקהילה המקומית.

בשנת תשס"א בחודש כסלו התחתן עם רעייתו מרת גאולה למשפחת לויוב ומייד לאחר מכן פתח בית חב"ד בגואה שבדרום הודו. בהמשך חזרו להפעיל את בית חב"ד בניו דלהי.

השליחות בהודו[עריכה | עריכת קוד מקור]

בפסח תשנ"ה ערך ליל סדר רב משתתפים בהודו ומאז עשה שם תקופות בשליחות במקומות שונים יחד עם תמימים נוספים. בשנת תשנ"ח קבע את מגוריו באופן קבוע בניו דלהי ופתח את בית חב"ד הראשון בהודו.

הוא ראה את עצמו כשליחו הראשי של הרבי להודו, והרבה לבקר ולחזק את הקהילות היהודיות בכל רחבי המדינה. כמו כן ניהל את אתר האינטרנט "חב"ד הודו" בו התפרסמו ידיעות מהפעילות החב"דית במדינה, לצד שיעורי תורה חסידות ואקטואליה חדורים בבשורת הגאולה ובענייני גאולה ומשיח. היה חבר באיגוד בתי חב"ד בהודו.

במשך השנים נולדו למשפחת נחמנסון ילדים, והתנאים הקשים בהודו אילצו אותם לעבור לגור מחוץ למדינה כשהרב נחמנסון מחלק את זמנו בין השליחות ובין משפחתו. בהמשך הגיע באופן קבוע הרב שמואל שארף ורעייתו מרת מירה רות הי"ד והם הפעילו את בית חב"ד בניו דלהי כמה שנים.

בהמשך עבר להתגורר בניו יורק ופעל בשליחות בפוטסוויל, פנסילבניה[1].

בערב ראש השנה - כ"ט אלול תשפ"ג נפטר[2]. הלוויתו עברה מול 770 בית משיח בדרכה לבית העלמין מונטיפיורי בקווינס שם נטמן[3].

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לרב נחמנסון ולרעייתו 13 ילדים.

הערות שוליים