טוביה אריה גולדברגר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(17 גרסאות ביניים של 10 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''טוביה אריה גולדברגר''' (נולד [[תרט"ז]]) היה ליטאי, דיין בבית הדין ה[[חסיד]]י ב[[ירושלים]] וידיד חב"ד מובהק.
{{אין תמונה|}}
הרב '''טוביה אריה גולדברגר''' ([[תרט"ז]] - [[תרע"א]]) היה ליטאי, דיין בבית הדין ה[[חסיד]]י ב[[ירושלים]] וידיד חב"ד מובהק.


הרב גולדברגר נולד בהונגריה ובשנת [[תרל"ג]] בהיותו בן שבע עשרה עלה ל[[ארץ ישראל]] וכיהן כאחד מראשי כולל הונגריה וממונה ב[[כולל]] זה במשך 23 שנה ביחד עם הרב יוסף חיים זוננפלד. בקיץ תרנ"ב , עלה לירושלים רבי [[שניאור זלמן פרדקין]] מלולבין בעל ה"תורת חסד" וגדול רבני [[חב"ד]]. הרב גולדברגר נהג ללמוד בבית מדרשו של הרב פרדקין כל יום וכך התקרב ל[[חב"ד]] והחל מתפלל ב[[נוסח חב"ד|סידור אדמו"ר הזקן]].  
== תולדות חיים ==
הרב גולדברגר נולד בהונגריה ובשנת [[תרל"ג]] בהיותו בן שבע עשרה עלה ל[[ארץ ישראל]] וכיהן כאחד מראשי כולל הונגריה וממונה ב[[כולל]] זה במשך 23 שנה ביחד עם הרב יוסף חיים זוננפלד.  


כשיסד הרב פרדקין את בית הדין החסידי מונה הרב גולדברג להיות דיין בבית הדין. גולדברגר כיהן בבית הדין ביחד עם הרב דוד ליפמן שובקס והרב יוסף יהודה שטרסברג שמונו לבית הדין כשעלו לארץ ישראל. אולם לאחר פטירת הרב [[שניאור זלמן פרדקין]] בשנת [[תרס"ב]] הוחלף גולדברגר בהסכמה על ידי הרב אברהם הכהן, מכיוון שהרב גולדברגר היה [[מתנגד]].  
בקיץ תרנ"ב, עלה לירושלים רבי [[שניאור זלמן פרדקין]] מלולבין בעל ה"תורת חסד" וגדול רבני [[חב"ד]]. הרב גולדברגר נהג ללמוד בבית מדרשו של הרב פרדקין כל יום וכך התקרב ל[[חב"ד]] והחל מתפלל ב[[סידור אדמו"ר הזקן|נוסח חב"ד]].  


בשנת [[תרס"ט]] הוציא גולדברגר לאור את הספר "[[תורת חסד]]" של הרב [[שניאור זלמן פרדקין]], לאחר שבנו של הרב פרדקין, [[דובער ליאדר]] נפטר בפתאומיות וכתבי הרב פרדקין התפזרו ונאבדו ‏‏<ref>‏[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=1740&pgnum=4 תורת חסד חלק ב', עמוד 4]‏</ref>.  
כשיסד הרב פרדקין את בית הדין החסידי מונה הרב גולדברג להיות דיין בבית הדין. הרב גולדברגר כיהן בבית הדין ביחד עם הרב דוד ליפמן שובקס והרב [[יוסף יהודה שטרסברג]] שמונו לבית הדין כשעלו לארץ ישראל. אולם לאחר פטירת הרב [[שניאור זלמן פרדקין]] בשנת [[תרס"ב]] הוחלף גולדברגר בהסכמה על ידי הרב אברהם הכהן, מכיוון שהרב גולדברגר היה [[מתנגד]].  


==הערות שוליים==
בשנת [[תרס"ט]] הוציא הרב גולדברגר לאור את הספר "[[תורת חסד]]" של הרב [[שניאור זלמן פרדקין]], לאחר שבנו של הרב פרדקין, [[דובער ליאדר]] נפטר בפתאומיות וכתבי הרב פרדקין התפזרו ואבדו{{הערה|1=‏[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=1740&pgnum=4 תורת חסד חלק ב', עמוד 4]‏}}.
 
 
<references />
נפטר ב[[כ"ט כסלו]] [[תרע"א]].


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/arum/toldot/29/1&search=%d7%9c%d7%99%d7%a4%d7%9e%d7%90%d7%9f+%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%90%d7%a7%d7%a1 רבני חב"ד בירושלים], פרק כט. אתר ספרית חב"ד.
*[http://www.chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/arum/toldot/29/1&search=%d7%9c%d7%99%d7%a4%d7%9e%d7%90%d7%9f+%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%90%d7%a7%d7%a1 רבני חב"ד בירושלים], פרק כט. אתר ספרית חב"ד.


{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:גולדברגר, טוביה אריה}}
[[קטגוריה:רבני ליטא|גולדברגר טוביה אריה]]
[[קטגוריה:רבני ליטא|גולדברגר טוביה אריה]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרט"ז]]

גרסה אחרונה מ־15:38, 24 בספטמבר 2023

הרב טוביה אריה גולדברגר (תרט"ז - תרע"א) היה ליטאי, דיין בבית הדין החסידי בירושלים וידיד חב"ד מובהק.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב גולדברגר נולד בהונגריה ובשנת תרל"ג בהיותו בן שבע עשרה עלה לארץ ישראל וכיהן כאחד מראשי כולל הונגריה וממונה בכולל זה במשך 23 שנה ביחד עם הרב יוסף חיים זוננפלד.

בקיץ תרנ"ב, עלה לירושלים רבי שניאור זלמן פרדקין מלולבין בעל ה"תורת חסד" וגדול רבני חב"ד. הרב גולדברגר נהג ללמוד בבית מדרשו של הרב פרדקין כל יום וכך התקרב לחב"ד והחל מתפלל בנוסח חב"ד.

כשיסד הרב פרדקין את בית הדין החסידי מונה הרב גולדברג להיות דיין בבית הדין. הרב גולדברגר כיהן בבית הדין ביחד עם הרב דוד ליפמן שובקס והרב יוסף יהודה שטרסברג שמונו לבית הדין כשעלו לארץ ישראל. אולם לאחר פטירת הרב שניאור זלמן פרדקין בשנת תרס"ב הוחלף גולדברגר בהסכמה על ידי הרב אברהם הכהן, מכיוון שהרב גולדברגר היה מתנגד.

בשנת תרס"ט הוציא הרב גולדברגר לאור את הספר "תורת חסד" של הרב שניאור זלמן פרדקין, לאחר שבנו של הרב פרדקין, דובער ליאדר נפטר בפתאומיות וכתבי הרב פרדקין התפזרו ואבדו[1].

נפטר בכ"ט כסלו תרע"א.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים