ל"ג בעומר: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוסרו 172 בתים ,  19 במאי 2016
←‏מנהגי היום: עריכה מחדש
(עריכה)
(←‏מנהגי היום: עריכה מחדש)
שורה 16: שורה 16:


== מנהגי היום ==
== מנהגי היום ==
אין אומרים [[תחנון]] ביום זה.
* אין אומרים [[תחנון]] ביום זה, ומוסיפים בשמחה, כפי שכותב [[אדמו"ר הזקן]]: שישו ושמחו בה' בכל [[לב]] ו[[נפש]], ולעשות יום משתה ו[[שמחה]] בח"י אייר... ולהלל ולרנן בשירות ותשבחות לה' מספר [[תהילים]] כגון "תהילה לדוד" וכה"ג...{{הערה|1=[[אגרות קודש אדמו"ר הזקן]], עמ' קיז.}}
* חשוב להשתתף ב[[התוועדות]] חסידית.


כך כותב [[אדמו"ר הזקן]]: שישו ושמחו בה' בכל [[לב]] ו[[נפש]], ולעשות יום משתה ו[[שמחה]] בח"י אייר... ולהלל ולרנן בשירות ותשבחות לה' מספר [[תהילים]] כגון "תהילה לדוד" וכה"ג...{{הערה|1=[[אגרות קודש אדמו"ר הזקן]], עמ' קיז.}}
* נוהגים אצל [[הרבי מלך המשיח שליט"א]] לנגן ביום זה, את ה[[ניגון הנה מה טוב]] על הפסוק "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד" ששייך לרבי שמעון. כמו כן הורה הרבי לקבל ביום זה החלטות טובות בפרט בעניין של [[אהבת ישראל]].


מרשימת התוועדות כ"ק [[אדמו"ר הריי"צ]] בל"ג בעומר [[תרצ"ט]]: פעם נהגו לעשות "הדלקות" לא רק ב[[מירון]], אלא גם ב[[ירושלים]] וב[[חברון]]. בשנת [[תרנ]] [או [[תרנ"ד]], אין זוכרים כיצד אמר ה[[אדמו"ר]]] קנה [[אדמו"ר הרש"ב]] את ההדלקה הראשונה.
* נוהגים לאכול ביום זה חרובים זכר לעץ חרובים שגדל במערה, וממנו ניזונו [[רשב"י]] ובנו, הרבי סיפר שבבית הוריו נהגו לאכול חרובים ביום זה{{הערה|התוועדויות תשמחשיחת תזריע מצורע}}.


כמ"פ ניגן או הורה לנגן [[הרבי מלך המשיח שליט"א]] בקשר לל"ג בעומר, את הניגון על הפסוק "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד" ששייך לרבי שמעון. כן הורה הרבי לקבל ביום זה החלטות טובות בפרט בעניין של [[אהבת ישראל]].
* נוהגים לאכול ביצים קשות שקליפתן נהיתה חומה בזמן הבישול, וכך נוהג [[הרבי]].


יש הנוהגים לאכול ביום זה חרובים לזכר הנס שנעשה לרבי שמעון בר יוחאי במערה.
* נוהגים המוני ישראל ביום זה לעלות לקברו של רבי שמעון בר יוחאי במירון, הרבי הורה לחסידים הנמצאים בקרבת מקום לעלות למירון, ובעיקר על מנת לערוך שם פעילות [[הפצת המעיינות]]{{הערה|ראה מספר מכתבים ב[[אגרות קודש]]: חלק כ"א עמ' קס, חלק י"א עמ' סא, ובחלק ט"ו עמ' קעב}}.


ויש הנוהגים לאכול ביצים חומות (שבושלו עם קליפות בצל וכיו"ב).
* הנולד בתקופה שבין פסח לל"ג בעומר נהוג לעשות את ה[[תספורת]] בל"ג בעומר בחגיגה מיוחדת, והנולד בין ל"ג בעומר לשבועות, עושים את ה[[תספורת]] בערב [[חג השבועות]].
 
* לכתחילה לא נוהגים לערוך חתונה בל"ג בעומר, ואם עורכים, מקפידים לעשות ביום ל"ג בעומר ולא בליל{{הערה|אגרות קודש חלק ח' עמ' שיח}}.
נוהגים המוני ישראל ביום זה לעלות לקברו של רבי שמעון בר יוחאי במירון, הרבי עודד נסיעה זו. במקום מתקיימת פעילות של חסידי חב"ד.
 
מתקנות הרבי: 1. רבים הציעו והחליטו להוסיף בתורה עבודה וגמילות חסדים - נתינה לצדקה במספר ח"י - והרי ל"ג בעומר הוא ח"י באייר, בעבודה - מזמור ל"ג שבתהלים, בתורה - בפרשת השבוע, ובפרט בחלקו המיוחד ליום זה. 2. מובן ופשוט שגם לאחרי ל"ג בעומר יש לעשות ולהשלים כל הנ"ל, כלימוד פסח שני שאף פעם לא מאוחר. 3. צריכים להשתדל בעבודת "יום סגולה" זה, לנצל כדבעי כל רגע ורגע דהמעת-לעת, עד להרגע שסופרים היום שלאחרי זה.
 
יש סגולה לזרע חייא וקיימא לתרום [[ח"י רוטל]] משקה ביום זה לכבוד רשב"י.


==שמו של היום==
==שמו של היום==
1,282

עריכות

תפריט ניווט