לדלג לתוכן

שיחה:אדם בעל שם

הוספת נושא
מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית

מישהו יודע האם הוא היה רבו של הבעש"ט ישירות (כמדומה שכן משמע בכתבי הגניזה החרסונית, שהכיר אותו) או שרק הכיר אותו דרך כתביו? --אסאך הצלחה, און א פריילעכע טאג, היום כ"ה באב ה'תש"ע שָׁלוֹם - יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים 19:45, 5 באוגוסט 2010 (UTC)

מרכבת המשנה[עריכת קוד מקור]

לא נראה לי שזה מתאים שרבי אדם בעל שם יהיה מרכבת המשנה כי שמעתי פעם שהאדמו"ר הזקן לא למד מרכבת המשנה כי הוא התבטא נגד החסידות. דוד מלך ישראל חי וקיים - שיחה

המקור לזיהויו עם בעל מרכבת המשנה הוא מר' ראובן מרגליות, שחקר את הענין, וחלק מראיותיו הוא ששמו של בעל מרכבת המשנה הוא אברהם דוד משה ר"ת אד"ם.--חצקל. יחי המלך המשיח! - שיחה 12:26, 16 באוגוסט 2015 (UTC)
אלו שני "מרכבת המשנה" שונים. הראשון הוא ר' אברהם דוד משה (אד"ם) אשכנזי מח"ס מרכה"מ על המכילתא, והשני הוא ר' שלמה חעלמא מח"ס מרכה"מ על הרמב"ם. בברכה, בא מועדשו"ת • ח' באב ה'תשפ"ב ליצירה | 02:17, 5 באוגוסט 2022 (UTC)