מנחם מענדל הילביץ: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "</ref>" ב־"}}")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(7 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 2: שורה 2:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
הרב מנחם מענדל הילביץ נולד בשנת [[תרכ"ו]] לאביו הרב יצחק שלמה הילביץ ולאמו מרת פרומה טריינא. היה מגזע חסידים, מצאצאי הרב [[שלמה רפאל'ס]], הרב [[מאיר רפאל'ס]] והרב [[מרדכי מליעפלי]] שהיו מחסידי [[אדמו"ר הזקן]]<ref>ר' שילם תולדות וסיפורים עמוד 10.</ref>. לידתו הייתה בשנת הסתלקותו של אדמו"ר ה[[צמח צדק]] ועל שמו נקרא.
הרב מנחם מענדל הילביץ נולד בשנת [[תרכ"ו]] לאביו הרב יצחק שלמה הילביץ ולאמו מרת פרומה טריינא. היה מגזע חסידים, מצאצאי הרב [[שלמה רפאל'ס]], הרב [[מאיר רפאל'ס]] והרב [[מרדכי מליעפלי]] שהיו מחסידי [[אדמו"ר הזקן]]{{הערה|ר' שילם תולדות וסיפורים עמוד 10.}}. לידתו הייתה בשנת הסתלקותו של אדמו"ר ה[[צמח צדק]] ועל שמו נקרא.


ב[[תרמ"ח]]<ref>חקרי זמנים חלק ב' עמוד 13.</ref> נשא את רעייתו הרבנית נחמה בת הרב [[אברהם לנדא]] רבה של ז'עמבין. לאחר פטירת חותנו, מילא ר' מענדל את מקום הרבנות.  
ב[[תרמ"ח]]{{הערה|חקרי זמנים חלק ב' עמוד 13.}} נשא את רעייתו הרבנית נחמה בת הרב [[אברהם לנדא]] רבה של ז'עמבין. לאחר פטירת חותנו, מילא ר' מענדל את מקום הרבנות.  


היה נוסע בכל שנה בחג השבועות ל[[אדמו"ר הרש"ב]].
היה נוסע בכל שנה בחג השבועות ל[[אדמו"ר הרש"ב]].


כאשר חתנו המשפיע ר' שילם קוראטין נפטר בתרע"ט, הניח אחריו שלושה ילדים קטנים<ref>ר' [[אברהם יהושע קוראטין]], ר' [[שניאור זלמן קוראטין]] ומרת פרומה טריינא.</ref>, ר' מענדל לקח את נכדיו תחת חסותו ודאג במסירות נפש שבשום אופן לא ילכו נכדיו לשקאלע. בעקבות כך החרימו השלטונות את ביתו<ref>המשפיע שלא חזר. עמוד 61.</ref>, ובסופו של דבר בשנת [[תר"צ]], ע"י עלילה שתפלו עליו השלטונות, גורש ר' מענדל מז'עמבין ועבר להתגורר עם משפחתו בעיר [[סנאווסק]]<ref>מעשה חשב (חלקי) - תולדות הרה"ג ר' חיים שאול ברוק. עמוד 36</ref>.
כאשר חתנו המשפיע ר' שילם קוראטין נפטר ב[[תרע]], הניח אחריו שלושה ילדים קטנים{{הערה|ר' [[אברהם יהושע קוראטין]], ר' [[שניאור זלמן קוראטין]] ומרת פרומה טריינא.}}, ר' מענדל לקח את נכדיו תחת חסותו ודאג במסירות נפש שבשום אופן לא ילכו נכדיו לשקאלע. בעקבות כך החרימו השלטונות את ביתו{{הערה|המשפיע שלא חזר. עמוד 61.}}, ובסופו של דבר בשנת [[תר"צ]], ע"י עלילה שטפלו עליו השלטונות, גורש ר' מענדל מז'עמבין ועבר להתגורר עם משפחתו בעיר [[סנאווסק]]{{הערה|מעשה חשב (חלקי) - תולדות הרה"ג ר' חיים שאול ברוק. עמוד 36}}.
 
נפטר ב[[כ"ה סיון]] [[תרצ"ג]]{{הערה|מעשה חשב (חלקי) - תולדות הרה"ג ר' חיים שאול ברוק. עמוד 37. ובספר ר' שילם עמוד 56 נכתב שנפטר ב[[כ"ח סיון]].}}.


נפטר ב[[כ"ה סיון]] [[תרצ"ג]]<ref>מעשה חשב (חלקי) - תולדות הרה"ג ר' חיים שאול ברוק. עמוד 37.</ref>
==משפחתו==
==משפחתו==
*חתנו הרב המשפיע ר' [[שילם קוראטין]].
*חתנו הרב המשפיע ר' [[שילם קוראטין]].
שורה 16: שורה 17:
*בנו הרב [[אלתר הילביץ]].
*בנו הרב [[אלתר הילביץ]].


==הערות שוליים==
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:הילביץ, מנחם מענדל}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרכ"ו]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תרצ"ג]]

גרסה אחרונה מ־06:19, 18 בנובמבר 2024

הרב מנחם מענדל הילביץ היה רבה של העיירה ז'עמבין, גאון גדול, בקי בכל מכמני התורה. ידוע בכינויו "ר' מענדל זשעבינער".

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב מנחם מענדל הילביץ נולד בשנת תרכ"ו לאביו הרב יצחק שלמה הילביץ ולאמו מרת פרומה טריינא. היה מגזע חסידים, מצאצאי הרב שלמה רפאל'ס, הרב מאיר רפאל'ס והרב מרדכי מליעפלי שהיו מחסידי אדמו"ר הזקן[1]. לידתו הייתה בשנת הסתלקותו של אדמו"ר הצמח צדק ועל שמו נקרא.

בתרמ"ח[2] נשא את רעייתו הרבנית נחמה בת הרב אברהם לנדא רבה של ז'עמבין. לאחר פטירת חותנו, מילא ר' מענדל את מקום הרבנות.

היה נוסע בכל שנה בחג השבועות לאדמו"ר הרש"ב.

כאשר חתנו המשפיע ר' שילם קוראטין נפטר בתרע"ט, הניח אחריו שלושה ילדים קטנים[3], ר' מענדל לקח את נכדיו תחת חסותו ודאג במסירות נפש שבשום אופן לא ילכו נכדיו לשקאלע. בעקבות כך החרימו השלטונות את ביתו[4], ובסופו של דבר בשנת תר"צ, ע"י עלילה שטפלו עליו השלטונות, גורש ר' מענדל מז'עמבין ועבר להתגורר עם משפחתו בעיר סנאווסק[5].

נפטר בכ"ה סיון תרצ"ג[6].

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ר' שילם תולדות וסיפורים עמוד 10.
  2. חקרי זמנים חלק ב' עמוד 13.
  3. ר' אברהם יהושע קוראטין, ר' שניאור זלמן קוראטין ומרת פרומה טריינא.
  4. המשפיע שלא חזר. עמוד 61.
  5. מעשה חשב (חלקי) - תולדות הרה"ג ר' חיים שאול ברוק. עמוד 36
  6. מעשה חשב (חלקי) - תולדות הרה"ג ר' חיים שאול ברוק. עמוד 37. ובספר ר' שילם עמוד 56 נכתב שנפטר בכ"ח סיון.