פרץ חן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
הרב '''פרץ חן''' נולד במקום נידח מבחינת אידישקייט (יתכן שבגרמניה)[לתקן ע"פ הבא לקמן]. כל קטע זה מדובר באביו של ר' פרץ ר' אלחנן כמ"ש לקמן בקטע שלאח"ז.] כאשר היה לערך בין שבע - שמונה הגיעו למקום מגוריו [[חסיד|חסידים]] [[שד"ר|שד"רים]] של [[אדמו"ר הזקן]] ואימו של ר' פרץ ביקשה מהם שיקחו איתם את בנה למקום שממנו באו כי רק שם הוא יגדל כיהודי. הם לקחו אותו איתם לליאזנא ושם הוא ראה את אדמו"ר הזקן.
הרב '''פרץ חן''' נולד בשנת [[תקנ"ז]] לאביו הרב [[אלחנן פרץ]]. מקום הולדתו היה במקום נידח מבחינת אידישקייט (יתכן שבגרמניה). נקרא גם בשם ר' פרץ מ[[ביעשנקאויטץ']] ור' פרץ מנעוול.
לאחר [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הצמח צדק]] היה ר' פרץ בין אלו שהודיעו ל[[אדמו"ר המהר"ש]] על קבלת נשיאותו על ידי ה[[חסיד|חסידים]].


אביו של ר' פרץ ר' אלחנן חן נולד לערך בשנת תקל"ז בעיר שאטלאנד פרבר העיר דאנציג בצפון פולין-פרוסיה. החסיד ר' אלכסנדר סנדר משקלאוו הי' סוחר והי' נוסע כל שנה ליריד בלייפציג, פעם שאל לו אדה"ז מדוע אינו נוסע לשאטלאנד, וכן עשה ופגש שם אשה משכלת שדאגה ע"ד החינוך של בנה הקטן (בן 7) אלחנ ור' סנדר לקח אותו, הילד אלחנן גדל להיות חסיד של אדה"ז. בנו - החסיד ר' פרץ נולד בשנת תקנ"ז. נפטר ש"ק כו אייר יסוד שביסוד תרמ"ג.
לאחר מכן חילקו ביניהם זקני החסידים את מדינת [[רוסיה]] הגדולה וכל אחד מזקני החסידים לקח על עצמו לעורר את [[אנ"ש]] בחבל הארץ אותו לקח. ר’ פרץ לקח - נוסף על מקום מגורו [[נעוול]] - את כל הסביבה ואת [[פולוצק]] וסביבותיה.
לאחר [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הצמח צדק]] היה ר' פרץ בין אלו שהודיעו ל[[אדמו"ר המהר"ש]] על קבלת נשיאותו על ידי החסידים.


לאחר מכן חילקו ביניהם זקני החסידים את מדינת רוסיה הגדולה וכל אחד מזקני החסידים לקח על עצמו לעורר את [[אנ"ש]] בחבל הארץ אותו לקח. ר’ פרץ לקח - נוסף על מקום מגורו [[נעוול]] - את כל הסביבה ואת [[פולוצק]] וסביבותיה.
בשנת [[תרכ"ו]] עבר לכהן כרב ב[[צ'רניגוב]] שם כיהן עד פטירתו.


בשנת [[תרכ"ו]] עבר לכהן כרב ב[[צ'רניגוב]] שם כיהן עד פטירתו.
ר' פרץ נפטר ב[[שבת]] קודש כ[[אייר]] בשנת [[תרמ"ג]].


זכה לראות את כל [[פורטל:נשיאי חב"ד|רבותינו נשיאנו]] מ[[אדמו"ר הזקן]] עד [[אדמו"ר הריי"צ]] (אותו ראה כילד ב[[ליובאוויטש]]).
זכה לראות את כל [[פורטל:נשיאי חב"ד|רבותינו נשיאנו]] מ[[אדמו"ר הזקן]] עד [[אדמו"ר הריי"צ]] (אותו ראה כילד ב[[ליובאוויטש]]).


בניו היו מגדולי החסידים ביניהם [[הרד"ץ חן]] ור' [[אברהם אהרון חן]]. עוד בן: החסיד ר' משה לייב [אח"כ שינה את שמו מ"חן" ל"ליין"] שו"ב בנעוול (אני הקטן בן אחר בן ממנו: אבי ר' שלום דובער בן ר' אהרן לייב בן ר' יהושע בן ר' חיים דוד בן ר' משה לייב הנ"ל).
בניו היו מגדולי החסידים ביניהם [[הרד"ץ חן]], ר' [[אברהם אהרון חן]], ר' [[משה לייב ליין (חן)]].
 
נקרא גם בשם ר' פרץ מ[[ביעשנקאויטץ']] ור' פרץ מנעוול.
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הזקן|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הזקן|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר האמצעי|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר האמצעי|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש|ח]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש|ח]]

גרסה מ־22:47, 25 ביוני 2007

הרב פרץ חן נולד בשנת תקנ"ז לאביו הרב אלחנן פרץ. מקום הולדתו היה במקום נידח מבחינת אידישקייט (יתכן שבגרמניה). נקרא גם בשם ר' פרץ מביעשנקאויטץ' ור' פרץ מנעוול.

לאחר הסתלקות אדמו"ר הצמח צדק היה ר' פרץ בין אלו שהודיעו לאדמו"ר המהר"ש על קבלת נשיאותו על ידי החסידים.

לאחר מכן חילקו ביניהם זקני החסידים את מדינת רוסיה הגדולה וכל אחד מזקני החסידים לקח על עצמו לעורר את אנ"ש בחבל הארץ אותו לקח. ר’ פרץ לקח - נוסף על מקום מגורו נעוול - את כל הסביבה ואת פולוצק וסביבותיה.

בשנת תרכ"ו עבר לכהן כרב בצ'רניגוב שם כיהן עד פטירתו.

ר' פרץ נפטר בשבת קודש כ"ו אייר בשנת תרמ"ג.

זכה לראות את כל רבותינו נשיאנו מאדמו"ר הזקן עד אדמו"ר הריי"צ (אותו ראה כילד בליובאוויטש).

בניו היו מגדולי החסידים ביניהם הרד"ץ חן, ר' אברהם אהרון חן, ר' משה לייב ליין (חן).