שיחות קודש תנש"א - תשנ"ב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(26 גרסאות ביניים של 13 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{לעריכה}}
[[קובץ:שיחות נב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|שיחות קודש תשנ"ב]]
הספר '''שיחות קודש - ה'תנש"א''', המביא את שיחות הקודש של חודשי [[ניסן]], [[אייר]], [סיוון]], של אותה שנה.  
'''שיחות קודש - ה'תנש"א - תשנ"ב''' הוא סט ספרים (ארבעה כרכים) המכילים את כל ה[[שיחות]] [[בלתי מוגה|הלא מוגהות]] שאמר [[הרבי]] בשנים [[תנש"א]] - [[תשנ"ב]].


חלק זה, שקיבל את האות ג' (מתוך ארבע) על כריכתו, מביא את כל שיחות הקודש, הבלתי מוגהות, כפי שנאמרו בשעתו מש"פ ויקרא עד ש"פ שלח, ע"י הרבי מלך המשיח, באותה "שנה שמלך המשיח נגלה בה".  
שיחות הקודש משנת [[תשנ"ב]] יצאו לאור מידי שבוע, בשבוע שאחרי אמירת השיחה, על ידי מערכת [[ועד שיחות באנגלית#פאקס א שיחה|פאקס א שיחה]]. בשנת [[תשנ"ג]] הודפסו כל השיחות על ידי המערכת בזוג ספרים. וכיום הם מופצים על ידי [[מכון ממ"ש]].


במהלך קיץ [[תשס"ט]], הופיעו מידי שבת בשבתו, חוברות מיוחדות, שנחטפו בשקיקה ע"י קהל ה[[חסידים]], ולאור הביקוש הוחלט להוציאם כספר, שמייד עם צאתו לאור רשם התענינות רבה, ומאות רבות של עותקים נרכשו בתוך ימים ספורים.  
השיחות של שנת [[תנש"א]] יצאו בשנת [[תשס"ט]] בקבצים; כל שבוע והשיחה של אותה שבוע ובסיום השנה, יצאו הקבצים כספר. המעלה העיקרית של עריכת השיחות היא שבוצעה השוואה בין הנחות שונות, וכך רמת הדיוק בלשון השיחה גבוהה יותר.


== צוות המכון ==
על הספרים של שנת [[תנש"א]] עבדו חברי צוות המכון: ר' [[מאיר שלמה ברנשטיין]], ר' [[ישראל נח וואגעל|ישראל נח וגל]] (מפוסטוויל איווה), ר' [[ברוך וילהלם |ברוך וילהלם]] (מנהריה), ר' [[חיים שלום דובער ליפסקר]], ר' [[אהרן לייב רסקין]] ור' שלום יהודה לייב גינזבורג.


צוות המכון, עמל במשך חודשים ארוכים על מנת להוציא לאור את הספר, בצורה המוגמרת ומאירת העיניים בפורמט בו הוא מופיע.
==לקריאה נוספת==
*א. אברהם, '''"ולהיות נשמע תמיד באזנינו"''' - על ההוצאה החדשה של שיחות קודש ה'תנש"א, {{בית משיח}} בתוך [[שבועון בית משיח]] גיליון 713


חברי צוות המכון, הרבנים שיחיו, הרה"ח ר' [[מאיר שלמה ברנשטיין]], נ.י. הרה"ח ר' [[ישראל נח שיחי' וואגל]], פוסטוויל איווה, הרה"ח ר' [[ברוך וילהלם]], נהרי' אה"ק, הרה"ח ר' [[חשד"ב ליפסקער]], נ.י. הרה"ח ר' [[אהרון לייב ראסקין]], נ.י., הת' [[שלום יהודה לייב גינזבורג]].
שיחות אלו מקבלות חשיבות מיוחדת לאור העובדה כי מדובר בשיחות אשר יצאו לאור בשעתו בפורמט ה"דבר מלכות" המפורסם, לאחר שהוגהו ע"י הרבי. בשיחות אלו, ה"בלתי מוגהות", מופיעים הביטויים המיוחדים שנאמרו ע"י הרבי בשעתו, שכבשו בסערה את העולם כולו.
שאר הספרים (א', ב', ד') יצאו לאור אי"ה במהלך שנת [[תש"ע]]. 
== קישורים חיצונים ==
*כתבה אודות הספר ופרטים נוספים [http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=50078 חב"ד אינפו]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]

גרסה אחרונה מ־20:20, 18 בינואר 2023

שיחות קודש תשנ"ב

שיחות קודש - ה'תנש"א - תשנ"ב הוא סט ספרים (ארבעה כרכים) המכילים את כל השיחות הלא מוגהות שאמר הרבי בשנים תנש"א - תשנ"ב.

שיחות הקודש משנת תשנ"ב יצאו לאור מידי שבוע, בשבוע שאחרי אמירת השיחה, על ידי מערכת פאקס א שיחה. בשנת תשנ"ג הודפסו כל השיחות על ידי המערכת בזוג ספרים. וכיום הם מופצים על ידי מכון ממ"ש.

השיחות של שנת תנש"א יצאו בשנת תשס"ט בקבצים; כל שבוע והשיחה של אותה שבוע ובסיום השנה, יצאו הקבצים כספר. המעלה העיקרית של עריכת השיחות היא שבוצעה השוואה בין הנחות שונות, וכך רמת הדיוק בלשון השיחה גבוהה יותר.

על הספרים של שנת תנש"א עבדו חברי צוות המכון: ר' מאיר שלמה ברנשטיין, ר' ישראל נח וגל (מפוסטוויל איווה), ר' ברוך וילהלם (מנהריה), ר' חיים שלום דובער ליפסקר, ר' אהרן לייב רסקין ור' שלום יהודה לייב גינזבורג.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • א. אברהם, "ולהיות נשמע תמיד באזנינו" - על ההוצאה החדשה של שיחות קודש ה'תנש"א, קישור לשבועון בית משיח בתוך שבועון בית משיח גיליון 713