מלכות בית דוד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''מלכות בית דוד''' - הינו כינוי לכל [[מלך|המלכים]] שבאים מבית דוד, ומלך המשיח נמנה על צאצאי [[דוד המלך]]<REF>כמובא ב[[רמב"ם]] סוף הלכות מלכים.</REF> ו[[שלמה]] בנו.<REF>ראה בארוכה בערך [[יעמוד מלך מבית דוד]].</REF>
'''מלכות בית דוד''' - הינו כינוי לכל [[מלך|המלכים]] שבאים מבית דוד, ו[[מלך המשיח]] נמנה על צאצאי [[דוד המלך]]<REF>כמובא ב[[רמב"ם]] סוף הלכות מלכים.</REF> ו[[שלמה]] בנו.<REF>ראה בארוכה בערך [[יעמוד מלך מבית דוד]].</REF>


ספר החינוך כותב שהמלכות בבית דוד עוברת בירושה, ואילו במלכות שמלך מישראל נמשך למלך יש צורך במשיחת בשמן וכו',<REF>וכמובא בסוף [[מסכת הוריות]].</REF> כמו שהיה בירבעם נבט שמלך על מלכות ישראל בזמן בית ראשון.
== מלכות בית דוד ==
 
ספר החינוך כותב שהמלכות בבית דוד עוברת ב[[ירושה]], ואילו במלכות שמלך מישראל נמשך למלך יש צורך במשיחת בשמן וכו',<REF>וכמובא בסוף [[מסכת הוריות]].</REF> כמו שהיה בירבעם נבט שמלך על מלכות ישראל בזמן בית ראשון.


אחד מהדברים שיחזיר [[מלך המשיח]] ליושנם, הוא מלכות בית דוד, שיהיה מלך על ישראל מזרע דוד המלך.
אחד מהדברים שיחזיר [[מלך המשיח]] ליושנם, הוא מלכות בית דוד, שיהיה מלך על ישראל מזרע דוד המלך.


מסופר בגמרא<REF>[[יבמות]].</REF> שהיו כאלה שטענו על דוד המלך שאסור לבוא בקהל מכיוון שבא מרות המואביה ועל המואבים כתוב "לא יבוא עמוני ומואבי בקהל ה' עד עולם", והגמרא עונה כי מקובל הלכה ל[[משה]] מסיני כי האיסור של עמון ומואב חל על "מואבי" דווקא ולא על "מואביה", בשונה מהאיסור על המצרים, שחל גם על הנקבות.
מסופר בגמרא<REF>[[יבמות]].</REF> שהיו כאלה שטענו על דוד המלך שאסור לבוא בקהל מכיוון שבא מרות המואביה ועל המואבים כתוב "לא יבוא עמוני ומואבי בקהל ה' עד עולם", והגמרא עונה כי מקובל הלכה ל[[משה]] מ[[סיני]] כי האיסור של עמון ומואב חל על "מואבי" דווקא ולא על "מואביה", בשונה מהאיסור על המצרים, שחל גם על הנקבות.
 
== צאצאי המלכות ==
 
יש אומרים כי צאצאי מלכות בית דוד משתדכים רק עם צאצאים אחרים של דוד המלך, ואין ראוי הדבר שישתדכו עם מי שאינו ממשפחה זו,{{הערת שוליים|1=ראה פרק חמישי ד[[כתובות]] במעשה ד[[רבי יהודה הנשיא|רבי]] איעסק לבריה בי רבי חייא, לפי שיטת [[רש"י]]. ועיין ב[[מהרש"א]] שם.}} ואף לא עם צאצאי ישי אבי דוד{{הערת שוליים|כמוכח שם, שהרי רבי חייא היה מצאצאי ישי.}}.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:גאולה ומשיח]]
[[קטגוריה:גאולה ומשיח]]

גרסה מ־07:39, 16 ביוני 2010

מלכות בית דוד - הינו כינוי לכל המלכים שבאים מבית דוד, ומלך המשיח נמנה על צאצאי דוד המלך[1] ושלמה בנו.[2]

מלכות בית דוד

ספר החינוך כותב שהמלכות בבית דוד עוברת בירושה, ואילו במלכות שמלך מישראל נמשך למלך יש צורך במשיחת בשמן וכו',[3] כמו שהיה בירבעם נבט שמלך על מלכות ישראל בזמן בית ראשון.

אחד מהדברים שיחזיר מלך המשיח ליושנם, הוא מלכות בית דוד, שיהיה מלך על ישראל מזרע דוד המלך.

מסופר בגמרא[4] שהיו כאלה שטענו על דוד המלך שאסור לבוא בקהל מכיוון שבא מרות המואביה ועל המואבים כתוב "לא יבוא עמוני ומואבי בקהל ה' עד עולם", והגמרא עונה כי מקובל הלכה למשה מסיני כי האיסור של עמון ומואב חל על "מואבי" דווקא ולא על "מואביה", בשונה מהאיסור על המצרים, שחל גם על הנקבות.

צאצאי המלכות

יש אומרים כי צאצאי מלכות בית דוד משתדכים רק עם צאצאים אחרים של דוד המלך, ואין ראוי הדבר שישתדכו עם מי שאינו ממשפחה זו,[5] ואף לא עם צאצאי ישי אבי דוד[6].

הערות שוליים

  1. כמובא ברמב"ם סוף הלכות מלכים.
  2. ראה בארוכה בערך יעמוד מלך מבית דוד.
  3. וכמובא בסוף מסכת הוריות.
  4. יבמות.
  5. ראה פרק חמישי דכתובות במעשה דרבי איעסק לבריה בי רבי חייא, לפי שיטת רש"י. ועיין במהרש"א שם.
  6. כמוכח שם, שהרי רבי חייא היה מצאצאי ישי.