צבי ליברמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "ריי"ץ" ב־"ריי"צ")
אין תקציר עריכה
 
(17 גרסאות ביניים של 12 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ה[[חסיד]] הרב [[צבי ליברמן]] למד ב[[תומכי תמימים ליובאוויטש]]. אחיו של מזכירו של [[אדמו"ר הריי"צ]] - ר' [[חיים ליברמן]]. ומראשי [[המחתרת החסידית ברוסיה]] הסובייטית.
ה[[חסיד]] הרב '''צבי ליברמן''' (? - [[י"ט אדר]] [[תשי"א]]) למד ב[[תומכי תמימים ליובאוויטש]]. אחיו של מזכירו של [[אדמו"ר הריי"צ]] - ר' [[חיים ליברמן]]. ומראשי המחתרת החסידית ברוסיה הסובייטית.


==חינוך ילדיו במסירות נפש==
==תולדות חיים==
נולד ב[[עיירה]] [[פלשניץ]] (הסמוכה לבוריסוב), [[רוסיה]] לרב [[ראובן ליברמן]], שהיה ה[[שוחט]] החסידי של ה[[עיירה]].


ר' צבי אשר היה חסיד נלהב של [[אדמו"ר הריי"צ]] לא הסכים בשום פנים לשלוח את ילדיו ל"שקאלע" - בית הספר הסובייטי-יבסקי, מאחר והוא בעצמו נכח ב[[התועדות]] הידועה של [[פורים]] [[תרפ"ז]] עת זעק [[אדמו"ר הריי"צ]] והזהיר שמי שישלח את ילדיו לבתי ספר הסובייטים לא יוציא את שנתו, ומוטב להזרק לאש ולא לשלוח את הילדים למוסד הרוסי.
למד בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]].


אף שהדבר היה כרוך בקשיים וסכנות מרובים לעקוף את החוק הרוסי, ולצורך כך אף שלח את ילדיו למקום רחוק, מקום מגורי חמיו וחמותו, עד אשר עקב חששות לחטיפתם על ידי היבסצקיה החזירם לביתו,
היה חסיד נלהב של [[אדמו"ר הריי"צ]] לא הסכים בשום פנים לשלוח את ילדיו ל"שקאלע" - בית הספר הסובייטי-יבסקי, מאחר והוא בעצמו נכח ב[[התועדות]] הידועה של [[פורים]] [[תרפ"ז]] עת זעק [[אדמו"ר הריי"צ]] והזהיר שמי שישלח את ילדיו לבתי ספר הסובייטים לא יוציא את שנתו, ומוטב להיזרק לאש ולא לשלוח את הילדים למוסד הרוסי.


בשנת [[תרח"צ]] באחד הערבים פרצה [[שריפה]] בביתו של ר' הירש שכילתה את זוגתו ואת ילדיו, ר' הירש נשאר גלמוד ומדוכא ומיואש,
אף שהדבר היה כרוך בקשיים וסכנות מרובים לעקוף את החוק הרוסי, ולצורך כך אף שלח את ילדיו למקום רחוק, מקום מגורי חמיו וחמותו, עד אשר עקב חששות לחטיפתם על ידי היבסקציה החזירם לביתו.


==הרבצת יהדות==
בשנת [[תרח"צ]] באחד הערבים פרצה [[שריפה]] בביתו של ר' הירש בה נספו זוגתו וילדיו. מאז נותר ר' הירש גלמוד וחסר כל, והוא עבר להתגורר בבית הרב [[משה דובער גנזבורג]] בו שימש כ[[מלמד תינוקות|מלמד]] לילדיו.


בתחילת ימי המלחמה הגיע ר' הירש לטשקנט והחל לעסוק בלימוד ילדי ישראל ועשה חיל רב, הרביץ [[תורה]] והחדיר בתלמידיו [[יראת שמים]] ו[[חסידות]] על ידי הסיפורים שסיפר שהפכו במהרה לשם דבר, והיה אהוב על כל תלמידיו,
===הרבצת יהדות===
בתחילת [[מלחמת העולם השניה]] הגיע ל[[טשקנט]] והחל לעסוק בלימוד ילדי ישראל ועשה חיל רב, הרביץ [[תורה]] והחדיר בתלמידיו [[יראת שמים]] ו[[חסידות]] על ידי הסיפורים שסיפר שהפכו במהרה לשם דבר, והיה אהוב על כל תלמידיו.


סבל רבות מאנשי ה[[נ.ק.וו.ד.]] אשר לקחו אותו לחקירה עשרות פעמים וניסו להוציא ממנו מידע ופרטים אודות אחיו ר' [[חיים ליברמן]] מזכירו האישי של [[הרבי הריי"צ]] וכן חקרו אותו על קשריו עם [[הרבי הריי"צ]] ומה ידוע לו על פעולתו של הרבי אך הוא הכחיש כל קשר ולא מסר אף פרט,  
סבל רבות מהצקות מאת אנשי ה[[נ.ק.וו.ד.]] שהיו לוקחים אותו עשרות פעמים לחקירות על-מנת להוציא ממנו מידע ופרטים אודות אחיו ר' [[חיים ליברמן]] מזכירו האישי של [[הרבי הריי"צ]] וכן חקרו אותו על קשריו עם [[הרבי הריי"צ]] ומה ידוע לו על פעולותיו של הרבי. אך הוא מצדו הכחיש כל קשר ולא מסר אף פרט, אף שעל-ידי זה עבר עינויים וייסורים איומים.


[[הרבי הריי"צ]] התעניין כל הזמן במצבו הגשמי והרוחני ושלח כמה וכמה מכתבים לר' [[בנימין גרודצקי]] שהיה בא כח הרבי באירופה, אודות מצבו של ר' הירש.  
[[הרבי הריי"צ]] התעניין כל העת במצבו הגשמי והרוחני ושלח כמה וכמה מכתבים לר' [[בנימין גרודצקי]] שהיה בא כח הרבי באירופה, אודות מצבו האישי.


==עלייתו לארץ הקודש==
===בארץ הקודש===
במכתב שכתב [[הרבי הריי"צ]] לר' צבי הירש בתאריך י"ד שבט [[תש"ט]], כותב [[הרבי]] שהוא רוצה למנותו בתור מזכירו ב[[ארה"ק]] שיביא לפועל טוב את הוראותיו ופקודותיו של [[הרבי]] ל[[אנ"ש]].


במכתב שכתב [[הרבי הריי"צ]] לר' צבי הירש בתאריך י"ד שבט [[תש"ט]], כותב [[הרבי]] שהוא רוצה למנותו בתור מזכירו ב[[ארה"ק]] שיביא לפועל טוב את הוראותיו ופקודותיו של [[הרבי]] ל[[אנ"ש]].
בשנת [[תש"ט]] עלה ל[[ארץ הקודש]] והתיישב ב[[כפר חב"ד]]. היה שמש [[בית הכנסת]] ו[[מלמד תינוקות|מלמד]] חסידי נערץ.
 
בשנת [[תש"ט]] עלה ל[[ארץ הקודש]] והתיישב ב[[כפר חב"ד]]. היה שמש [[בית הכנסת]] ו[[מלמד]] חסידי נערץ.  


ב[[י"ט אדר]] [[תשי"א]] נספה באופן טראגי ב[[כפר חב"ד]] בדליקה שפרצה בביתו באמצע הלילה.
ב[[י"ט אדר]] [[תשי"א]] נספה באופן טראגי ב[[כפר חב"ד]] בדליקה שפרצה בביתו באמצע הלילה.


נטמן ב[[בית העלמין בצפת]].
נטמן ב[[בית העלמין בצפת]].
==לקריאה נוספת==
*[[אברהם רייניץ]], '''חייל בשירות הרבי''', הוצאת שבועון בית משיח, פרק ג', תשנ"ט.
==קישורים חיצוניים==
*'''[www.kedem-auctions.com/he/node/122554 מכתב שקיבל מאדמו"ר הריי"צ, ה' ניסן תש"ט]'''


{{מיון רגיל:ליברמן, צבי}}
{{מיון רגיל:ליברמן, צבי}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין בצפת]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין בצפת]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשי"א]]
[[קטגוריה:חסידים שנהרגו בנסיבות טרגיות]]

גרסה אחרונה מ־23:43, 7 בנובמבר 2024

החסיד הרב צבי ליברמן (? - י"ט אדר תשי"א) למד בתומכי תמימים ליובאוויטש. אחיו של מזכירו של אדמו"ר הריי"צ - ר' חיים ליברמן. ומראשי המחתרת החסידית ברוסיה הסובייטית.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בעיירה פלשניץ (הסמוכה לבוריסוב), רוסיה לרב ראובן ליברמן, שהיה השוחט החסידי של העיירה.

למד בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש.

היה חסיד נלהב של אדמו"ר הריי"צ לא הסכים בשום פנים לשלוח את ילדיו ל"שקאלע" - בית הספר הסובייטי-יבסקי, מאחר והוא בעצמו נכח בהתועדות הידועה של פורים תרפ"ז עת זעק אדמו"ר הריי"צ והזהיר שמי שישלח את ילדיו לבתי ספר הסובייטים לא יוציא את שנתו, ומוטב להיזרק לאש ולא לשלוח את הילדים למוסד הרוסי.

אף שהדבר היה כרוך בקשיים וסכנות מרובים לעקוף את החוק הרוסי, ולצורך כך אף שלח את ילדיו למקום רחוק, מקום מגורי חמיו וחמותו, עד אשר עקב חששות לחטיפתם על ידי היבסקציה החזירם לביתו.

בשנת תרח"צ באחד הערבים פרצה שריפה בביתו של ר' הירש בה נספו זוגתו וילדיו. מאז נותר ר' הירש גלמוד וחסר כל, והוא עבר להתגורר בבית הרב משה דובער גנזבורג בו שימש כמלמד לילדיו.

הרבצת יהדות[עריכה | עריכת קוד מקור]

בתחילת מלחמת העולם השניה הגיע לטשקנט והחל לעסוק בלימוד ילדי ישראל ועשה חיל רב, הרביץ תורה והחדיר בתלמידיו יראת שמים וחסידות על ידי הסיפורים שסיפר שהפכו במהרה לשם דבר, והיה אהוב על כל תלמידיו.

סבל רבות מהצקות מאת אנשי הנ.ק.וו.ד. שהיו לוקחים אותו עשרות פעמים לחקירות על-מנת להוציא ממנו מידע ופרטים אודות אחיו ר' חיים ליברמן מזכירו האישי של הרבי הריי"צ וכן חקרו אותו על קשריו עם הרבי הריי"צ ומה ידוע לו על פעולותיו של הרבי. אך הוא מצדו הכחיש כל קשר ולא מסר אף פרט, אף שעל-ידי זה עבר עינויים וייסורים איומים.

הרבי הריי"צ התעניין כל העת במצבו הגשמי והרוחני ושלח כמה וכמה מכתבים לר' בנימין גרודצקי שהיה בא כח הרבי באירופה, אודות מצבו האישי.

בארץ הקודש[עריכה | עריכת קוד מקור]

במכתב שכתב הרבי הריי"צ לר' צבי הירש בתאריך י"ד שבט תש"ט, כותב הרבי שהוא רוצה למנותו בתור מזכירו בארה"ק שיביא לפועל טוב את הוראותיו ופקודותיו של הרבי לאנ"ש.

בשנת תש"ט עלה לארץ הקודש והתיישב בכפר חב"ד. היה שמש בית הכנסת ומלמד חסידי נערץ.

בי"ט אדר תשי"א נספה באופן טראגי בכפר חב"ד בדליקה שפרצה בביתו באמצע הלילה.

נטמן בבית העלמין בצפת.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • אברהם רייניץ, חייל בשירות הרבי, הוצאת שבועון בית משיח, פרק ג', תשנ"ט.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • [www.kedem-auctions.com/he/node/122554 מכתב שקיבל מאדמו"ר הריי"צ, ה' ניסן תש"ט]