גדרה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
שורה 21: שורה 21:
===פגיעת טיל אירני===
===פגיעת טיל אירני===
[[קובץ:חני קרניאל ראיון בית משיח טיל בית ספר חב"ד גדרה.jpeg|ממוזער|שמאל|מנהלת בית הספר שלהבות חב"ד, גב' חני קרניאל בראיון לבית משיח]]
[[קובץ:חני קרניאל ראיון בית משיח טיל בית ספר חב"ד גדרה.jpeg|ממוזער|שמאל|מנהלת בית הספר שלהבות חב"ד, גב' חני קרניאל בראיון לבית משיח]]
 
[[קובץ:פגיעה ישירה בית ספר חב"ד גדרה.jpeg|ממוזער|שמאל|פגיעה ישירה בבית ספר חב"ד גדרה {{אינפו}}]]
בהתקפת הטילים הגדולה של [[אירן]], בליל ערב [[ראש השנה]] [[תשפ"ה]], טיל בליסטי פגע בבית ספר שלהבות חב"ד בגדרה בהנהלת השלוחים הרב בנימין וחני קרניאל, הטיל גרם להרס במספר כיתות, ומפאת שעת הערב הבניין היה ריק ולא היו נפגעים.  
בהתקפת הטילים הגדולה של [[אירן]], בליל ערב [[ראש השנה]] [[תשפ"ה]], טיל בליסטי פגע בבית ספר שלהבות חב"ד בגדרה בהנהלת השלוחים הרב בנימין וחני קרניאל, הטיל גרם להרס במספר כיתות, ומפאת שעת הערב הבניין היה ריק ולא היו נפגעים.  



גרסה אחרונה מ־15:49, 13 באוקטובר 2024

הרב קרניאל מניח אבן הפינה לבנין החדש

גְּדֵרָה היא מועצה מקומית באזור השפלה הדרומית במחוז המרכז בישראל. מקור השם גדרה הוא בתנ"ך. ממוקמת על כביש 40 כ-10 קילומטר מדרום לרחובות. הוקמה בשנת תרמ"ד והוכרזה כמועצה מקומית בשנת תש"ט.

גדרה נחשבת ליישוב שקליטת העלייה בו התרחשה בהצלחה, ותרמה רבות לפיתוח המקום ולהתאקלמות העולים שבאו לגור בתחומה. יהודי תימן הגיעו למושבה עוד לפני מלחמת העולם הראשונה.

התנופה העיקרית הייתה לאחר הקמת מדינת ישראל. במסגרת מבצע על כנפי נשרים הגיעו למושבה יוצאי תימן, אשר היו במרוצת השנים להנהגת המקום. גל נוסף של עלייה הגיע למושבה בשנת תשד"מ במסגרת מבצע משה. במצודת טגארט ממערב לכביש הראשי הוקם מרכז קליטה ליהדות אתיופיה, אשר נקלטו במושבה.

בית חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

מנהל בית חב"ד במקום הוא הרב בנימין קרניאל. בית חב"ד בעיר הוקם בשנת תשמ"ה. את עבודת הבית חב"ד חילק הרב קרניאל בין בית כנסת חב"ד הממוקם במקלט עירוני, משרד מושכר במקום אחר ביישוב, וביתו של השליח הרב בנימין קרניאל.

בשנת תשס"ה הוחל בבנית בנין הונחה אבן-פינה לבית כנסת ובית חב"ד החדש במקום[1] ולאחר שהושלמה נמצאים בה בית כנסת רחב יידים, מקווה טהרה בור על גבי בור וסניף חב"ד לנוער המקומי בניהולו של השליח אסף איטח.

בית ספר שלהבות[עריכה | עריכת קוד מקור]

בגדרה הוקם בית ספר ראשון של שלהבות.

מנהלת: חני קרניאל

לומדים בו מאות תלמידים.

פגיעת טיל אירני[עריכה | עריכת קוד מקור]

מנהלת בית הספר שלהבות חב"ד, גב' חני קרניאל בראיון לבית משיח
פגיעה ישירה בבית ספר חב"ד גדרה

בהתקפת הטילים הגדולה של אירן, בליל ערב ראש השנה תשפ"ה, טיל בליסטי פגע בבית ספר שלהבות חב"ד בגדרה בהנהלת השלוחים הרב בנימין וחני קרניאל, הטיל גרם להרס במספר כיתות, ומפאת שעת הערב הבניין היה ריק ולא היו נפגעים.

המועצה המקומית בגדרה פעלה במהירות שיא, והפגיעה לא הפריעה לשגרת הלימודים, ובצום גדליה למחרת ראש השנה, שבו התלמידים ללימודים כרגיל.

הנהלת בית הספר פתחה בקמפיין צ'ארידי - גיוס המונים - במטרה לשקם את בית הספר.

שר החינוך יואב קיש ערך ביקור רישמי בבית ספר ומנהלת בית הספר השליחה גב' חני קרניאל הסבירה לו על הנס העצום שהתחולל, כאשר שעות ספורות קודם פגיעת הטיל, בית הספר היה מלא במאות תלמידי בית ספר חב"ד[2].

מנהלת בית הספר השליחה גב' קרניאל התראיינה בראיון נרחב לעיתונאי יוסי סלומון, וגוללה את הפגיעה ותגובת השליחים, הצוות והתלמידים.

הראיון פורסם בשבועון בית משיח גיליון יום כיפור תשפ"ה[3] ובראיון חשפה גברת קרניאל את מימדי ההרס כפי שראתה זמן קצר אחרי פגיעת הטיל: "המקום היה זרוע הרס רב. ארבע כיתות-אם הרוסות לחלוטין, ועוד שני חדרים יקרים הרוסים אף הם לחלוטין... הודיתי לה' שאף אחד לא נפגע. רק לחשוב מה היה קורה אם הטיל היה נופל בבוקר". על השיקום המהיר של בית הספר בחסות המועצה המקומית הסבירה גב' קרניאל בראיון: "המועצה המקומית הייתה איתנו במקום עד כניסת החג וליוותה אותנו בכל פעולות ההתאוששות. כבר בהתחלה ניסינו לאמוד את גודל הנזק לבדוק מה ניתן לתקן... גם בצאת החג עבדו פועלים בזירה עד שעות הבוקר על מנת לעשות קירות גבס שיפרידו בין המקום הפגוע לבין המקומות שנותרו בשלימותם. הפועלים הספיקו לסגור את המקומות הפגועים במתחם, ואכן, ביום ראשון חזרנו ללימודים שגרתיים. זה היה ממש לא מובן מאיליו".

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. חב"ד אינפו.
  2. פגיעה ישירה בבית ספר שלהבות חב"ד בגדרה
  3. הטיל מאירן פגע בבית הספר פגיעה ישירה, שבועון בית משיח גיליון 1430 ע' 38-41