משתמש:שמואל חיים/אנציקלופדיה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(7 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[אנציקלופדיה]] הוא ככינוי לספר המאגד בתוכו מידע, בחב"ד ישנם ספרים רבים של אנציקלופדיה וכן את האתר החב"די [[חב"דפדיה]].
[[אנציקלופדיה]] הוא כינוי למאגר מידע, בחסידות חב"ד ישנם מספר אנציקלופדיות.


==השם אנציקלופדיה==
==עניין האנציקלופדיה==
בעת שכתב רבי [[יואל כהן]] את [[ספר הערכים]], מסר לו [[הרבי]] שאין לקרוא לספרו בשם אנציקלופדיה, וכן פעמים רבות התנגד [[הרבי]] לקריאת ספרים מחב"ד בשם אנציקלופדיה, אולם הוראה זו הייתה תקפה בעיקר בספרים המתעמקים ב[[תורת החסידות]].
בעת שכתב רבי [[יואל כהן]] את [[ספר הערכים]], מסר לו [[הרבי]] שאין לקרוא לספרו בשם אנציקלופדיה. כמו כן הוא התנגד לקריאת ספרים של חסידות חב"ד בשם אנציקלופדיה, אולם הוראה זו הייתה תקפה בעיקר בספרים המתעמקים ב[[תורת החסידות]].


ליהודי אחד כתב [[הרבי]] שהגוים מנצלים את האנציקלופדיה לפרסום עבודה זרה ושאר דעותיהם ודבריהם {{הערה|כגון ויקיפדיה כהיום}}, ולכן יש להוציא ספרי אנציקלופדיה יהודיים כתגובה {{הערה| [[אגרות קודש]] כרך ח' ב'שכ"ז }}.
הרבי כתב שהגוים מנצלים את האנציקלופדיה לפרסום [[עבודה זרה]] ושאר דעותיהם ודבריהם, ולכן יש להוציא ספרי אנציקלופדיה יהודיים כתגובה{{הערה|[[אגרות קודש]] כרך ח' ב'שכ"ז}}.


==ספרי אנציקלופדיה בחב"ד==
בשנת [[תש"י]] התעסק [[הרבי]] בהדפסת ספרי ה[[שדי חמד]] על ספר זה אמר הרבי{{מקור}} {{ציטוטון|אנציקלופדיה חשובה ביותר}}.
===[[אנציקלופדיה התלמודית]]===
'''אנציקלופדיה תלמודית''', היא סדרת ספרים המתמצתת בצורה ברורה ומקצועית את מושגי היהדות והתלמוד בצורה ברורה ומקיפה. הסדרה נערכה על ידי הרב [[שלמה יוסף זוין]]. הכרך הראשון התפרסם בשנת [[תש"ז]] והכרך ה-ל"ז, יצא לאור באייר, שנת [[תשע"ו]]. בנפרד ממספור הכרכים הכולל, יצאו לאור קבצים בודדים על [[הגדה של פסח]], מחזור לימים הנוראים ו[[מסכת כתובות]] בש"ס.


מטרת המפעל היא לתמצת את כל הדיונים התלמודיים וההלכתיים, וכן את עיקרי השיטות של הראשונים בערכים אנציקלופדיים בסדר ה[[אלף-בית]]. המפעל זכה לברכות ועידודים רבים מ[[הרבי]].
==אנציקלופדיות בחסידות חב"ד==
* [[אנציקלופדיה תלמודית]] - היא סדרת ספרים המתמצתת בצורה ברורה ומקצועית את מושגי היהדות והתלמוד בצורה ברורה ומקיפה. הסדרה נערכה על ידי הרב [[שלמה יוסף זוין]]. מטרת המפעל היא לתמצת את כל הדיונים התלמודיים וההלכתיים, וכן את עיקרי השיטות של הראשונים בערכים אנציקלופדיים בסדר ה[[אלף-בית]]. המפעל זכה לברכות ועידודים רבים מ[[הרבי]].
* [[ילקוט יומי - אנציקלופדיה של כיס]] From Day to Day - הוא יומן תורני לתלמידים, הכולל מידע אנצקילופדי לגילאים הצעירים. קובץ זה הינו הראשון שנערך על ידי הרבי עצמו, וזכה לחביבות גדולה על ידי [[אדמו"ר הריי"צ]] שהתבטא כי חובה להפיץ אותו במוסדות החינוך היהודיים.
* [[ספר הערכים - חב"ד]] - היא שמה של סדרת אנציקלופדיה תורנית לתורת [[חסידות חב"ד]] על פי כתבי [[אדמו"רי חב"ד]] הנערכת על ידי הרב [[יואל כהן]] והרב [[שלום חריטונוב (אהלי תורה)|שלום חריטונוב]]. נכון לשנת [[תש"פ]] מונה הסדרה תשעה כרכים.
* [[חב"דפדיה]] - הינה אנציקלופדיה [[חב"ד]]ית ברשת ה[[אינטרנט]], שמטרתה העיקרית היא להפיץ את תורת חסידות חב"ד לקהל הרחב. היא מביאה לפני הקורא את כל הידע הקיים על חסידות חב"ד, מנהיגיה ותורתה, ו[[הפצת המעיינות חוצה|להפיץ]] את תורתה תוך דגש על [[ענייני גאולה ומשיח]].  


בשנת [[תשמ"ח]] (1988) זכה המפעל בפרס מוסד [[הרב קוק]] לספרות תורנית.
{{הערות שוליים}}
 
===[[ילקוט יומי - אנציקלופדיה של כיס]]===
'''From Day to Day''' הוא יומן תורני לתלמידים, הכולל מידע אנצקילופדי לגילאים הצעירים. חוברת זו הינה הקובץ הראשון שנערך על ידי הרבי עצמו, וזכה לחביבות גדולה על ידי [[אדמו"ר הריי"צ]] שהתבטא כי חובה להפיץ אותו במוסדות החינוך היהודיים.
 
===[[ספר הערכים חב"ד]]===
'''ספר הערכים - חב"ד''' היא שמה של סדרת אנציקלופדיה תורנית לתורת [[חסידות חב"ד]] על פי כתבי [[אדמו"רי חב"ד]] הנערכת על ידי הרב [[יואל כהן]] והרב [[שלום חריטונוב (אהלי תורה)|שלום חריטונוב]]. נכון לשנת [[תש"פ]] מונה הסדרה החלקית תשעה כרכים.
 
===[[חב"דפדיה]]===
'''חב"דפדיה''' הינה אנציקלופדיה [[חב"ד]]ית ברשת ה[[אינטרנט]], שמטרתה העיקרית היא להפיץ את תורת חסידות חב"ד לקהל הרחב.
 
חב"דפדיה פועלת באמצעות תוכנת מדיה-ויקי לאנציקלופדיות אינטרנטיות{{הערה|באמצעות התוכנה פועלים גם אנציקלופדיות גדולות כגון ויקיפדיה}}.
 
חב"דפדיה מביאה לפני הקורא את כל הידע הקיים על חסידות חב"ד, מנהיגיה ותורתה, ו[[הפצת המעיינות חוצה|להפיץ]] את תורתה תוך דגש על [[ענייני גאולה ומשיח]].
 
חב"דפדיה עוסקת גם בנושאים אחרים הקשורים בחסידות חב"ד, וביהדות בכלל.

גרסה אחרונה מ־19:46, 16 בדצמבר 2020

אנציקלופדיה הוא כינוי למאגר מידע, בחסידות חב"ד ישנם מספר אנציקלופדיות.

עניין האנציקלופדיה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בעת שכתב רבי יואל כהן את ספר הערכים, מסר לו הרבי שאין לקרוא לספרו בשם אנציקלופדיה. כמו כן הוא התנגד לקריאת ספרים של חסידות חב"ד בשם אנציקלופדיה, אולם הוראה זו הייתה תקפה בעיקר בספרים המתעמקים בתורת החסידות.

הרבי כתב שהגוים מנצלים את האנציקלופדיה לפרסום עבודה זרה ושאר דעותיהם ודבריהם, ולכן יש להוציא ספרי אנציקלופדיה יהודיים כתגובה[1].

בשנת תש"י התעסק הרבי בהדפסת ספרי השדי חמד על ספר זה אמר הרבי[דרוש מקור] "אנציקלופדיה חשובה ביותר".

אנציקלופדיות בחסידות חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. אגרות קודש כרך ח' ב'שכ"ז