תינוק שנשבה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ")
 
(8 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''תינוק שנשבה''', היא הגדרה הלכתית לתינוק שנשבה לבין העכו"ם ואינו יודע מ[[תורה]] ומצוות, וממילא הוא אנוס על כך שאינו יכול לקיים את המצוות.
'''תינוק שנשבה''', היא הגדרה הלכתית לתינוק שנשבה לבין העכו"ם ואינו יודע מ[[תורה]] ו[[מצוות]], וממילא הוא אנוס על כך שאינו יכול לקיים את המצוות.


ישנה מחלוקת הלכתית האם היהודים בדורנו, שגדלו בבתים שעזב את שמירת היהדות, אם הם מוכללים בהגדרה זאת. הרב [[שמואל וואזנר]], מסתפק בכך בספרו שבט הלוי{{מקור}}. כמו כן דעת הרב יוסף שלום אלישיב<REF>בספר "פניני תפילה", העוסק בפסקי הלכה מהרב אלישיב מצוטטת התייחסותו לנושא.</REF> שמקור המונח בגמרא עוסק ב"תינוק שנשבה לבין הגויים" ואילו בימינו כל חילוני יושב בין [[יהודים]], אי אפשר לומר שאינו יודע מהי [[שבת]], כיון שיש כל מיני אמצעי תקשורת ויודע ש'הדתיים' שומרים שבת. אם כן, כיוון שיודע שהוא יהודי, הוא היה צריך לחקור את האמת.
דעת [[הרבי]] היא כי יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות בדורנו הם בגדר "תינוק שנשבה", וכך לימד זכות על מאות אלפי בני ישראל שלמרות היותם בגדר זה, הם מקיימים כמה וכמה [[מצוות]]. ובלשונו: "כאשר אותם "תינוקות שנשבו" מקיימים אפילו מצווה אחת בלבד... הרי זה חשוב ויקר ביותר וביותר אצל הקדוש ברוך הוא"{{הערה|שיחת שבת פרשת ויחי תנש"א, התוועדויות תנש"א חלק ב עמוד 116}}.
 
דעת הרבי היא כי יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות בדורנו הם בגדר "תינוק שנשבה", וכך לימד זכות על מאות אלפי בני ישראל שלמרות היותם בגדר זה, הם מקיימים כמה וכמה [[מצוות]]<REF>ראה שיחת ש"פ ויחי תנש"א ועוד.</REF>.


== קישורים חיצונים ==
== קישורים חיצונים ==
*[http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=2315&CategoryID=750 תינוקות שנשבו] שיחת השבוע גיליון 975
*[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=46924 למי מפריע המושג "תינוק שנשבה"?] {{אינפו}}


[http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=46924 חב"ד אינפו]
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:הלכה בתורת חב"ד]]
[[קטגוריה:אורח חיים]]

גרסה אחרונה מ־23:55, 23 באוגוסט 2020

תינוק שנשבה, היא הגדרה הלכתית לתינוק שנשבה לבין העכו"ם ואינו יודע מתורה ומצוות, וממילא הוא אנוס על כך שאינו יכול לקיים את המצוות.

דעת הרבי היא כי יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות בדורנו הם בגדר "תינוק שנשבה", וכך לימד זכות על מאות אלפי בני ישראל שלמרות היותם בגדר זה, הם מקיימים כמה וכמה מצוות. ובלשונו: "כאשר אותם "תינוקות שנשבו" מקיימים אפילו מצווה אחת בלבד... הרי זה חשוב ויקר ביותר וביותר אצל הקדוש ברוך הוא"[1].

קישורים חיצונים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. שיחת שבת פרשת ויחי תנש"א, התוועדויות תנש"א חלק ב עמוד 116