עריכת הדף "מניין אומות העולם"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
'''מניין אומות העולם''' ('''הספירה הנוצרית''' או '''הלוח הלועזי''') הוא שיטת מניית השנים הנפוצה כיום אצל [[אומות העולם]]. ישנם צורות רבות של חישוב השנים, כשכולם מבוססות על מסלולי ה[[שמש]] ה[[ירח]] וה[[כוכבים]]. הלוח הנפוץ ביותר אצל אומות העולם הוא '''הלוח הגרגוריאני'''. לוח שנקבע בשנת ה'שמ"ב על מנת לענות על צרכי ה[[נצרות]].
'''מניין אומות העולם''' הוא דרך ציון השנים הנהוגה אצל [[אומות העולם]]. ישנם צורות רבות של חישוב השנים, כשכולם מבוססות על מסלולי ה[[שמש]] ה[[ירח]] וה[[כוכבים]]. הלוח הנפוץ ביותר אצל אומות העולם הוא '''הלוח הגרגוריאני'''. לוח שנקבע בשנת ה'שמ"ב על מנת לענות על צרכי ה[[נצרות]].


==השימוש במניין==
==השימוש במניין==
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)