לדלג לתוכן

מנחם מענדל קלמנסון – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מ החלפת טקסט – "נולד לאביו הרב" ב־"נולד לרב"
להתראות (שיחה | תרומות)
שורה 20: שורה 20:


==ספריו==
==ספריו==
*'''[https://www.chabad.org/search/keyword_cdo/kid/13499/jewish/Kalmenson-Mendel.htm תגית: מאמרים פרי עטו של מנחם מענדל קלמנסון]''' {{בית חבד}} (אנגלית)
*'''[https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/5553113 לחשוב טוב טוב]''' - '''כך תהפכו את חייכם לחוויה חיובית על פי גישתו של הרבי '''(שבעת הפרקים הראשונים של הספר מופיעים בקישור) {{בית חבד}}
*'''[https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/5553113 לחשוב טוב טוב]''' - '''כך תהפכו את חייכם לחוויה חיובית על פי גישתו של הרבי '''(שבעת הפרקים הראשונים של הספר מופיעים בקישור) {{בית חבד}}
*'''[https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/4266145 לאן הלכת?]''', התמודדות עם שכול ואבדן {{בית חבד}}
*'''[https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/4266145 לאן הלכת?]''', התמודדות עם שכול ואבדן {{בית חבד}}

גרסה מ־17:31, 28 באפריל 2025

הרב מענדל קלמנסון הוא רב קהילת 'בית ברוך' ושליח הרבי בשכונת בלגרביה שבמרכז לונדון. שימש כעורך באתר Chabad.org ומשמש כמחבר ספרי הדרכה והגות לאור תורתו ומשנתו של הרבי, שהפכו לרבי מכר ותורגמו למספר שפות.

תולדות חיים

נולד לרב יוסף יצחק קלמנסון, הוא ראש ישיבת "בית דוד שלמה" תומכי תמימים ניו הייבן בארצות הברית, ומחבר סדרת הספרים רשימות שיעורים.

בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת חנה בת הרב יוסף כצמן ורעייתו מרת תמרה.

במשך מספר שנים שימ כעורך באתר Chabad.org ופירסם מספר כותרים במשנתו והגותו של הרבי, שהפכו לרבי מכר, הודפסו בעשרות אלפי עותקים וזכו לתרגומים ולתפוצה נרחבת.

מאמרים פרי עטו פורסמו באופן קבוע בעיתונים יהודיים בולטים, בהם ה-Jewish News, ה-Jewish Chronicle, ה-Times of Israel, ה-Jewish Press, מגזין "משפחה" ו-LA Jewish Journal.

כתביו תורגמו לעברית, רוסית, ספרדית, פורטוגזית וצרפתית.

לאחר יציאתו לפעול בשליחות הרבי בשכונת בלגרביה שבמרכז לונדון התמנה לרב קהילת 'בית ברוך', ולצד הנהגת הקהילה עוסק בכתיבה וכן במסירת שיעורים והרצאות המועלים בדרך קבע לרשת האינטרנט וזוכים לחשיפה גבוהה, וכן מקיים ראיונות ומיזמים פרטיים.

בסדרת "אנשים מעניינים" בה מארח דמויות יהודיות בולטות לשיח משותף, קיים שיחות עם למעלה מ-150 אנשי הגות ומעשה בולטים מכל רחבי העולם, אנשי אקדמיה מובילים, ועוד.

בשנת תשפ"א כאשר בעקבות הקורונה התקיים כינוס השלוחים העולמי במתכונת ווירטואלית, נבחר כדובר הראשי באירוע המרכזי של הכינוס.


ספריו

קישורים חיצוניים