משתמש:חוקר חסידי/יצחק בער שווינציא'ר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (שוחזר מעריכות של רוסיהאוקראינה (שיחה) לעריכה האחרונה של חלוקת קונטרסים)
תגית: שחזור
 
(6 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ר' '''יצחק בער שווינצא'ר''' (כונה גם '''פיש שווינצא'ר''', על שם פרנסתו במכירת דגים) היה חסיד חב"ד, מדור [[אדמו"ר הזקן]]. תחילה היה 'מתנגד' גדול, אך לאחר מכן התקרב לחב"ד. לפרנסתו עסק במכירת דגים. כינויו "שווינצא'ר" מקורו ככל הנראה ממקום לידתו, העיירה [[שווינציאן]].
ר' '''יצחק בער שווינצא'ר''' (כונה גם '''פיש שווינצא'ר''', על שם פרנסתו במכירת דגים) היה חסידו של [[אדמו"ר הזקן]]. תחילה היה '[[מתנגד]]' גדול, אך לאחר מכן התקרב ל[[חסידות חב]]. לפרנסתו עסק במכירת דגים. כינויו "שווינצא'ר" מקורו ככל הנראה ממקום לידתו, העיירה [[שווינציאן]].
 
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
ר' יצחק בער נולד בשווינציאן כילד יתום, לאחר שאחר לידתו נפטרה אמו, וכ-2 שנים נפטר אביו. ר' יצחק בער גדל ולמד בקהילת המתנגדים ב[[מינסק]] שב[[ליטא]], החל מצעירותו עד [[תקמ"ג]]. על פרטי חייו של ר' יצחק בער לא ידועים הרבה פרטים, מלבד סיפור מסירות נפש עליו, בהיותו במינסק: בהיותו בחור בגיל 20, בדרכו ללימודיו בבית הכנסת במרכזי, הגיע לויכוח שנערך אז בין המתנגדים לחסידים, בראשות [[אדמו"ר הזקן]] (מה שכונה, "[[ויכוח מינסק]]"). בהתפעלותו מדבריו הנפלאים של אדמו"ר הזקן ובראותו שלצד המתנגדים לא היה מה לענות, החליט לעבור לתנועת החסידות. החלטתו לא התקבלה בעין יפה אצל חבריו ורבותיו המתנגדים, וספג על כך ביקורת קשה ורדיפה. בשיאה, כאשר עבר בשוק במינסק, החלו כמה תושבים מתנגדים להכותו נמרצות ולהתעלל בו, ואף שעברו שם תושבים אף אחד לא התערב במריבה ולא עצר את הצדדים. כאשר ראה שאין לו ברירה, עבר ל[[מעזריטש]], שם התגורר בקהילה החסידית.
ר' יצחק בער נולד בשווינציאן כילד יתום, לאחר שאחר לידתו נפטרה אמו, וכ-2 שנים נפטר אביו. הוא גדל ולמד בקהילת המתנגדים ב[[מינסק]] שב[[ליטא]], החל מצעירותו עד שנת [[תקמ"ג]].  
 
על פרטי חייו של ר' יצחק בער לא ידועים הרבה פרטים, מלבד סיפור מסירות נפש עליו, בהיותו במינסק: בהיותו בחור בגיל 20, בדרכו ללימודיו בבית הכנסת המרכזי, הגיע לויכוח שנערך אז בין המתנגדים לחסידים, בראשות [[אדמו"ר הזקן]] (מה שכונה, "[[ויכוח מינסק]]"). בהתפעלותו מדבריו הנפלאים של אדמו"ר הזקן ובראותו שלצד המתנגדים לא היה מה לענות, החליט לעבור לתנועת החסידות. החלטתו לא התקבלה בעין יפה אצל חבריו ורבותיו המתנגדים, וספג על כך ביקורת קשה ורדיפה. בשיאה, כאשר עבר בשוק במינסק, החלו כמה תושבים מתנגדים להכותו נמרצות ולהתעלל בו, ואף שעברו שם תושבים אף אחד לא התערב במריבה ולא עצר את הצדדים. כאשר ראה שאין לו ברירה, עבר ל[[מעזריטש]], שם התגורר בקהילה החסידית.


על פי מקורות שונים, ר' יצחק בער נפטר בד' כסלו, ואילו על פי מקורות נוספים נפטר בג' חשוון. שנת לידתו ופטירתו לא ידועים.
על פי מקורות שונים, ר' יצחק בער נפטר בד' כסלו, ואילו על פי מקורות נוספים נפטר בג' חשוון. שנת לידתו ופטירתו לא ידועים.
==מצאצאיו==
*דב שפילער, מנכבדי אנ"ש בעיירת איינטהושטובה שבמערב [[גרמניה]]. נפטר לערך בשנת [[תרצ"ז]]
*אייזיק טש'עלענט, היה מחסידי חב"ד בהונגריה.
==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
ח. גרעפסון, '''פיש שווינצא'ר: לדמותו של מוכר דגים חסידי''', תל אביב, 1942.
ח. גרעפסון, '''פיש שווינצא'ר: לדמותו של מוכר דגים חסידי''', תל אביב, 1942.
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר הזקן]][[קטגוריה:חסידים]]
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הזקן]]

גרסה אחרונה מ־23:01, 22 באוקטובר 2022

ר' יצחק בער שווינצא'ר (כונה גם פיש שווינצא'ר, על שם פרנסתו במכירת דגים) היה חסידו של אדמו"ר הזקן. תחילה היה 'מתנגד' גדול, אך לאחר מכן התקרב לחסידות חב"ד. לפרנסתו עסק במכירת דגים. כינויו "שווינצא'ר" מקורו ככל הנראה ממקום לידתו, העיירה שווינציאן.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

ר' יצחק בער נולד בשווינציאן כילד יתום, לאחר שאחר לידתו נפטרה אמו, וכ-2 שנים נפטר אביו. הוא גדל ולמד בקהילת המתנגדים במינסק שבליטא, החל מצעירותו עד שנת תקמ"ג.

על פרטי חייו של ר' יצחק בער לא ידועים הרבה פרטים, מלבד סיפור מסירות נפש עליו, בהיותו במינסק: בהיותו בחור בגיל 20, בדרכו ללימודיו בבית הכנסת המרכזי, הגיע לויכוח שנערך אז בין המתנגדים לחסידים, בראשות אדמו"ר הזקן (מה שכונה, "ויכוח מינסק"). בהתפעלותו מדבריו הנפלאים של אדמו"ר הזקן ובראותו שלצד המתנגדים לא היה מה לענות, החליט לעבור לתנועת החסידות. החלטתו לא התקבלה בעין יפה אצל חבריו ורבותיו המתנגדים, וספג על כך ביקורת קשה ורדיפה. בשיאה, כאשר עבר בשוק במינסק, החלו כמה תושבים מתנגדים להכותו נמרצות ולהתעלל בו, ואף שעברו שם תושבים אף אחד לא התערב במריבה ולא עצר את הצדדים. כאשר ראה שאין לו ברירה, עבר למעזריטש, שם התגורר בקהילה החסידית.

על פי מקורות שונים, ר' יצחק בער נפטר בד' כסלו, ואילו על פי מקורות נוספים נפטר בג' חשוון. שנת לידתו ופטירתו לא ידועים.

מצאצאיו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • דב שפילער, מנכבדי אנ"ש בעיירת איינטהושטובה שבמערב גרמניה. נפטר לערך בשנת תרצ"ז
  • אייזיק טש'עלענט, היה מחסידי חב"ד בהונגריה.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

ח. גרעפסון, פיש שווינצא'ר: לדמותו של מוכר דגים חסידי, תל אביב, 1942.