ספר התולדות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(עריכה כללית)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:התולדות.jpg|left|thumb|250px|סדרת הכרכים ([[COL]])]]
[[תמונה:ספר התולדות.jpg|left|thumb|250px|שער הספר]]
[[תמונה:ספר התולדות.jpg|left|thumb|250px|שער הספר]]
'''ספר התולדות''' שחובר על ידי ר' [[אברהם חנוך גליצשטיין]], הוא תיעוד וכתיבת תולדות חייהם של אדמו"רי חב"ד, ממייסד [[תורת החסידות]], [[הבעש"ט]], עד [[אדמו"ר הריי"צ]]. זו סדרת [[ספר התולדות]], ובה חמישה-עשר כרכים.
'''ספר התולדות''' סוקר את חייהם של [[הבעל שם טוב]], [[המגיד ממזריטש]] ושל [[אדמו"רי חב"ד]] עד ל[[אדמו"ר הריי"צ]]. מלוקט משיחות ומכתבים של רבותינו נשיאינו, בעיקר מאדמו"ר הריי"צ.


היוזמה יצאה מאת הרבי, בשנים הראשונות לאחר שקיבל את נשיאות חב"ד. באותם ימים כתב מאמרים בכמה וכמה ביטאונים. הרבי ידע שיש לו כישרון כתיבה, שירשתי מאבא ז"ל. יום אחד קיבל מכתב מהרבי ובו נשאל אם אוכל לסדר מחדש את הספר [[בית רבי]] – ככך הגדיר הרבי את המשימה לסדר מחדש את תולדות חב"ד. הרב חנוך התחיל לכתוב על הבעש"ט והעביר את כתב-היד לרבי. עבודתו נשאה חן בעיניו והוא כתב לו שיעשה כדוגמת ספר זה, על כל ששת האדמו"רים של חב"ד.
היוזמה התחילה בשנות היו"דית כבשאותו תקופה כתב הרב גליצנשטיין מאמרים בבטאונים שונים. בתוך כך הוא קיבל מכתב מ[[הרבי]] ובו נשאל אם יוכל לסדר מחדש את הספר [[בית רבי]]. הרב גליצנשטיין נענה בחיוב והתחיל לכתוב על הבעש"ט. כשסיים העביר את כתב היד לרבי. עבודתו נשאה חן בעיני הרבי שכתב לו שיעשה כדוגמתו על כל ששת אדמו"רי חב"ד. במהלך עבודתו, קיבל הרב גליצנשטיין הנחיות ברורות נוספות כשאחת מהם היא, שבסדרה ייכללו רק דברים שהאדמו"רים עצמם סיפרו ולא מסיפורי החסידים. לכן לא נכללו בסדרה הרבה דברים שידועים בין החסידים, מכיוון שלא הופיעו בכתביהם ובשיחותיהם של האדמו"רים. זו הסיבה גם שאין 'ספר התולדות' על הרבי, מכיוון שהוא עצמו כמעט לא סיפר על קורות-חייו.


הרבי נתן לו הנחיות ברורות בעבודה זו. אחת ההוראות הייתה שבסדרה ייכללו רק דברים שהאדמו"רים עצמם סיפרו ולא מסיפורי החסידים. לכן לא נכללו בסדרה הרבה דברים שידועים בין החסידים, מכיוון שלא הופיעו בכתביהם ובשיחותיהם של האדמו"רים. זו הסיבה שאין 'ספר התולדות' על הרבי, מכיוון שהוא עצמו כמעט לא סיפר על קורות-חייו.
במלאכת הכתיבה החל לפני יותר מחמישים שנה. הוא עבר על כל השיחות והאיגרות של האדמו"רים, תרגם וערך וסידר לפי פרקים. כל ספר הועבר אל הרבי לפני הדפסתו וקיבל את אישורו. הסדרה הופיעה בהוצאת [[קה"ת]] ובה חמשה עשר כרכים.
 
במלאכת הכתיבה החל לפני יותר מחמישים שנה. הוא עבר על כל השיחות והאיגרות של האדמו"רים, תרגם וערך וסידר לפי פרקים. כל ספר הועבר אל הרבי לפני הדפסתו וקיבל את אישורו. הסדרה הופיעה בהוצאת [[קה"ת]], הוצאת הספרים הרשמית של חב"ד.


== קישורים חיצונים ==
== קישורים חיצונים ==
*הכרך על אדמו"ר מהר"ש, [http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15753&pgnum=1 איברו בוקס]
*[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15753&pgnum=1 הכרך על אדמו"ר מהר"ש - איברו בוקס]
*[http://shop.chabad.info/?url=prod&prod_id=100837 לרכישת 'ספר התולדות' על אדמו"ר המהר"ש] - חב"ד שופ
[[קטגוריה:ספרי חסידים]]
[[קטגוריה:ספרי חסידים]]

גרסה מ־15:36, 22 במרץ 2010

שער הספר

ספר התולדות סוקר את חייהם של הבעל שם טוב, המגיד ממזריטש ושל אדמו"רי חב"ד עד לאדמו"ר הריי"צ. מלוקט משיחות ומכתבים של רבותינו נשיאינו, בעיקר מאדמו"ר הריי"צ.

היוזמה התחילה בשנות היו"דית כבשאותו תקופה כתב הרב גליצנשטיין מאמרים בבטאונים שונים. בתוך כך הוא קיבל מכתב מהרבי ובו נשאל אם יוכל לסדר מחדש את הספר בית רבי. הרב גליצנשטיין נענה בחיוב והתחיל לכתוב על הבעש"ט. כשסיים העביר את כתב היד לרבי. עבודתו נשאה חן בעיני הרבי שכתב לו שיעשה כדוגמתו על כל ששת אדמו"רי חב"ד. במהלך עבודתו, קיבל הרב גליצנשטיין הנחיות ברורות נוספות כשאחת מהם היא, שבסדרה ייכללו רק דברים שהאדמו"רים עצמם סיפרו ולא מסיפורי החסידים. לכן לא נכללו בסדרה הרבה דברים שידועים בין החסידים, מכיוון שלא הופיעו בכתביהם ובשיחותיהם של האדמו"רים. זו הסיבה גם שאין 'ספר התולדות' על הרבי, מכיוון שהוא עצמו כמעט לא סיפר על קורות-חייו.

במלאכת הכתיבה החל לפני יותר מחמישים שנה. הוא עבר על כל השיחות והאיגרות של האדמו"רים, תרגם וערך וסידר לפי פרקים. כל ספר הועבר אל הרבי לפני הדפסתו וקיבל את אישורו. הסדרה הופיעה בהוצאת קה"ת ובה חמשה עשר כרכים.

קישורים חיצונים