תהלים תהלות מנחם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:תהלים תהלות מנחם.jpg|שמאל|ממוזער|250px|תהילים תהלות מנחם]]
[[קובץ:תהלים תהלות מנחם.jpg|שמאל|ממוזער|250px|תהילים תהלות מנחם]]
התהלים המבואר עם פירוש '''תהלות מנחם''', הוא פירוש שנקלט משיחות [[הרבי]] על ה[[תהלים]] מתוך [[לקוטי שיחות]], [[ספר השיחות]] ומאמרי הרבי, [[אגרות קודש אדמו"ר שליט"א]], [[שיחות]] ורשימות.  
התהלים המבואר עם פירוש '''תהלות מנחם''', הוא פירוש שנקלט מתורת [[הרבי]] על ה[[תהלים]] מתוך [[לקוטי שיחות]], [[ספר השיחות]] ו[[מאמרים|מאמרי]] הרבי, [[אגרות קודש אדמו"ר שליט"א]], [[שיחות]] ו[[רשימות]].


הרעיון של ההוצאה הוא של הרב שאול משה אליטוב, שבשנת [[תשנ"א]] העתיק משיחות הרבי כל מיני ביאורים וסדרם על סדר התהלים, אלא שלא ערכם כדבעי, והכניסם ל[[מזכירות]] כדי לקבל את אישורו של הרבי, הספר שהה בשולחן הרבי 3 ימים, לאחרי כמה ימים כתב הרבי "ששייך לקה"ת", ולכן אין '''לו''' מה להוציא לאור, אלא להעביר את זה לקה"ת.
==היסטוריה==


[[קה"ת]] מסרה את הספר ל"[[ועד להפצת שיחות]]" על פי הוראת הרבי, לעבור על זה ולראות האם זה ראוי' להו"ל. לאחרי שעברו על החומר ראו שהרבה דברים חסרים ואין זה דבר מושלם, וע"ז כתב הרבי, שיגיהו את זה היטיב ויערכו את זה מחדש ולא לעשות תרגום מילולי אלא כפירוש על התהלים.
בשנת [[תשנ"א]] ליקט הרב [[שאול משה אליטוב]] מתוך שיחות הרבי ביאורים, סידרם על סדר ה[[תהלים]] והכניסם ל[[מזכירות]] כדי לקבל את אישורו של הרבי. הספר שהה בשולחן הרבי 3 ימים, לאחרי כמה ימים כתב הרבי שהדבר "שייך ל[[קה"ת]]", ולכן יעביר את העניין לקה"ת.


ועד להפצת שיחות מסרה את עבודת העריכה להרב אברהם ברוך פעווזנער, ולאחר תקופה הוא העביר את מלאכת העריכה והליקוט להרב שניאור זלמן סגל השליח בכפר האורנים, שמשך 8 שנים עמל ללקט 1035 ביאורים מתורת הרבי על התהלים והגישם בצורה קריאה וקולחת.
[[קה"ת]] מסרה את הספר ל[[ועד להפצת שיחות]] על פי הוראת הרבי, לעבור על זה ולראות האם הספר ראוי לצאת לאור. לאחרי שעברו על החומר ראו שהרבה דברים חסרים ואין זה דבר מושלם, וכתב הרבי שיגיהו  היטב ויערכו זאת מחדש, ולא לעשות תרגום מילולי אלא כפירוש על התהלים.


"תהלות מנחם" הודפס בחמשה כרכים (לפי החלוקה של ספרי התהלים) יחד עם [[תהילים]] ופרש"י ומצו"ד ומצו"צ.  
בשנת [[תשס"ו]] הוציא הוועד את הכרך הראשון בסדרה, אותו ערך הרב אברהם ברוך פעווזנער, ולאחר תקופה העביר את מלאכת העריכה לחתנו הרב שניאור זלמן סגל שליח בכפר האורנים, שמשך 8 שנים ליקט 1035 ביאורים מתורת הרבי על התהלים.


לרגל [[חג השבועות]] [[תשע"ד]] הוציא ועד להפצת שיחות פורמט מהודר ומיוחד, שבו נלקטו בכרך אחד כל הביאורים יחד עם התהלים (ללא פרש"י ומצו"ד ומצו"צ).  
הספר הודפס בחמשה כרכים (לפי החלוקה של ספרי התהלים) יחד עם פירושי [[רש"י]], [[מצודת דוד]] ומצודת ציון.
 
לרגל [[חג השבועות]] [[תשע"ד]] נלקטו ויצאו לאור בכרך אחד כל הביאורים עם התהלים ללא המפרשים.  


לפרוייקט תרם הרב חיים אליעזר לפידות מארגנטינה.
לפרוייקט תרם הרב חיים אליעזר לפידות מארגנטינה.

גרסה מ־04:06, 10 באוגוסט 2020

תהילים תהלות מנחם

התהלים המבואר עם פירוש תהלות מנחם, הוא פירוש שנקלט מתורת הרבי על התהלים מתוך לקוטי שיחות, ספר השיחות ומאמרי הרבי, אגרות קודש אדמו"ר שליט"א, שיחות ורשימות.

היסטוריה

בשנת תשנ"א ליקט הרב שאול משה אליטוב מתוך שיחות הרבי ביאורים, סידרם על סדר התהלים והכניסם למזכירות כדי לקבל את אישורו של הרבי. הספר שהה בשולחן הרבי 3 ימים, לאחרי כמה ימים כתב הרבי שהדבר "שייך לקה"ת", ולכן יעביר את העניין לקה"ת.

קה"ת מסרה את הספר לועד להפצת שיחות על פי הוראת הרבי, לעבור על זה ולראות האם הספר ראוי לצאת לאור. לאחרי שעברו על החומר ראו שהרבה דברים חסרים ואין זה דבר מושלם, וכתב הרבי שיגיהו היטב ויערכו זאת מחדש, ולא לעשות תרגום מילולי אלא כפירוש על התהלים.

בשנת תשס"ו הוציא הוועד את הכרך הראשון בסדרה, אותו ערך הרב אברהם ברוך פעווזנער, ולאחר תקופה העביר את מלאכת העריכה לחתנו הרב שניאור זלמן סגל שליח בכפר האורנים, שמשך 8 שנים ליקט 1035 ביאורים מתורת הרבי על התהלים.

הספר הודפס בחמשה כרכים (לפי החלוקה של ספרי התהלים) יחד עם פירושי רש"י, מצודת דוד ומצודת ציון.

לרגל חג השבועות תשע"ד נלקטו ויצאו לאור בכרך אחד כל הביאורים עם התהלים ללא המפרשים.

לפרוייקט תרם הרב חיים אליעזר לפידות מארגנטינה.

קישורים חיצוניים