ביאורי הרנ"ג על התניא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
 
(16 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
"ביאור הרנ"ג" הינו חיבור על [[ספר התניא]] שכתב החסיד הרב [[נחום גולדשמיד]].
[[קובץ:ביאורי הרנג.jpg|שמאל|ממוזער|250px|]]
'''ביאורי הרנ"ג על ה[[תניא]]''' כולל את ביאורי ר' [[נחום גולדשמיד]] על [[ספר התניא]], כפי ששודרו ברדיו "קול ישראל".


[[קטגוריה:ספרי חסידים]]
הספר החל להיכתב על ידו בהוראת [[הרבי]] בשנת [[תשכ"ח]], ואת הכתיבה השלים בנו של ר' נחום, ר' [[מרדכי יוסף אלעזר גולדשמיד]].
 
לאחר פטירתו של ר' נחום הורה הרבי למשפחתו להוציא את הספר. את המהדורה הראשונה הוציאה רעייתו, מרת [[חיה דבורה גולדשמיד]] בשנת [[תשל"ז]]. במשך השנים הוציאו בנו של ר' נחום וחתניו ר' [[שלום דוב ליפשיץ]] ור' [[משה נוסבכר]] מהדורות שונות של הספר.
 
בשנת [[תשע"ט]] החלה לצאת לאור סדרת חוברות ובהם השיעורים ערוכים על ידי הרב [[שמחה יצחק זאיאנץ]], החוברת הראשונה, בה מבוארים שלושת הפרקים הראשונים, יצאה על ידי נכדו של ר' נחום הרב [[שמואל שלמה ליפשיץ]] כ'[[תשורה]]' מחתונת מושקוביץ - ליפשיץ. החוברת השנייה על שתי הפרקים הבאים יצאה בשנת [[תש"פ]] על ידי הנכד הרב [[עקיבא גולדשמיד]] כ'תשורה' מחתונת גולדשמיד - שיינברגר.
 
==ראו גם==
 
*[[שיעורי הרנ"ג על התניא]].
 
[[קטגוריה:ספרי ביאורים על התניא]]

גרסה אחרונה מ־21:15, 27 ביולי 2023

ביאורי הרנ"ג על התניא כולל את ביאורי ר' נחום גולדשמיד על ספר התניא, כפי ששודרו ברדיו "קול ישראל".

הספר החל להיכתב על ידו בהוראת הרבי בשנת תשכ"ח, ואת הכתיבה השלים בנו של ר' נחום, ר' מרדכי יוסף אלעזר גולדשמיד.

לאחר פטירתו של ר' נחום הורה הרבי למשפחתו להוציא את הספר. את המהדורה הראשונה הוציאה רעייתו, מרת חיה דבורה גולדשמיד בשנת תשל"ז. במשך השנים הוציאו בנו של ר' נחום וחתניו ר' שלום דוב ליפשיץ ור' משה נוסבכר מהדורות שונות של הספר.

בשנת תשע"ט החלה לצאת לאור סדרת חוברות ובהם השיעורים ערוכים על ידי הרב שמחה יצחק זאיאנץ, החוברת הראשונה, בה מבוארים שלושת הפרקים הראשונים, יצאה על ידי נכדו של ר' נחום הרב שמואל שלמה ליפשיץ כ'תשורה' מחתונת מושקוביץ - ליפשיץ. החוברת השנייה על שתי הפרקים הבאים יצאה בשנת תש"פ על ידי הנכד הרב עקיבא גולדשמיד כ'תשורה' מחתונת גולדשמיד - שיינברגר.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]