משתמש:חסיד של הרבי/סבוראים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''סבוראים''' (או '''רבנן סברואי''') זהו כינוי לתקופה שאחרי תקופת האמוראים ולפני תקופת הגא...")
 
אין תקציר עריכה
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
'''סבוראים''' (או '''רבנן סברואי''') זהו כינוי לתקופה שאחרי תקופת ה[[אמוראים]] ולפני תקופת ה[[גאונים]]. תפקידם של הסבוראים היה בעיקר שימור התלמוד ועריכתו, אך לא היה להם חיבורים ופסקים משלהם{{הערה|לתלמוד הוכנסו קצת מפסקיהם ועריכותיהם, אך אלה היו שוליות}}. מראשוני הסבוראים ניתן למנות את רבה יוסי{{הערה|רבה יוסי היה אמורא בעצמו, ושנותיו האחרונות היה ראש הגולה הראשון של תקופת הסבוראים}} ריש גלותא תלמידו של רב סמא בריה דרבא, שמואל בריה דרב אבהו, רב אחאי{{Vשתיים האחרונים היו גם אמוראים ויש להם סוגיות שהם התדיינו בה שכתובה בכמה מקומות בתלמוד}} ועוד.
'''סבוראים''' (או '''רבנן סברואי''') זהו כינוי לתקופה שאחרי תקופת ה[[אמוראים]] ולפני תקופת ה[[גאונים]]. תפקידם של הסבוראים היה בעיקר שימור התלמוד ועריכתו, אך לא היה להם חיבורים ופסקים משלהם{{הערה|לתלמוד הוכנסו קצת מפסקיהם ועריכותיהם, אך אלה היו שוליות}}. מראשוני הסבוראים ניתן למנות את רבה יוסי{{הערה|רבה יוסי היה אמורא בעצמו, ושנותיו האחרונות היה ראש הגולה הראשון של תקופת הסבוראים}} ריש גלותא תלמידו של רב סמא בריה דרבא, שמואל בריה דרב אבהו, רב אחאי{{הערה|השתיים האחרונים היו גם אמוראים ויש להם סוגיות שהם התדיינו בהם שכתובים בכמה מקומות בתלמוד}} ועוד.




{{דורות}}
{{דורות}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה אחרונה מ־20:26, 1 ביולי 2020

סבוראים (או רבנן סברואי) זהו כינוי לתקופה שאחרי תקופת האמוראים ולפני תקופת הגאונים. תפקידם של הסבוראים היה בעיקר שימור התלמוד ועריכתו, אך לא היה להם חיבורים ופסקים משלהם[1]. מראשוני הסבוראים ניתן למנות את רבה יוסי[2] ריש גלותא תלמידו של רב סמא בריה דרבא, שמואל בריה דרב אבהו, רב אחאי[3] ועוד.


תקופות ביהדות

הערות שוליים

  1. לתלמוד הוכנסו קצת מפסקיהם ועריכותיהם, אך אלה היו שוליות
  2. רבה יוסי היה אמורא בעצמו, ושנותיו האחרונות היה ראש הגולה הראשון של תקופת הסבוראים
  3. השתיים האחרונים היו גם אמוראים ויש להם סוגיות שהם התדיינו בהם שכתובים בכמה מקומות בתלמוד