ניגון ע' (תקעו בחודש): הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
+
(כך מונח אצלי)
(+)
שורה 1: שורה 1:
ישנם ריבוי '''ניגונים לשבת ויום טוב''' המלאים רגש וספוגים מהתבוננות המוח והתעפלות הלב, המושרים בפי [[חסידי חב"ד]] מידי שבת בשבתו.
ישנם ריבוי '''ניגונים לשבת ויום טוב''' המלאים רגש וספוגים מהתבוננות ה[[מוח]] והתפעלות ה[[לב]], המושרים בפי [[חסידי חב"ד]] מידי שבת בשבתו.


כידוע לא הכניס [[אדמו"ר הזקן]] בסידורו פיוטים רבים לזמירות שבת בהיות שהחסידים מנצלים את סעודות השבת ל[[התוועדות]] רעים ונגינת ניגוני חב"ד בצוותא. אמנם, לא נודע בבירור שורש ומקור כל ניגונים אלו אך יש בידינו את הניגונים עצמם.
כידוע, לא הכניס [[אדמו"ר הזקן]] בסידורו פיוטים רבים לזמירות שבת בהיות שה[[חסידים]] מנצלים את סעודות השבת ל[[התוועדות]] רעים ונגינת [[ניגוני חב"ד]] בצוותא. אמנם, לא נודע בבירור שורש ומקור כל ניגונים אלו אך יש בידינו את הניגונים עצמם.


לרוב, מושר ניגון זה בפי ה[[חסידים]] עם המילים "תקעו בחודש, בחודש השביעי, שובה ישראל".
לרוב, מושר ניגון זה בפי ה[[חסידים]] עם המילים "תקעו בחודש, בחודש השביעי, שובה ישראל".
ההסבר לכך הוא, כאשר חזרו החסידים משהותם אצל הרבי בחודש החגים - חודש תשרי, ביקשו מהם שיחזרו משהו אותו שמעו מהרבי. היו כאלה שלא ידעו לחזור את כל המאמרים אבל את ה[[דיבור המתחיל]] של מאמרי ראש השנה ושבת תשובה הם חזרו עם הניגון הזה.
ההסבר לכך הוא, כאשר חזרו החסידים משהותם אצל הרבי בחודש החגים - חודש [[תשרי]], ביקשו מהם שיחזרו משהו אותו שמעו מהרבי. היו כאלה שלא ידעו לחזור את כל [[מאמר|המאמרים]] אבל את ה[[דיבור המתחיל]] של מאמרי [[ראש השנה]] ו[[שבת תשובה]] הם חזרו עם הניגון הזה.
 
ניגון זה דומה מאד לניגון [[נאשי קראמקי (ניגון)|נאשי קראמקי]].


ניגון זה הוא ניגון ע' ב[[ספר הניגונים]].
ניגון זה הוא ניגון ע' ב[[ספר הניגונים]].

תפריט ניווט