תוכנית ערבים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(16 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
התוכנית "'''ערבים - [[חב"ד]]'''" הינה תוכנית שמבוססת על תוכנית 'כל ישראל ערבים' של "ועד הרבנים לעניני צדקה".
[[קובץ:סטיקר ערבים.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מדבקת הפרסום לתוכנית]]
התוכנית "'''ערבים - [[חב"ד]]'''" הייתה תוכנית שמבוססת על תוכנית 'כל ישראל ערבים' של "ועד הרבנים לעניני צדקה", תוכנית שבמסגרתה הוקמו קבוצות של 12,500 איש אשר יהיו ערבים על מקרים של מוות פתאומי ל"ע בקרב הקבוצה והקימו קרנות עבור היתומים. עבור כל ילד יתום יתרום כל ערב בתוך הקבוצה תשלום חד פעמי של 4 דולר כאשר הסכום החודשי לא יעלה על 16 דולר, ובכך יוקם עבור כל יתום קרן של 50,000 דולר. קרן זו תוקם אך ורק עבור יתומים מתחת לגיל 36 שאינם נשואים.


במסגרת תוכנית זו יוקמו קבוצות של 12,500 איש אשר יהיו ערבים על מקרים של מוות פתאומי ל"ע בקרב הקבוצה ויקימו קרנות עבור היתומים. עבור כל ילד יתום יתרום כל ערב בתוך הקבוצה תשלום חד פעמי של 4 דולר כאשר הסכום החודשי לא יעלה על 16 דולר, ובכך יוקם עבור כל יתום קרן של 50,000$. קרן זו תוקם אך ורק עבור יתומים מתחת לגיל 36 שאינם נשואים.
בחודש [[אלול]] [[תשס"ו]] הוקמה מסגרת 'ערבים' מיוחדת לחסידי [[חב"ד]] בהנהלת ר' חיים שטיינר (נציג חב"ד וסגן ראש העיר בקריית מלאכי) ור' אברהם הרשקופ (נציג חב"ד בעריית קריית מלאכי) מ[[נחלת הר חב"ד]].


עצם רעיון הקמת תוכנית 'כל ישראל ערבים' הינו רעיון שנבנה על ידי אחד מסוכני הביטוח הבכירים בארץ שהגה את הרעיון והציע אותו בפני ועד הרבנים לעניני צדקה.
לפני שהוצעה התוכנית "כל ישראל ערבים" בפני הציבור, עברה התוכנית בדיקות והמלצות של אקטוארים בכירים במערכת הביטוחית, כך שהתוכנית לקחה בחשבון את שיעורי התמותה במגזר החרדי בשנים האחרונות, יחד עם סיבות התמותה בכל אחד ואחד מהמקרים ולפי המלצתם נוצרה הנוסחה.


לאחר בדיקות מדוקדקות של הנושא כולל בדיקות של סטטיסטיקת המקרים והקרנות בעבר הגיעו רבני הקרן ביחד עם סוכן הביטוח ועוד אנשי מקצוע בכירים שעורבו בנושא לכדי הרעיון המוצע לציבור ובכך לפתור את תלאותיהם של האלמנות והיתומים.
התוכנית המוצעת לקהל הייתה תוכנית אשר תכסה ותקים קרן אך ורק ליתומים שהתייתמו במקרי מוות פתאומי, ולא במקרים של מוות ממחלה ממושכת.


לפני שהוצעה התוכנית בפני הציבור, עברה התוכנית בדיקות והמלצות של אקטוארים בכירים במערכת הביטוחית, כך שהתוכנית לקחה בחשבון את שיעורי תמותה במגזר החרדי בשנים האחרונות, יחד עם סיבות התמותה בכל אחד ואחד מהמקרים ולפי המלצתם נצורה הנוסחה.
בסופו של דבר, התוכנית לא הצליחה לפעול כראוי ונסגרה{{הבהרה|מדוע לא הצליחה לפעול? האם לא פעלה כלל או שפעלה ונסגרה?}}.


יש להוסיף ולהדגיש שהבדיקה העלתה שרוב רובא של הקרנות שהוקמו בעשור האחרון וכתוצאה מכך רוב רובא של היתומים בעשור האחרון הינם ממקרים של מוות לאחר מחלה קשה ולא מקרי מוות פתאומי וכדו'.
בשנת תשפ"ב הוקמה קרן עם מטרה דומה לזו של תכנית ערבים, קרן זו הוקמה בתוך המיזם '[[למחייתם]]'.


התוכנית המוצעת לקהל הינה תוכנית אשר תכסה ותקים קרן אך ורק ליתומים שהתייתמו במקרי מוות פתאומי וכדו' ל"ע ולא במקרים של מוות ממחלה ממושכת וכדו' ל"ע.
==ראה גם==
*[[קרן למחייתם]]


בחודש [[אלול]] [[תשס"ו]] הוקמה מסגרת 'ערבים' מיוחדת לחסידי [[חב"ד]] בהנהלת ר' [[חיים שטיינר]] ור' [[אברהם הרשקופ]] מ[[נחלת הר חב"ד]].
==קישורים חיצוניים==
 
*[https://col.org.il/news/23842 חסידי חב"ד ערבים זה לזה] {{COL}}
== יצירת קשר ==
*טלפון:1599-513-517.
*פקס: 02-5379725 ‏
*אינטרנט:www.cow.org.il/arevim


[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]]

גרסה אחרונה מ־13:28, 31 באוגוסט 2023

מדבקת הפרסום לתוכנית

התוכנית "ערבים - חב"ד" הייתה תוכנית שמבוססת על תוכנית 'כל ישראל ערבים' של "ועד הרבנים לעניני צדקה", תוכנית שבמסגרתה הוקמו קבוצות של 12,500 איש אשר יהיו ערבים על מקרים של מוות פתאומי ל"ע בקרב הקבוצה והקימו קרנות עבור היתומים. עבור כל ילד יתום יתרום כל ערב בתוך הקבוצה תשלום חד פעמי של 4 דולר כאשר הסכום החודשי לא יעלה על 16 דולר, ובכך יוקם עבור כל יתום קרן של 50,000 דולר. קרן זו תוקם אך ורק עבור יתומים מתחת לגיל 36 שאינם נשואים.

בחודש אלול תשס"ו הוקמה מסגרת 'ערבים' מיוחדת לחסידי חב"ד בהנהלת ר' חיים שטיינר (נציג חב"ד וסגן ראש העיר בקריית מלאכי) ור' אברהם הרשקופ (נציג חב"ד בעריית קריית מלאכי) מנחלת הר חב"ד.

לפני שהוצעה התוכנית "כל ישראל ערבים" בפני הציבור, עברה התוכנית בדיקות והמלצות של אקטוארים בכירים במערכת הביטוחית, כך שהתוכנית לקחה בחשבון את שיעורי התמותה במגזר החרדי בשנים האחרונות, יחד עם סיבות התמותה בכל אחד ואחד מהמקרים ולפי המלצתם נוצרה הנוסחה.

התוכנית המוצעת לקהל הייתה תוכנית אשר תכסה ותקים קרן אך ורק ליתומים שהתייתמו במקרי מוות פתאומי, ולא במקרים של מוות ממחלה ממושכת.

בסופו של דבר, התוכנית לא הצליחה לפעול כראוי ונסגרה[דרושה הבהרה].

בשנת תשפ"ב הוקמה קרן עם מטרה דומה לזו של תכנית ערבים, קרן זו הוקמה בתוך המיזם 'למחייתם'.

ראה גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]