שיחה:דף היומי
חשוב לציין שהרבי ביקש לא לפרסם את השיחה הזאת אחרי אמירתה, כך שגם אם מכניסים ערך על זה - צריך לכל הפחות לעדכן את הפרט החשוב הזה.
ישנם חסידים שלומדים דף ליום, ונוהגים בדווקא להקדים או לאחר בדף אחד..
ערך מסולף ליצנות מתורה ומהרבי[עריכת קוד מקור]
ערך הזוי של אנשים ריקים ופוחזים ליצנות מהרבי ומכל מה שריח תורה נודף ממנו. אינני מדבר שכל זה שקר וכזב מסולף בדיוק כפי שהציונות סילפו את היהדות. תמהני כיצד מי שמכנה את עצמו חסיד של הרבי יכול לעשות מהרבי צחוק ולעג מה שלא העזו לעשות גדולי המתנגדים. מי שכתב את הערך הזה מבטיח לכם שאינו יודע דף גמרא אחת ללמוד, ומה שבטחוני שלא יינקה לא בעולם הזה ולא בעולם הבא. רק אדם שלא קרא ולא שנה ובטח ששנאתו לגמרא ותורה חזקה וכל חייו בלשון הרע ורכילות ווטצאפים, יכול להלביש את יצרו הרע והמתועב על הרבי ר"ל.-- הודעה זו הושארה על ידי אנונימי/ת.
- ענה על העניין יש שיחות מפורשות במשך שנים בזה, אגב גם סאטמר מחזיקים בזה ועוד, וידוע שהמונקאצ'ער היה כותב בהזמנה לחתונה בדף יומי כו"כ למניינם... וד"ל, הדיון הוא קיים , על אף הםערים שהורגלנו עליהם. טוביה בוריתן - שיחה, 18:12, כ"ט בניסן, ה'תש"ף 18:12, 23 באפריל 2020 (IST)
תוכן מאד סלקטיבי[עריכת קוד מקור]
ברשימתו של הר"ש ויינטראוב (שלצערי הקישור אליה נחסם על ידי חבדפדי"ה, נסו לשחק בקישור col.org.il/news/122352) מופיעים ציטוטים פחות סלקטיביים אודות תקנת הדף היומי, כולל התבטאות מאד חיובית של הרבי משיחת ש"פ ראה תשמ"ב בענין הדף היומי. איני יודע מי אחראי לערך הזה, אבל נראה לי שצריך יותר שיקול דעת לפני שמפרסמים במקום נגיש לכולם שכאילו הרבי הוא נגד לימוד הדף היומי. אגב, ראוי לציין שהיום בעולם נפוצה יותר תקנת הדף היומי מאשר תקנת לימוד הרמב"ם (ודוק בתוכן הערך על הטעם כביכול שהתקנה לא התקבלה). כמו כן, יש לציין שאחד הדברים שהרבי רצה בתקנת הרמב"ם (גם הקישור כאן נחסם על ידי חבדפדי"ה שיהיו בריאים וחזקים ושמחים, אפשר למצוא אותו בערך על תקנת הרמב"ם) הוא אחדות עם ישראל על ידי לימוד משותף בתורה, שזה מאד מאד מזכיר את דבריו של ר"מ שפירא בתקנו את הדף היומי. כאורח, לא שיניתי שום דבר בתוכן הערך, אבל מצפה ממי שרואה את עצמו קשור ואחראי לאתר לתקן את המעוות. בברכה 95.86.117.79 18:09, 31 בדצמבר 2019 (UTC)
- איננו צריכים להסתיר את דעת הרבי בנושא, אם כי צריכים להדגיש שגם ה"קפידא" לכאורה היא דווקא להצטרף לסדר הזה, ואם כי לימוד גמרא בכל יום הוא מנהג טוב לאנ"ש בעה"ב ג"כ וכפי שמובא כך בספר המנהגים. טוביה בוריתן - שיחה, 18:15, כ"ט בניסן, ה'תש"ף 18:15, 23 באפריל 2020 (IST)
- אפשר אולי להזכיר שבעת אסיפת תלמידי המגיד(כולל גםאדמו"ר הזקן אחרי פטירתו הם קבעו שילמדו דף ליום!כך זה תקנה במקור של חב"ד בכלל--ווי וואנט משיח נאו! - שיחה, 19:06, כ"ג בתמוז, ה'תש"ף 19:06, 15 ביולי 2020 (UTC)
- אתה יכול להכניס עם מקור ● חלוקת קונטרסים • שיחה • יחי המלך המשיח שליט"א • 21:26 • כ"ג בתמוז ה'תש"ף
- וכדאי גם למי שיש כח להכניס פרטים מתוך הקישור שהוכנס. כמובן לא העתק הדבק ובכל קטע לשים את המקור שמצויין בפנים ● חלוקת קונטרסים • שיחה • יחי המלך המשיח שליט"א • 21:32 • כ"ג בתמוז ה'תש"ף
- אתה יכול להכניס עם מקור ● חלוקת קונטרסים • שיחה • יחי המלך המשיח שליט"א • 21:26 • כ"ג בתמוז ה'תש"ף
- אפשר אולי להזכיר שבעת אסיפת תלמידי המגיד(כולל גםאדמו"ר הזקן אחרי פטירתו הם קבעו שילמדו דף ליום!כך זה תקנה במקור של חב"ד בכלל--ווי וואנט משיח נאו! - שיחה, 19:06, כ"ג בתמוז, ה'תש"ף 19:06, 15 ביולי 2020 (UTC)
- הרבי מסביר בשיחה מדוע כן ללמוד רמב"ם בשונה מהדף היומי -- הודעה זו הושארה על ידי אנונימי/ת.
העדה החרדית[עריכת קוד מקור]
מוזר לכלול את העדה החרדית כגוף רשמי בין מתנגדי הדף היומי. העדה החרדית היתה חלק מאגודת ישראל בעת ייסוד תקנת הדף היומי, ורבניה ביניהם רבי יוסף חיים זוננפלד תמכו ברעיון זה. כמובן שכיום יש פלגים בעדה החרדית שמתנגדים לדף היומי כדוגמת חסידות סאטמר וכדומה. --נרקיס - שיחה, 10:27, י"ד באב, ה'תש"ף 10:27, 4 באוגוסט 2020 (UTC)