בית כנסת צמח צדק (צפת): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " מקווה " ב־" מקווה ")
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:
בית הכנסת '''צמח צדק''' בעיר העתיקה בצפת הוקם על ידי חסידי ה[[צמח צדק]] שהגיעו לעיר לפני כמאה וחמישים שנה. בעת [[מלחמת השחרור]] חרב הבית הכנסת בהפגזות על היישוב היהודי ועם הגעת חסידי חב"ד לעיר בשנת [[תשל"ג]] הוא הוקם מחדש.
בית הכנסת '''צמח צדק''' בעיר העתיקה בצפת הוקם על ידי חסידי ה[[צמח צדק]] שהגיעו לעיר לפני כמאה וחמישים שנה. בעת [[מלחמת השחרור]] חרב הבית הכנסת בהפגזות על היישוב היהודי ועם הגעת חסידי חב"ד לעיר בשנת [[תשל"ג]] הוא הוקם מחדש.


בקיץ [[תשל"ג]] שלח [[הרבי]] את הרב [[אריה לייב קפלן]] להקים את מוסדות חב"ד בעיר. עם הגעתו ביקש הרבי שבית הכנסת יהיה בנוי עד ל[[ראש השנה]] [[תשל"ד]]. המשימה שהייתה בתחילה כבלתי אפשרית הוכתרה בהצלחה אודות לעזרתו הרבה של המהנדס ר' אנשיל בוקסנבוים תושב העיר.
בקיץ [[תשל"ג]] שלח [[הרבי]] את הרב [[אריה לייב קפלן]] להקים את מוסדות חב"ד בעיר. עם הגעתו ביקש הרבי שבית הכנסת יהיה בנוי עד ל[[ראש השנה]] [[תשל"ד]]. המשימה שהייתה בתחילה כבלתי אפשרית הוכתרה בהצלחה אודות לעזרתו הרבה של הקבלן משה שלייפשטיין והמהנדס ר' אנשיל בוקסנבוים תושב העיר.
 
כיום פועל במקום בית כנסת ו'כולל אברכים' בהנהלת ר' שמואל דוידזון. המקום מתוחזק באופן קבוע על ידי השליח ר' [[גבריאל מרזל]] מ[[שלוחי הרבי לארץ הקודש]]. בשנת [[תשס"ח]] הקים מרזל [[מקווה]] טהרה מתחת לבית הכנסת. בשנת [[תשע"ג]] נכנס הכולל לקשיים תקציביים, והנהלת [[ישיבת חח"ל צפת|הישיבה בצפת]] בראשות הרב [[יוסף יצחק וילשנסקי]] לקחה עליו חסות כלכלית, וכיום הכולל משתייך למוסדות חב"ד שתחת הנהלת הרב וילשנסקי.


כיום פועל במקום בית כנסת ו'כולל אברכים'. הכולל עומד תחת המזכירות של כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו, כשהניהול בפועל ע"י אגודת קרית חב"ד בראשות הרב [[חיים קפלן]] ממשיך דרכו של אביו בהנהלת מוסדות חב"ד בעיר ובהנהלת הר' שמואל דוידזון. המקום מתוחזק באופן קבוע על ידי השליח ר' [[גבריאל מרזל]] מ[[שלוחי הרבי לארץ הקודש]]. בשנת [[תשס"ח]] הקים מרזל [[מקווה]] טהרה מתחת לבית הכנסת. 






[[קטגוריה:בתי כנסת חב"דים]]
[[קטגוריה:בתי כנסת חב"דים]]

גרסה מ־14:34, 14 במרץ 2019

ערך זה זקוק לעריכה: הסיבה לכך היא: חוסר דיוקים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.
הרב קפלן (משמאל) והרב ביסטריצקי באמירת לחיים לרגל הרחבת בית הכנסת

בית הכנסת צמח צדק בעיר העתיקה בצפת הוקם על ידי חסידי הצמח צדק שהגיעו לעיר לפני כמאה וחמישים שנה. בעת מלחמת השחרור חרב הבית הכנסת בהפגזות על היישוב היהודי ועם הגעת חסידי חב"ד לעיר בשנת תשל"ג הוא הוקם מחדש.

בקיץ תשל"ג שלח הרבי את הרב אריה לייב קפלן להקים את מוסדות חב"ד בעיר. עם הגעתו ביקש הרבי שבית הכנסת יהיה בנוי עד לראש השנה תשל"ד. המשימה שהייתה בתחילה כבלתי אפשרית הוכתרה בהצלחה אודות לעזרתו הרבה של הקבלן משה שלייפשטיין והמהנדס ר' אנשיל בוקסנבוים תושב העיר.

כיום פועל במקום בית כנסת ו'כולל אברכים'. הכולל עומד תחת המזכירות של כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו, כשהניהול בפועל ע"י אגודת קרית חב"ד בראשות הרב חיים קפלן ממשיך דרכו של אביו בהנהלת מוסדות חב"ד בעיר ובהנהלת הר' שמואל דוידזון. המקום מתוחזק באופן קבוע על ידי השליח ר' גבריאל מרזל משלוחי הרבי לארץ הקודש. בשנת תשס"ח הקים מרזל מקווה טהרה מתחת לבית הכנסת.