אריאל למברג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(30 גרסאות ביניים של 12 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''אריאל למברג''' (יליד שנת [[תשמ"א]], 1981), הוא מזכ"ל [[אגודת חסידי חב"ד בישראל]], חבר הנהלת [[צעירי אגודת חב"ד בישראל]], [[רשת אהלי יוסף יצחק]] ו[[מכללת בית רבקה]] ומוסדות נוספים.
[[קובץ:הרב אריאל למברג.png|ממוזער|ר' למברג נואם בכנס של [[אגודת חסידי חב"ד בישראל|אגודת חסידי חב"ד]]]]
[[קובץ:הרב אריאל למברג.png|ממוזער|הרב למברג נואם בכנס של [[אגודת חסידי חב"ד בישראל|אגודת חסידי חב"ד]]]]
ר' '''אריאל למברג''' (יליד שנת [[תשמ"א]], 1981), חבר הנהלת [[צעירי אגודת חב"ד בישראל]] ו[[רשת אהלי יוסף יצחק]] (עד להגעתם לפירוק), חבר הנהלת [[מכללת בית רבקה]] ומוסדות חב"דיים נוספים, ורב [[ביהכנ"ס]] הצעירים של קהילת חב"ד ב[[נתניה]] (שכונת נורדאו).
 
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תשמ"א]] לאביו הרב [[מרדכי למברג]] ולאימו מרת רחל בעפולה.
נולד בשנת [[תשמ"א]] לאביו הרב [[מרדכי למברג]] ולאימו מרת רחל בעפולה.


בילדותו למד ב[[תלמוד תורה מגדל העמק]], בישיבת [[תומכי תמימים לוד|תומכי תמימים המרכזית לוד]], ובישיבת [[תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד]], ובשנת תשס"א הגיע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-770.
בילדותו למד ב[[תלמוד תורה מגדל העמק]], בישיבת [[תומכי תמימים לוד]], ובישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]], ובשנת [[תשס"א]] הגיע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר [[הרבי]] ב-[[770]].
 
ב-[[תשס"ז]] נישא לחני בת הרב [[מנחם ולפא]] רבה של קהילת חב"ד ב[[נתניה]] ויו"ר מוסדות חב"ד בעיר.
 
לאחר חתונתו נהפך לפעיל בולט ב[[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|מוסדות חב"ד בישראל]], ובשנת [[תשס"ז]] מונה על ידי [[יוסף יצחק אהרונוב|הרב יוסף יצחק אהרונוב]] לשמש כמזכ"ל הארגון{{הערה|[https://col.org.il/news/31026 אגודת חסידי חב"ד הקימה לשכת הכוונה וייעוץ], 23.07.2007 באתר COL.}}. וב-[[תשס"ט]] נבחר כאיש השנה של אתר חב"ד און ליין (COL){{הערה|[https://col.org.il/news/49860 'אנשי השנה' של COL], 17.09.2009}}.


מלבד תפקידו בהנהלת אגודת חסידי חב"ד, הוא חבר ההנהלה במוסדות מרכזיים אחרים. הוא חבר בהנהלת 'בית רבקה', וחבר הנהלת [[צעירי אגודת חב"ד בישראל]] ו[[רשת אהלי יוסף יצחק]]. במסגרת תפקידיו אלו היה שותף לביסוס החינוך החב"די במסגרת משרד החינוך ולמניעת שינויים בתוכנית הלימודים.
ב-[[תשס"ז]] [[נישואים|נישא]] לחני בת הרב [[מנחם וולפא]] רבה של קהילת חב"ד ב[[נתניה]].


הוא, יחד עם הרב בנימין ליפשיץ, הוסמכו בידי [[בית דין רבני חב"ד]] כנציגים בלעדיים של חב"ד מול [[צה"ל]] בנוגע ל[[גיוס בני הישיבות]] של חב"ד והיתרי היציאה לשנת ה'[[קבוצה]]' אצל הרבי.
לאחר חתונתו שימש כמה שנים כמחנך ב[[דברי מנחם נתניה|תלמוד תורה חב"ד בנתניה]] והחל להיות מעורב ופעיל ב[[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|צעירי אגודת חב"ד בישראל]], בהמשך מונה על ידי הרב [[יוסף יצחק אהרונוב]], במינוי שנוי במחלוקת, לשמש כמזכאגודת חסידי חב"ד ואף למורשה חתימה בה עד להגעתה לפירוק בשנת תשע"ז{{הערה|[https://chabad.info/news/123790/ עמותת אגודת חסידי חב"ד באה"ק בסכנת פירוק], כ"ג בשבט תשע"ו, באתר חב"ד אינפו}}. ב-[[תשס"ט]] נבחר כאיש השנה של אתר [[חב"ד און ליין]] (COL){{הערה|[https://col.org.il/news/49860 'אנשי השנה' של COL], 17.09.2009}}.


הרב למברג אחראי לעריכתם והדפסתם של פרסומים פנים חב"דיים בולטים כמו עיתוני "המהפכנים" למנהלי מוסדות חב"ד, "ילקוט הגבאי" לגבאי בתי הכנס , ולוחות שנה עם מנהגי חב"ד. במסגרת פעילותו באגודת חסידי חב"ד יזם את הפקת "אלבום חב"ד בארצנו הקדושה". הוא בעל טור ברשת המקומונים "קו עיתונות".
הרב למברג אחראי לעריכתם והדפסתם של פרסומים כמו עיתוני "המהפכנים" למנהלי מוסדות חב"ד, "ילקוט הגבאי" לגבאי בתי הכנסת, ולוחות שנה עם מנהגי חב"ד. הרב למברג אף יזם את הפקת "אלבום חב"ד בארצנו הקדושה" והוא בעל טור ברשת המקומונים "קו עיתונות".


זמן לאחר הקמתה של המרכז לצעירים בקהילת חב"ד נתניה נתמנה הרב למברג על ידי חותנו הרב מנחם וולפא לרב [[ביהכנ"ס]] הצעירים.


בחודש [[אדר ב']] [[תשפ"ד]] נתן פסק דין בנוגע לתפקוד [[אגודת חסידי חב"ד בישראל]] בו פסקו כי ימונו חברים חדשים לעמותה שאינם נמנים על אנשיו של אהרונוב, בעקבות הפסדו במשפט שיגר אריאל למברג (שהנו יד ימינו של אהרונוב) מכתב לרשם העמותות בו הוא מבקש לפרק את [[אגודת חסידי חב"ד בישראל]] בעקבות הפסדו במשפט. המכתב גרר בעקבותיו זעזוע וסערה אדירה בקרב חסידי חב"ד{{הערה|[https://chabadpedia.co.il/index.php?search=%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5%3A%D7%90%D7%92%D7%95%D7%97%20%D7%9C%D7%9E%D7%91.jpg&title=%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93%3A%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9 צילום של המכתב אותו שיגר למברג לרשם העמותות בו הוא מבקש שיפרקו את אגו"ח]}}.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:למברג, אריאל}}
{{מיון רגיל:למברג, אריאל}}
שורה 23: שורה 22:
[[קטגוריה:עסקנים חב"דיים]]
[[קטגוריה:עסקנים חב"דיים]]
[[קטגוריה:חברי צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:חברי צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:אישים בנתניה]]
[[קטגוריה:רבני בתי כנסת]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים לוד]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה חב"ד נתניה]]

גרסה אחרונה מ־00:08, 19 ביוני 2024

ר' למברג נואם בכנס של אגודת חסידי חב"ד

ר' אריאל למברג (יליד שנת תשמ"א, 1981), חבר הנהלת צעירי אגודת חב"ד בישראל ורשת אהלי יוסף יצחק (עד להגעתם לפירוק), חבר הנהלת מכללת בית רבקה ומוסדות חב"דיים נוספים, ורב ביהכנ"ס הצעירים של קהילת חב"ד בנתניה (שכונת נורדאו).

תולדות חיים

נולד בשנת תשמ"א לאביו הרב מרדכי למברג ולאימו מרת רחל בעפולה.

בילדותו למד בתלמוד תורה מגדל העמק, בישיבת תומכי תמימים לוד, ובישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד, ובשנת תשס"א הגיע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770.

ב-תשס"ז נישא לחני בת הרב מנחם וולפא רבה של קהילת חב"ד בנתניה.

לאחר חתונתו שימש כמה שנים כמחנך בתלמוד תורה חב"ד בנתניה והחל להיות מעורב ופעיל בצעירי אגודת חב"ד בישראל, בהמשך מונה על ידי הרב יוסף יצחק אהרונוב, במינוי שנוי במחלוקת, לשמש כמזכ"ל אגודת חסידי חב"ד ואף למורשה חתימה בה עד להגעתה לפירוק בשנת תשע"ז[1]. ב-תשס"ט נבחר כאיש השנה של אתר חב"ד און ליין (COL)[2].

הרב למברג אחראי לעריכתם והדפסתם של פרסומים כמו עיתוני "המהפכנים" למנהלי מוסדות חב"ד, "ילקוט הגבאי" לגבאי בתי הכנסת, ולוחות שנה עם מנהגי חב"ד. הרב למברג אף יזם את הפקת "אלבום חב"ד בארצנו הקדושה" והוא בעל טור ברשת המקומונים "קו עיתונות".

זמן לאחר הקמתה של המרכז לצעירים בקהילת חב"ד נתניה נתמנה הרב למברג על ידי חותנו הרב מנחם וולפא לרב ביהכנ"ס הצעירים.

בחודש אדר ב' תשפ"ד נתן פסק דין בנוגע לתפקוד אגודת חסידי חב"ד בישראל בו פסקו כי ימונו חברים חדשים לעמותה שאינם נמנים על אנשיו של אהרונוב, בעקבות הפסדו במשפט שיגר אריאל למברג (שהנו יד ימינו של אהרונוב) מכתב לרשם העמותות בו הוא מבקש לפרק את אגודת חסידי חב"ד בישראל בעקבות הפסדו במשפט. המכתב גרר בעקבותיו זעזוע וסערה אדירה בקרב חסידי חב"ד[3].

הערות שוליים