אליעזר טייטלבוים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "הרב אליעזר (לייזר) טייטלבוים, מראשי מערכת הכשרות OK וחבר הנהלת מוסד חינוך על טהרת הקודש [...")
 
אין תקציר עריכה
 
(21 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב אליעזר (לייזר) טייטלבוים, מראשי [[מערכת הכשרות OK]] וחבר הנהלת מוסד חינוך על טהרת הקודש [[אהלי תורה]]
[[קובץ:RLT.png|שמאל|ממוזער|250px|הרב אליעזר (לייזער) טייטלבוים]]
הרב '''אליעזר (לייזר) טייטלבוים''' ([[תש"ח]] - [[ב' כסלו]] [[תשפ"א]]) היה מראשי [[OK (כשרות)|מערכת הכשרות OK]] וחבר הנהלת מוסד חינוך על טהרת הקודש [[אהלי תורה (קראון הייטס)|אהלי תורה]].


==קורות חיים==
==תולדות חיים==
נולד כבן יחיד בחורף תש"ח לאביו החסיד הנודע הרב [[מיכאל טייטלבוים|מיכאל ואימו הרבנית אסתר טייטלובים]] במחנה העקורים [[פוקינג]] בגרמניה עשר שנים לאחר נשואיהם.
נולד כבן יחיד בחורף תש"ח לאביו החסיד הנודע הרב [[מיכאל טייטלבוים|מיכאל]] ולאימו מרת [[אסתר טייטלבוים]] במחנה העקורים [[פוקינג]] בגרמניה עשר שנים לאחר נשואיהם.


ביותו בגיל בגיל שלוש על פי הוראת הרבי הוריו היגרו לארצות הברית.
ביותו בגיל בגיל שלוש על פי הוראת הרבי היגרו הוריו ל[[ארצות הברית]].


ר' לייזר היה חסיד בולט תושב שכונת קראון הייטס, תלמיד חכם מפורסם וירא שמים עדין ו"הצנע לכת" ביותר
ר' לייזר היה חסיד בולט תושב שכונת קראון הייטס, תלמיד חכם מפורסם וירא שמים, עדין ושקט.


בתשלהתחתן עם רעייתו ברכה צייטלין  
בשנת [[תשל]] נשא את רעייתו מרת ברכה בת הרב [[יהושע העשיל צייטלין]] משפיע קהילת אנ"ש ב[[מונטריאול]].


לאחר שלמד בכולל כולל, הוא ואשתו עברו תחילה למיאמי ואחר כך לסיאטל שם הוא היה חלק מהנהלת הישיבות שם. הרב טייטלבוים היה משגיח על הבחורים והי' דואג שהם יגיעו לסדר בזמן והיה זמין לענות על כל שאלותיהם.
===פעילות ציבורית===
לאחר שלמד במשך תקופה ב[[כולל אברכים]], עבר להתגורר ב[[מיאמי]] שב[[פלורידה]], ואחר כך בסיאטל, שם שימש כחלק מהנהלת ישיבות חב"ד, היה משגיח על הבחורים ודאג שהם יגיעו לסדרים בזמן, והיה זמין לענות על כל שאלותיהם.


בזמן שהתגורר בסיאטל, הרב טייטלבוים שימש גם שוחט לקהילה היהודית במשך שנים רבות. בנוסף, התחיל לעבוד כמשגיח עבור ה- OK במפעלים.
בזמן שהתגורר בסיאטל, הרב טייטלבוים שימש גם כ[[שוחט]] לקהילה היהודית במשך שנים רבות. בנוסף, התחיל לעבוד כמשגיח עבור מערכת ה[[כשרות OK]] במפעלים.


לאחר הפסקה של ארבע עשרה שנה מברוקלין, בשנת תשמ"ז חזר יחד עם אשתו לקראון הייטס והוא החל לעבוד במשרה מלאה עבור מערכת הכשרות OK. במסגרת תפקידו היה מקיים ביקורת פתע במפעלים שונים מרחוקים לראות שהמקפדים על כל נוהלי הכשרות הנדרשים.
בשנת תשמ"ז חזר יחד עם אשתו לקראון הייטס והוא החל לעבוד במשרה מלאה עבור מערכת הכשרות OK. במסגרת תפקידו היה מקיים ביקורת פתע במפעלים שונים מרחוקים, לראות שהם מקפידים על כל נהלי הכשרות הנדרשים.


לאחר שבילה כמה חודשים בלימוד החבלים, החל הרב טייטלבוים לנסוע רבות מטעם האישור. באותה תקופה, מסלול הנסיעה של הרב טייטלבוים לביקורים שנתיים (בדיקות מנהלים שנתיות) סודר כך שהוא יחזור לאותו אזור פעמים רבות במהלך אותה נסיעה. במהלך כל נסיעה חזרה לאזור, הרב טייטלבוים היה מבקר פתע במתקנים באזור ובודק אם הם עומדים במדיניות OK.
במסגרת תפקידו נסע הרב טייטלבוים בכל רחבי ארצות הברית וקנדה, כמו גם להודו, יפן, אוסטרליה, סין, צ'ילה, רוסיה, אוקראינה ומדינות רבות באירופה.


הרב טייטלבוים נסע בכל רחבי ארצות הברית וקנדה, כמו גם להודו, יפן, אוסטרליה, סין, צ'ילה, רוסיה, אוקראינה ומדינות רבות באירופה.
בנוסף למומחיותו הרבה בתחום הכשרות עסק גם בשחיטה בפועל.


בנוסף למומחיותו הרבה בתחום הכשרות, הרב טייטלבוים הוכשר גם בשחיטה (כאמור קודם) ובפרשיות.
הרב טייטלבוים נחשב כאחד ממקורביו של הרב [[דן יואל ליווי]] ראש מערכת הכשרות, שהעיד עליו כ"אחד המומחים הגדולים ביותר בכשרות עם השילוב הייחודי של הבנה עמוקה של ההיבטים ההלכתיים והטכניים של הכשרות".


הרב טייטלבוים נחשב כאחד ממקוריו של הרב [[דן יואל ליווי]] ראש מערכת הכשרות או קיי, שהעיד עליו כ"אחד המומחים הגדולים ביותר בכשרות עם השילוב הייחודי של הבנה עמוקה של ההיבטים ההלכתיים והטכניים של הכשרות. "
בגליון הכשרות של או קיי נכתב עליו על ידי ר' חיים כהן שהיה "רחב ועומק בצורה מדהימה בעל ידע כמעט בכל נושא, מתהליכים כימיים לא ברורים להבנה ברורה ומדויקת של נושאים הלכתיים מסובכים. זה, יחד עם יכולתו לחשוב מחוץ לקופסה, וזה הביא לתענוג מיוחד לעבוד איתו".


הרב בערל לוין, מנהל הספרייה של הרבי, אמר: "הלכתי איתו ולמדתי איתו בישיבה שנים רבות. הרב טייטלבוים למד ש"ס ופוסקים בהסמדה גדולה וסיים את התלמוד כולו עוד בישיבה. הרב טייטלבוים מילא תפקידים בולטים בישיבות רבות, אך הוא לא הצליח לנצל את הידע וההבנה הרבה שלו בהלכה. כשהגיע לאישור הסדר, ראיתי מיד שהרב טייטלבוים מצא את מקומו והוא הצליח מאוד, החליט על שאלות מורכבות של הלכה וטיפל גם בכל ההיבטים הטכניים של הכשרות. "
הרב טייטלבוים כיהן גם כחבר הנהלה של [[אהלי תורה (קראון הייטס)|אהלי תורה]], מאז פטירת אביו. על פי צוואתו.


בגליון הכשרות של או קיי נכתב עליו על ידי ר' חיים שהיה "רוחב ועומק מדהים של ידע כמעט בכל נושא, מתהליכים כימיים לא ברורים להבנה ברורה ומדויקת של נושאים הלכתיים מסובכים". זה, יחד עם יכולתו לחשוב מחוץ לקופסה, גרמו לתענוג לעבוד איתו.
נפטר ב[[ב' בכסלו]] [[תשפ"א]] לאחר שסבל שנים רבות מהמחלה הידועה בהיותו בגיל 72. הלוויתו עברה ליד 770{{הערה|[https://chabad.info/bdh/634365/ תיעוד על הלוויתו סמוך ל-770] {{אינפו}}}}.
 
הרב טייטלבוים כיהן גם כחבר הנהלה של אהלי תורה, לאחר שאביו נפטר. על פי צוואת אביוץ.
 
נפטר לאחר שסבל שנים רבים במחלת הסרטן, בר"ח א' כסלו תשפ"א בגיל 72.


==משפחתו==
==משפחתו==
*רעייתו הרבנית ברכה  
*רעייתו הרבנית ברכה.
*בנו הרב יוסף יצחק.
*בתו חוה צביה מטוסוב.


*בנו הרב יוסף יצחק
==קישורים חיצוניים==
*בתו חוה
*[https://anash.org/rabbi-leizer-teitelbaum-72-ah/ ידיעה על פטירתו וחיייו באתר {{אנש}}]


==קישורים חיצוניים==
{{הערות שוליים}}
*ידיעה על פטירתו וחיייו באתר אנ"ש:  
{{מיון רגיל:טייטלבוים, אליעזר}}
https://anash.org/rabbi-leizer-teitelbaum-72-ah/
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:שוחטים]]
[[קטגוריה:משפחת טייטלבוים]]
[[קטגוריה:צוות ישיבת אהלי תורה קראון הייטס]]
[[קטגוריה:משפחת צייטלין]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשפ"א]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ח]]

גרסה אחרונה מ־08:37, 22 באוגוסט 2023

הרב אליעזר (לייזער) טייטלבוים

הרב אליעזר (לייזר) טייטלבוים (תש"ח - ב' כסלו תשפ"א) היה מראשי מערכת הכשרות OK וחבר הנהלת מוסד חינוך על טהרת הקודש אהלי תורה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד כבן יחיד בחורף תש"ח לאביו החסיד הנודע הרב מיכאל ולאימו מרת אסתר טייטלבוים במחנה העקורים פוקינג בגרמניה עשר שנים לאחר נשואיהם.

ביותו בגיל בגיל שלוש על פי הוראת הרבי היגרו הוריו לארצות הברית.

ר' לייזר היה חסיד בולט תושב שכונת קראון הייטס, תלמיד חכם מפורסם וירא שמים, עדין ושקט.

בשנת תשל"א נשא את רעייתו מרת ברכה בת הרב יהושע העשיל צייטלין משפיע קהילת אנ"ש במונטריאול.

פעילות ציבורית[עריכה | עריכת קוד מקור]

לאחר שלמד במשך תקופה בכולל אברכים, עבר להתגורר במיאמי שבפלורידה, ואחר כך בסיאטל, שם שימש כחלק מהנהלת ישיבות חב"ד, היה משגיח על הבחורים ודאג שהם יגיעו לסדרים בזמן, והיה זמין לענות על כל שאלותיהם.

בזמן שהתגורר בסיאטל, הרב טייטלבוים שימש גם כשוחט לקהילה היהודית במשך שנים רבות. בנוסף, התחיל לעבוד כמשגיח עבור מערכת הכשרות OK במפעלים.

בשנת תשמ"ז חזר יחד עם אשתו לקראון הייטס והוא החל לעבוד במשרה מלאה עבור מערכת הכשרות OK. במסגרת תפקידו היה מקיים ביקורת פתע במפעלים שונים מרחוקים, לראות שהם מקפידים על כל נהלי הכשרות הנדרשים.

במסגרת תפקידו נסע הרב טייטלבוים בכל רחבי ארצות הברית וקנדה, כמו גם להודו, יפן, אוסטרליה, סין, צ'ילה, רוסיה, אוקראינה ומדינות רבות באירופה.

בנוסף למומחיותו הרבה בתחום הכשרות עסק גם בשחיטה בפועל.

הרב טייטלבוים נחשב כאחד ממקורביו של הרב דן יואל ליווי ראש מערכת הכשרות, שהעיד עליו כ"אחד המומחים הגדולים ביותר בכשרות עם השילוב הייחודי של הבנה עמוקה של ההיבטים ההלכתיים והטכניים של הכשרות".

בגליון הכשרות של או קיי נכתב עליו על ידי ר' חיים כהן שהיה "רחב ועומק בצורה מדהימה בעל ידע כמעט בכל נושא, מתהליכים כימיים לא ברורים להבנה ברורה ומדויקת של נושאים הלכתיים מסובכים. זה, יחד עם יכולתו לחשוב מחוץ לקופסה, וזה הביא לתענוג מיוחד לעבוד איתו".

הרב טייטלבוים כיהן גם כחבר הנהלה של אהלי תורה, מאז פטירת אביו. על פי צוואתו.

נפטר בב' בכסלו תשפ"א לאחר שסבל שנים רבות מהמחלה הידועה בהיותו בגיל 72. הלוויתו עברה ליד 770[1].

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • רעייתו הרבנית ברכה.
  • בנו הרב יוסף יצחק.
  • בתו חוה צביה מטוסוב.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים