ראובן ישראליוויטש: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
 
(37 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{להשלים|כל הערך=כן}}
[[קובץ:ראובן ישראל.jpg|ממוזער|הרב ראובן ישראליוויטש]]
הרב ראובן ישראליוויטש [[אב]] [[תש"ח]] - [[י"ד תמוז]] [[תשע"ד]]) היה [[בעל מנגן]] חב"ד מהעיר [[פריז]], אשר פעל רבות על מנת להביא את המוזיקה החסידית לקדמת הבמה של המוזיקה היהודית בצרפת.
הרב ראובן ישראליוויטש ([[אב]] [[תש"ח]] - [[י"ד תמוז]] [[תשע"ד]]), היה [[בעל מנגן]] חב"ד מהעיר [[פריז]], אשר פעל רבות על מנת להביא את המוזיקה החסידית לקדמת הבמה של המוזיקה היהודית בצרפת.
נולד למשפחה מוזיקלית בפאתי פריז, חזר בתשובה בגיל צעיר יחסית והתקרב לרב [[שמואל אזימוב]]
נולד למשפחה מוזיקלית בפאתי פריז, חזר בתשובה בגיל צעיר יחסית והתקרב לרב [[הלל פבזנר]] ולשליח הרב [[שמואל אזימוב]]
 
== תולדות חיים ==
היה בעל המנגן הראשון בעיר פריז וסביבותיה בדור שלאחר מלחמת העולם השניה, והכשיר את הדור הראשון של המוזיקאים החסידיים בפריז.
הופיע כבדרך קבע ובהתנדבות באירועי [[י"ט כסלו - חג הגאולה]] ובאירועי [[סיום הרמב"ם]] שהיו מאורגנים על ידי [[צעירי אגודת חב"ד (פריז)]] ובנוסף הכשיר מקהלת ילדים לשיר באירועים הללו{{הערה|על פועלו פורסם באתר חדשות המוזיקה:
"ר' ראובן ישראליוויטש ז"ל שהיה מראשוני בעלי המנגנים החסידיים בצרפת בתקופה בה ההתבוללות הייתה בשיאה והצליח לגעת בהמון יהודים שהתרחקו מתורה ומצוות על ידי הנגינה החסידית האותנטית" [https://newsmusic.blogspot.com/2019/09/blog-post_82.html ר' ראובן ישראליוויטש בעל המנגן]}}.
 
בימי החורף, נהג לארגן כל [[מוצאי שבת]] אירועי "[[מלוה מלכה]]" בליווי מוזיקלי בבתיהם של החסידים השונים.
=== קלטות גן ישראל ===
בין השנים תשמ"ח עד תשנ"ט הופקו על ידו כעשרה קלטות שמע עבור 'גן ישראל' בפריז.
הקלטות, בהם מושמעים [[שנים עשר הפסוקים ומאמרי חז"ל]] בניגוני חב"ד, הושמעו לילדים במהלך היום על מנת לרומם את אוירת ה'קעמפ' בצלילים חסידיים.
 
=== המאבק נגד העוגב ===
הרב ראובן ניהל מאבק עיקש נגד הקונסיסטואר (ארגון הגג של יהודי צרפת) על מנת שיאפשרו ליהודים שמתחתנים בבתי הכנסת ההיסטוריים של פריז להכנס לחופה לצלילי מוזיקה חסידית.
באותם שנים, ברירת המחדל למתחתנים היה העוגב העומד בעזרת הנשים של בית הכנסת המלווה במקהלת גוים השרים שירים יהודיים. בזכות המאבק העיקש, עלה בידו ללוות מאות חופות של יהודי צרפת שהתחתנו בבתי הכנסת המפוארים של פריז במוזיקה חסידית וניגוני חב"ד.
 
== משפחתו ==
== משפחתו ==
* בנו, הרב לוי יצחק גרשון ישראליוויטש, שו"ב בקהילת חב"ד בפריז ומהתלמידים הראשונים בחדר ליובאוויטש - פריז
* בנו, הרב שניאור זלמן יהודה ישראליוויטש, בעל מנגן ומשפיע בעיר Pavillon sous bois


== קלטות גן ישראל ==
{{הערות שוליים}}
בין השנים תשנ"ד עד תשסהופקו על ידו כ11 קלטות שמע עבור ''גן ישראל'' בפריז
{{מיון רגיל:ישראליוויטש, ראובן}}
הקלטות, בהם מופיעים [[שנים עשר הפסוקים ומאמרי חז"ל]] בניגוני חב"ד הושמעו לילדים במהלך היום על מנת לרומם את האוירה בהרגשה חסידית
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ח]]
== המאבק נגד העוגב ==
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע]]
הרב ראובן ניהל מאבק עקש נגד הקונסיסטואר (ארגון הגג של יהודי צרפת) על מנת שיאפשרו ליהודים שמתחתנים בבתי הכנסת ההיסטוריים של פריז להכנס לחופה לצלילי מוזיקה חסידית. ברירת המחדל באותם שנים היה העוגב העומד שעזרת הנשים של בית הכנסת ומקהלת גוים המלווה את הטקס. בזכות המאבק עלה בידו לנגן מוזקיה חסידית במאות חופות של יהודי צרפת שהתחתנו בבתי הכנסת המפוארים של פריז
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:אישים בצרפת]]
[[קטגוריה:אישים בפריז]]
[[קטגוריה:מוזיקאים]]
[[קטגוריה:בעלי מנגנים]]

גרסה אחרונה מ־14:49, 29 ביולי 2024

הרב ראובן ישראליוויטש

הרב ראובן ישראליוויטש (אב תש"ח - י"ד תמוז תשע"ד), היה בעל מנגן חב"ד מהעיר פריז, אשר פעל רבות על מנת להביא את המוזיקה החסידית לקדמת הבמה של המוזיקה היהודית בצרפת. נולד למשפחה מוזיקלית בפאתי פריז, חזר בתשובה בגיל צעיר יחסית והתקרב לרב הלל פבזנר ולשליח הרב שמואל אזימוב

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

היה בעל המנגן הראשון בעיר פריז וסביבותיה בדור שלאחר מלחמת העולם השניה, והכשיר את הדור הראשון של המוזיקאים החסידיים בפריז. הופיע כבדרך קבע ובהתנדבות באירועי י"ט כסלו - חג הגאולה ובאירועי סיום הרמב"ם שהיו מאורגנים על ידי צעירי אגודת חב"ד (פריז) ובנוסף הכשיר מקהלת ילדים לשיר באירועים הללו[1].

בימי החורף, נהג לארגן כל מוצאי שבת אירועי "מלוה מלכה" בליווי מוזיקלי בבתיהם של החסידים השונים.

קלטות גן ישראל[עריכה | עריכת קוד מקור]

בין השנים תשמ"ח עד תשנ"ט הופקו על ידו כעשרה קלטות שמע עבור 'גן ישראל' בפריז. הקלטות, בהם מושמעים שנים עשר הפסוקים ומאמרי חז"ל בניגוני חב"ד, הושמעו לילדים במהלך היום על מנת לרומם את אוירת ה'קעמפ' בצלילים חסידיים.

המאבק נגד העוגב[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב ראובן ניהל מאבק עיקש נגד הקונסיסטואר (ארגון הגג של יהודי צרפת) על מנת שיאפשרו ליהודים שמתחתנים בבתי הכנסת ההיסטוריים של פריז להכנס לחופה לצלילי מוזיקה חסידית. באותם שנים, ברירת המחדל למתחתנים היה העוגב העומד בעזרת הנשים של בית הכנסת המלווה במקהלת גוים השרים שירים יהודיים. בזכות המאבק העיקש, עלה בידו ללוות מאות חופות של יהודי צרפת שהתחתנו בבתי הכנסת המפוארים של פריז במוזיקה חסידית וניגוני חב"ד.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בנו, הרב לוי יצחק גרשון ישראליוויטש, שו"ב בקהילת חב"ד בפריז ומהתלמידים הראשונים בחדר ליובאוויטש - פריז
  • בנו, הרב שניאור זלמן יהודה ישראליוויטש, בעל מנגן ומשפיע בעיר Pavillon sous bois

הערות שוליים

  1. על פועלו פורסם באתר חדשות המוזיקה: "ר' ראובן ישראליוויטש ז"ל שהיה מראשוני בעלי המנגנים החסידיים בצרפת בתקופה בה ההתבוללות הייתה בשיאה והצליח לגעת בהמון יהודים שהתרחקו מתורה ומצוות על ידי הנגינה החסידית האותנטית" ר' ראובן ישראליוויטש בעל המנגן