תומכי תמימים פטרבורג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (הגהה)
שורה 1: שורה 1:
ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בפטרבורג קמה בשנת ה'תשנ"ג בהוראתו הישירה של הרבי. מאז הישיבה גדלה והתרחבה תחת הנהלתו של ר' חיים טולוצ'ינסקי ובעדודו של השליח הרב מנחם מענדל פעווזנער.  
[[ישיבה|ישיבת]] '''תומכי תמימים ליובאוויטש פטרבורג''' קמה בשנת ה'[[תשנ"ג]] בהוראתו הישירה של [[הרבי]]. את הישיבה מנהל ר' [[חיים טולוצ'ינסקי]] תחת ה[[שליח]] הרב [[מנחם מענדל פבזנר]].  


== היסטוריה ==
== היסטוריה ==
בשנת [[תשנ"ג]] קבל הרב חיים טולוצ'ינסקי מכתב מהרבי, בו כתוב שהרבי הנהן בראשו על ההצעה להקים ישיבת חב"ד ב[[פטרבורג]]. בתחילה מנתה הישיבה כ-20 בחורים שלמדו בעליית גג של [[בית הכנסת]] החסידי בעיר. בהמשך התרחבה הישיבה והתפתחה, ומלבד ה[[ישיבה גדולה]] והכולל, הוקמה גם [[ישיבה קטנה]] ו[[מכון חנה פטרבורג|מכון חנה]] לבנות העיר. המכון שוכן בבניין שגנבו הקומוניסטים מידי הקהילה היהודית ואחרי התפרקות ברית המועצות החזירו חלק קטן לקהילה.
בשנת [[תשנ"ג]] קיבל הרב {{קישור אם קיים|חיים טולוצ'ינסקי}} פתק מ[[מזכירות הרבי]], בו כתוב שהרבי הנהן בראשו לחיוב על ההצעה להקים ישיבת חב"ד ב[[פטרבורג]]. בפתיחתה מנתה הישיבה כ-[[20]] בחורים, ומקום הלימודים היה בעליית הגג של [[בית הכנסת]] החסידי בעיר. עם השנים והתפתחות הישיבה, נפתחה מלבד ה[[ישיבה גדולה]] וה[[כולל]], גם [[ישיבה קטנה]] ו[[מכון חנה פטרבורג|מכון חנה]] לבנות העיר.


הישיבה רכשה בניין בעזרתו הנדיבה של הנגיד ג'ורג' רוהר.
בניין הישיבה נרכש בעזרתו של הנגיד [[ג'ורג' רוהר]].


== מטרה ==
== פעילות ==
מטרת הישיבה לקרב ילדים ממשפחות שאינם שומרות תורה ומצוות לעת עתה, לכן רוב הילדים במוסד יהודים רק מצד אמם ומקצתם יתומים.
הישיבה מיועדת עבור ילדים ממשפחות שאינם שומרות [[תורה]] ו[[מצוות]] לעת עתה, ומרבית הילדים במוסד [[יהודים]] רק מצד אמם ומקצתם יתומים.


== פעילות ==
נכון לשנת [[תשע"ג]] כולל המוסד כ-[[80]] ילדים. הילדים נמצאים במסגרת כל ימות השבוע, וישנים בפנימיה. כ-200 בחורים סיימו את הישיבה ורבים מהם התחתנו וחיים על אדני ה[[תורה]] וה[[חסידות]].   
כיום המוסד כולל כ80 ילדים. הילדים ישנים בפנימיה בתנאים מצויינים. כ200 בחורים סיימו את הישיבה ורבים מהם התחתנו וחיים על אדני התורה והחסידות.   
פעמיים בשנה, בחורף ובקיץ, מארגן המוסד [[קעמפ גן ישראל]], {{הערה|1=[http://www.chabad.info/php/articleold.php?set=55557&lang=he כתבה על הקעמפ] באתר [[חב"ד אינפו]]}} בו נהנים הילדים באווירה יהודית וחסידית. בערבים קיימת מסגרת [[כולל]] ערב בנפרד לבנים ולבנות. הכולל מיועד עבור יהודים שאין להם פנאי ללמוד במשך היום.
פעמים בשנה, בחורף ובקיץ, מארגן המוסד קעמפ גן ישראל, {{הערה|1=[http://www.chabad.info/php/articleold.php?set=55557&lang=he גן ישראל פטרבורג נפתח בהצלחה] {{אינפו}}}} שבו נהנים הילדים באווירת יהדות וחסידות. בערבים קיימת מסגרת כולל ערב בנפרד לבנים ולבנות. בכולל זה יכולים אנשים שעסוקים במשך היום לבוא ולהחכים.


== צוות הישבה ==
== צוות הישבה ==
*ראש הישיבה - הרב חיים טולוצ'ינסקי.
*ראש הישיבה - הרב {{קישור אם קיים|חיים טולוצ'ינסקי}}.
*מנהל - ר' יהודה ברטוקוב.
*מנהל - ר' יהודה ברטוקוב.
*מגיד שיעור - ר' שמואל סאמינסקי.
*מגיד שיעור - ר' שמואל סאמינסקי.

גרסה מ־23:08, 29 באפריל 2013

ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש פטרבורג קמה בשנת ה'תשנ"ג בהוראתו הישירה של הרבי. את הישיבה מנהל ר' חיים טולוצ'ינסקי תחת השליח הרב מנחם מענדל פבזנר.

היסטוריה

בשנת תשנ"ג קיבל הרב חיים טולוצ'ינסקי פתק ממזכירות הרבי, בו כתוב שהרבי הנהן בראשו לחיוב על ההצעה להקים ישיבת חב"ד בפטרבורג. בפתיחתה מנתה הישיבה כ-20 בחורים, ומקום הלימודים היה בעליית הגג של בית הכנסת החסידי בעיר. עם השנים והתפתחות הישיבה, נפתחה מלבד הישיבה גדולה והכולל, גם ישיבה קטנה ומכון חנה לבנות העיר.

בניין הישיבה נרכש בעזרתו של הנגיד ג'ורג' רוהר.

פעילות

הישיבה מיועדת עבור ילדים ממשפחות שאינם שומרות תורה ומצוות לעת עתה, ומרבית הילדים במוסד יהודים רק מצד אמם ומקצתם יתומים.

נכון לשנת תשע"ג כולל המוסד כ-80 ילדים. הילדים נמצאים במסגרת כל ימות השבוע, וישנים בפנימיה. כ-200 בחורים סיימו את הישיבה ורבים מהם התחתנו וחיים על אדני התורה והחסידות. פעמיים בשנה, בחורף ובקיץ, מארגן המוסד קעמפ גן ישראל, [1] בו נהנים הילדים באווירה יהודית וחסידית. בערבים קיימת מסגרת כולל ערב בנפרד לבנים ולבנות. הכולל מיועד עבור יהודים שאין להם פנאי ללמוד במשך היום.

צוות הישבה

  • ראש הישיבה - הרב חיים טולוצ'ינסקי.
  • מנהל - ר' יהודה ברטוקוב.
  • מגיד שיעור - ר' שמואל סאמינסקי.
  • מגיד שיעור - ר' מענדל מקרוב.
  • מגיד שיעור - ר' אליהו רומנובסקי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים