בית כנסת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(סדר)
מאין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
{{תבנית:לעריכה|קצר ודל תוכן}}
{{תבנית:לעריכה|קצר ודל תוכן}}
בית כנסת הוא בית התפילה היהודי. בו נוהגים להתפלל שלוש פעמים ביום, בבוקר תפילת שחרית, אחר הצהרים תפילת מנחה ובערב תפילת ערבית. בשבתות, ראשי חודשים וחגים נוספת תפילה אחר תפילת שחרית ושמה תפילת מוסף.
בית הכנסת הוא [[תפילה|בית התפילה]] ה[[יהודי]]. התפילה בבית הכנסת מתקיימת שלוש פעמים ביום: בבוקר - [[תפילת שחרית]], מ[[חצות היום]] עד ה[[שקיעה]] - [[תפילת מנחה]] ובערב - [[תפילת ערבית]]. ב[[שבת]]ות, [[ראש חודש|ראשי חודשים]] ו[[חג]]ים נוספת תפילה אחר תפילת שחרית ושמה [[תפילת מוסף]].


==בית מקדש מעט==
==בית מקדש מעט==

גרסה מ־23:51, 6 במאי 2013

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.
ערך זה זקוק לעריכה: הסיבה לכך היא: קצר ודל תוכן.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

בית הכנסת הוא בית התפילה היהודי. התפילה בבית הכנסת מתקיימת שלוש פעמים ביום: בבוקר - תפילת שחרית, מחצות היום עד השקיעה - תפילת מנחה ובערב - תפילת ערבית. בשבתות, ראשי חודשים וחגים נוספת תפילה אחר תפילת שחרית ושמה תפילת מוסף.

בית מקדש מעט

השימוש העיקרי של בית הכנסת הוא לתפילה.

בזמן שבית המקדש קיים ההתקשרות של יהודים לה' היתה באמצעות הקרבת קרבנות, אך לאחר החורבן, תיקנו חז"ל את התפילות במקום הקרבנות, וקבעו נוסח זהה ואחיד בו יתפללו יחד במנין כל עשרה מישראל.

כאשר עשרה מישראל מתאספים יחד, ישנה השראת השכינה עליהם באופן מיוחד, והיא שורה עליהם מעין השראת השכינה שהיתה בבית המקדש, ועל כן נקרא בית הכנסת 'מקדש מעט', הואיל והוא דומה במטרתו ובתוכנו לבית המקדש שבירושלים.

בית רבינו

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.


דיני בית הכנסת

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.


בתי כנסת חב"ד בארץ הקודש

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.