עריכת הדף "
ירחמיאל בלומנפלד
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==תולדות חיים== נולד ב[[פולין]] בשנת [[תר"צ]] ובהיותו ילד התיישבה משפחתו ב[[ברזיל]]. אביו, הרב מנחם מענדיל בלומנפלד השתייך לחצרות גור-אלכסנדר. היה ירא-שמים בתכלית וכל ימי מגוריו בברזיל, כעשרים שנה, לא בא בשר לפיו היות שלא סמך על הכשרות המקומית. בבחרותו נסע ללמוד בישיבת פוניבז' ב[[בני ברק]] ובהמשך הוצע לו השידוך עם רעייתו מרת מרת אלטע דבורה{{הערה|נפטרה ה' בחשוון תשע"ה.}} בתו של החסיד החב"די הרב ר' [[שמואל חיים פולנר]] יליד העיירה [[קרלביץ]] שב[[רוסיה]] ומתלמידי [[תומכי תמימים חרקוב|תומכי תמימים בחרקוב]]. משכך, כבר בתקופה שבין השידוך לחתונה עמד הרב בלומנפלד בקשרי מכתבים עם [[הרבי]], ובהשפעת משפחת זוגתו החב"דית הקשר עם הרבי הלך והתהדק. בשנת [[תשי"ז]] הגיע להתגורר ב[[ריו דה ז'נירו]] כדי להשתלב בעסקים המקומיים, אולם הקשר של הרב בלומנפלד עם הרבי שהלך והתחזק הביא אותו להשתלב בקרב חסידי חב"ד שגרו בריו וכפועל יוצא מכך - גם לעסוק בפעילות רוחנית ובהשפעה ציבורית שהלכה והתרחבה עם השנים. במהלך השנים עודד הרבי את הרב בלומנפלד להשתלב בתפקידים רבניים בריו, עד למינויו כרב ואב"ד ריו בכ"ד טבת [[תשכ"ה]]. מעמד ההכתרה של הרב בלומנפלד לרב ואב"ד ריו נערך בבית כנסת הישן הנקרא "טמפלו" במעמד אלפי יהודים תושבי המקום ובהשתתפות מכובדת של אנשי ממשל ונכבדים. מינויו של הרב בלומנפלד הביא לתנופת עשייה ולחיזוק היהדות בעיר. הוא פעל רבות בביצור חומות היהדות במקום ובקירוב הציבור שהיה מרוחק משמירת התורה והמצוות, והשקיע רבות למשוך את הצעירים והצעירות היהודיים אל מוסדות החינוך היהודיים. היה חבר בסניף צעירי אגודת חב"ד בריו שהוקם על ידי הרב [[צבי הירש חיטריק]] בחודש סיון [[תשי"ז]]. בהשפעת הרב בלומנפלד, הגיע בשליחות הרבי הרב [[שבתי אלפרין]] לריו בשנת [[תשכ"א]], והתמנה להיות רב ומנהל בית הספר "תלמוד תורה", ובהמשך עבר לפעול בשליחות הרבי ב[[פאולו]]. הרב בלומנפלד ניהל את רבנותו בריו במשך עשרים וחמש שנה ברמה. עד לפטירתו בא' אייר [[תש"מ]] בהיותו בן 49 בלבד. לאחר פטירתו, שלח הרבי את הרב [[מאיר גרינברג]] לברזיל, לדאוג לכך שבנו של הרב בלומנפלד, הרב יעקב ישראל בלומנפלד, יקבל את עול הרבנות של אביו בעיר. בשנת [[תשמ"ז]] במענה שקיבל הרב [[יהושע בנימין גולדמן]] בקשר להצעה לצאת לשליחות בריו ולייסד שם את "בית ליובאוויטש", הורה הרבי שיהיה כפי הסכמת הרב בלומנפלד.
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף