שיחה:ניגון נאשי קראמקי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בשיחה:ניגון ע' (תקעו בחודש) נכתב כי הסיפור עם חסידי קופוסט וליובאוויטש הוא על הניגון ההוא. לעומת זאת לי ידוע שהסיפור התרחש עם ניגון זה. יש למישהו פרטים?--טאפרו דא פלאחו - שיחה, 11:08, כ"א באב, ה'תש"ף 11:08, 11 באוגוסט 2020 (UTC)

מחילה. אבל הניגון נאשי קראמקי והניגון תקעו בחודש הוא אותו ניגון. ההבדל היחיד הוא ששם זה רק המנגינה ופה זה המנגינה עם המילים. (והקדימון של נאשי קראמקי) עכ"פ וודאי שהסיפור שייך לכאן ולא לשם.--קונטרס החלצו. - שיחה, 11:35, כ"א באב, ה'תש"ף 11:35, 11 באוגוסט 2020 (UTC)
רציתי לבדוק זאת, משום מה נכתב שם שמקומו של הסיפור שם.--טאפרו דא פלאחו - שיחה, 12:56, כ"א באב, ה'תש"ף 12:56, 11 באוגוסט 2020 (UTC)
מצד הדו שיח של הנאשי קראמקי. שהם אומרים סחורתינו נמצאת בחוצות ואפשר לסחור. ואז שואלים אותם עיי שטא אוואס מה יש לכם למכור וכולי... אז משמע שזה הסיפור משא"כ בניגון ע' זה לא שייך. חוץ מזה אני מכיר את סיפור בתור שאחד מהחסידים (לא זוכר את שמו.) היה איש מאד פשוט. מהישובניקים של המיטעלע רבי. כנראה. והוא לא קלט שום דבר מהמאמר חוץ מהדיבור המתחיל וכשביקשו ממנו לחזור דא"כ אז זה מה שהוא חזר.--קונטרס החלצו. - שיחה, 13:07, כ"א באב, ה'תש"ף 13:07, 11 באוגוסט 2020 (UTC)

תרגום[עריכת קוד מקור]

אנונימוס, יש כח על ההוספה! רק לא הכנסת את השורה האחרונה ●  חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • 02:16 • כ"ג בשבט ה'תשפ"ב

מילות הניגון[עריכת קוד מקור]

כתוב- תיקעו בחודש, בחודש השביעי, שובה ישראל. אך בהקלטה של ניח"ח (שמובאת גם בסוף ההקלטה של ניגון זה בהיכל הנגינה) שרים- תיקעו בחודש, בחודש שופר, שובה ישראל.