סיביר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(4 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 5: שורה 5:
למרות שסיביר מיושבת בדלילות, בדרומה יש ערים גדולות, בהן [[נובוסיבירסק]] בה מתגוררים מעל מיליון תושבים.
למרות שסיביר מיושבת בדלילות, בדרומה יש ערים גדולות, בהן [[נובוסיבירסק]] בה מתגוררים מעל מיליון תושבים.


בשנות [[השלטון הקומוניסטי]] כשחסידי חב"ד [[מסירות נפש|מסרו את נפשם]] על שמירת חיי [[תורה]] ו[[מצוות]] ו[[חינוך]] הילדים, ורבים מהם נאסרו והוצאו להורג, הוגלו אלפי חסידים לערבות סיביר על ידי ה[[ק.ג.ב.]], ל[[מחנה עבודה|מחנות עבודה]] וכפיה. במחנות עצמם המשיכו החסידים לשמור בחירוף [[נפש]] על המצוות, גם כשסכנת חיים הייתה מוחשית.
בשנות [[השלטון הקומוניסטי]] כשחסידי חב"ד [[מסירות נפש|מסרו את נפשם]] על שמירת חיי [[תורה]] ו[[מצוות]] ו[[חינוך]] הילדים, ורבים מהם נאסרו והוצאו להורג, הוגלו אלפי חסידים לערבות סיביר על ידי ה[[ק.ג.ב.]], ל[[מחנה עבודה|מחנות עבודה]] וכפייה. במחנות עצמם המשיכו החסידים לשמור בחירוף [[נפש]] על המצוות, גם כשסכנת חיים הייתה מוחשית.


ב[[סיביר]] ישנם אוצרות טבע רבים: זהב, יהלומים, נפט, ברזל, פחם אבן ומתכות נדירות. לכן בתקופת השלטון הקומוניסטי הוחל בפיתוח תשתיות וביישוב מאסיבי של סיביר. את העבודות הקשות והמסוכנות היו מטילים על האסירים בגלות.
בסיביר ישנם אוצרות טבע רבים: [[זהב]], יהלומים, נפט, [[ברזל]], פחם אבן ומתכות נדירות. לכן בתקופת השלטון הקומוניסטי הוחל בפיתוח תשתיות וביישוב מאסיבי של סיביר. את העבודות הקשות והמסוכנות היו מטילים על האסירים בגלות.


== ראו גם ==
== ראו גם ==
*[[:קטגוריה:חסידים שנרצחו או נעלמו ברוסיה הקומוניסטית]]
 
*[[מחנה עבודה]]
* [[מחנה עבודה]]
*[[ק.ג.ב.]]
* [[ק.ג.ב.]]
*[[יבסקציה]]
* [[יבסקציה]]


== לקריאה נוספת ==
== לקריאה נוספת ==
שורה 19: שורה 19:
*[[פולע כהן]], '''[[מאחורי מסך הברזל]]'''.
*[[פולע כהן]], '''[[מאחורי מסך הברזל]]'''.


[[קטגוריה:רוסיה הקומוניסטית]]
[[קטגוריה:ברית המועצות]]

גרסה אחרונה מ־16:45, 11 באוקטובר 2021

סיביר (ברוסית: Сиби́рь) הוא אזור גדול הכולל את כל צפון אסיה. רוב רובו של השטח מלבד הקצה הדרומי מערבי שייך למדינת רוסיה.

הטמפרטורות באזור משתנים בחדות בין קיץ לחורף, ובשל היותו אזור מבודד וקשה לחיים שימש המקום להגליית אסירים פוליטיים ופליליים בתקופת הצארים והשלטון הקומוניסטי.

למרות שסיביר מיושבת בדלילות, בדרומה יש ערים גדולות, בהן נובוסיבירסק בה מתגוררים מעל מיליון תושבים.

בשנות השלטון הקומוניסטי כשחסידי חב"ד מסרו את נפשם על שמירת חיי תורה ומצוות וחינוך הילדים, ורבים מהם נאסרו והוצאו להורג, הוגלו אלפי חסידים לערבות סיביר על ידי הק.ג.ב., למחנות עבודה וכפייה. במחנות עצמם המשיכו החסידים לשמור בחירוף נפש על המצוות, גם כשסכנת חיים הייתה מוחשית.

בסיביר ישנם אוצרות טבע רבים: זהב, יהלומים, נפט, ברזל, פחם אבן ומתכות נדירות. לכן בתקופת השלטון הקומוניסטי הוחל בפיתוח תשתיות וביישוב מאסיבי של סיביר. את העבודות הקשות והמסוכנות היו מטילים על האסירים בגלות.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]