לדלג לתוכן

ניגון שוטה – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
עריכה כללית
הסרת {{קצרמר|ניגונים}}
 
(14 גרסאות ביניים של 12 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''[[ניגון]] [[שוטה]]''' הוא ניגון שאינו אומר ולא כלום. אין בו כל משמעות שהוא, והוא נוצר ללא כל [[מחשבה]], עומק ו[[התבוננות]].
{{מקורות}}
'''[[ניגון]] [[שוטה]]''' הוא ניגון שאינו אומר ולא כלום. אין בו כל משמעות [[פנימית]] ב[[עבודת השם]]{{מקור}} והוא נוצר ללא כל [[מחשבה]], עומק ו[[התבוננות]].


ניגון שוטה, הוא הדרגה השלישית והפחותה מבין [[ניגוני חב"ד]]. רוב ניגוני חב"ד הינם ניגונים שוטים. לציין שאין הכוונה לניגונים ריקנים לגמרי, אלא ניגון שהלחנתו אינה תוצאה ישירה של [[עבודת השם]] [[טהור]]ה.
ניגון שוטה, הוא הדרגה השלישית והפחותה מבין [[ניגוני חב"ד]] ולמרות זאת, רבים מ[[ניגוני חב"ד]] הינם [[ניגונים]] שוטים, כגון ניגוני רועים. יש לציין שאין הכוונה לניגונים ריקנים לגמרי, אלא [[ניגונים]] שהלחנתם אינה תוצאה ישירה של [[עבודת השם]] [[טהור]]ה. ובכל זאת מצאו ניגונים אלו את דרכם אל מעגל "ניגוני חב"ד". בדרך כלל היה זה כאשר [[חסיד]] ותיק מצא בניגון סוג של נקודה [[טוב]]ה המועילה בעבודת השם.


==ראו גם==
==ראו גם==
*[[ניגון מכוון]]
*[[ניגון מכוון]]
*[[ניגון מיוחס]]
*[[ניגון מיוחס]]


[[קטגוריה:סוגי ניגונים]]
[[קטגוריה:סוגי ניגונים]]

גרסה אחרונה מ־14:13, 7 בנובמבר 2025

ניגון שוטה הוא ניגון שאינו אומר ולא כלום. אין בו כל משמעות פנימית בעבודת השם[דרוש מקור] והוא נוצר ללא כל מחשבה, עומק והתבוננות.

ניגון שוטה, הוא הדרגה השלישית והפחותה מבין ניגוני חב"ד ולמרות זאת, רבים מניגוני חב"ד הינם ניגונים שוטים, כגון ניגוני רועים. יש לציין שאין הכוונה לניגונים ריקנים לגמרי, אלא ניגונים שהלחנתם אינה תוצאה ישירה של עבודת השם טהורה. ובכל זאת מצאו ניגונים אלו את דרכם אל מעגל "ניגוני חב"ד". בדרך כלל היה זה כאשר חסיד ותיק מצא בניגון סוג של נקודה טובה המועילה בעבודת השם.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]