עריכת הדף "
ישראל לייבוב
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==עסקנות ציבורית== זמן קצר לאחר שעבר להתגורר בכפר חב"ד, מונה ליו"ר וועד הכפר. בשנים הראשונות לאחר הקמת [[מדינת ישראל|המדינה]], היה הרב לייבוב פעיל בארגון [[יד לאחים|הפעילים]], וכיהן כמזכיר הארגון. ===פעילותו בצא"ח=== בשנת ה'תשי"א היה ממקימי ארגון [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]], והיה חבר באסיפת הייסוד כבא כח צעירי אנ"ש. באותה שנה מונה, בהוראה ישירה של הרבי, כחבר וועד הפועל של [[אגודת חסידי חב"ד (ארץ הקודש)|אגודת חסידי חב"ד]], יחד עם הרב [[יצחק גנזבורג]]{{הערה|[[חייל בשירות הרבי (ספר)]]}}. היה ממייסדי [[ביטאון חב"ד]], ואף פרסם בו מספר כתבות מפרי עטו. בשנת [[תשי"ד]], מונה למרכז הפעילות של צעירי אגודת חב"ד, ובשנת ה'תשי"ח הפך ליו"ר{{הערה|בית משיח, גליון 915}}. ====יו"ר צא"ח==== במסגרת פעילותו כיו"ר פעל הקמת הנהלה ארצית לארגון, ופעל להקמת כמאתיים בתי חב"ד ברחבי הארץ. בשנים הראשונות פעל לפיתוח [[ערב חב"ד|ערבי חב"ד]] ורשת שיעורי התורה בכל הארץ, ועם הכרזתו של הרבי על [[עשרת המבצעים|מבצעי המצוות]], ריכז את הפעילות החב"דית בכל מבצע עליו הכריז הרבי, ושינה את אופי הארגון מפעילות שהתרכזה בשיעורי תורה לפעילות שנתית המתמקדת בעשרת המבצעים. בין היתר הוביל את תחילתו של מבצע תפילין בשנת ה'[[תשכ"ז]], את תחילת [[מבצע פורים]] בשנת ה'[[תשכ"ח]], את [[תהלוכת ל"ג בעומר]] הראשונה בשנת ה'[[תש"מ]] ועוד. כמו כן היה מראשי העוסקים בהפצת ספרי [[הוצאת הספרים קה"ת]] וב[[מבצע אות בספר התורה]], ואף ריכז את הפעילות של כתיבת ה[[ספר תורה לחיילי צה"ל]]. אחרי [[מלחמת ששת הימים]] בשנת [[ה'תשכ"ז]], בהוראתו של הרבי, הקים יחד עם הגב' [[שפרה גולומבוביץ]] את פרוייקט [[בר מצוה ליתומי צה"ל]], וכחלק מפרוייקט זה פעל לחיזוק הקשר בין חסידות חב"ד לראשי השלטון, ודאג להביאם לאירועי ה[[בר המצווה]], לסיורים ב[[כפר-חב"ד]] ואירועים חב"דיים אחרים. הרב לייבוב פעל רבות לקליטת עולים מארצות שונות, וביניהם תימן ו[[מרוקו]], בכפר חב"ד ובמוסדות חב"ד השונים ברחבי הארץ. בסוף שנות הכ' פעל להקמת [[נחלת הר חב"ד]], ועם תחילת יציאת החסידים מרוסיה בתחילת שנות הל', סייע רבות בקליטתם בשכונה. כמו כן היה ממקימי ארגון [[שמי"ר]] לאקדמאים יוצאי ברית המועצות. עם תחילת המאבק נגד גזירת [[מיהו יהודי]], עסק רבות בקרב ראשי השלטון לביטולה. הרב לייבוב נפטר ב[[י"ט אדר]] [[תשנ"ד]], כשהוא חשוך ילדים. מנוחתו כבוד ב[[הר הזיתים]] ב[[ירושלים]].
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף