מלך המשיח: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 250 בתים ,  11 באוגוסט 2023
ביטול גרסה 622256 של חסיד של הרבי (שיחה)
אין תקציר עריכה
(ביטול גרסה 622256 של חסיד של הרבי (שיחה))
תגית: ביטול
שורה 205: שורה 205:


==הרבי מליובאוויטש כמלך המשיח==
==הרבי מליובאוויטש כמלך המשיח==
{{ערך מורחב|ערך=[[הרבי מליובאוויטש כמלך המשיח]]}}
לפי דעתו של הרבי מליובאוויטש, "אין כל חיוב '''כלל''' לחפש '''מיהו''' משיח וכו' אבל '''מצות עשה מהתורה''' אהבת '''כל אחד ואחד''' מישראל, ושלילת המחלוקת וכו' '''בתכלית''' - ופשיטא שלא לעשות במזיד הפכו" (ציטוט ממכתב הרבי) וכידוע דעתו הקדושה (גם בשנת תנש"א ותשנ"ב, שאין לפרסם זהותו ולא כדעת הטועים השתנתה גישתו של הרבי כמו שרואים שאמר לדוד נחשון בתנש"א בנוגע לשאלתו האם הגיע הזמן לפרסם בעולם שהרבי הוא משיח ש'''"כפשוט מופרך לגמרי"''') שאין לפרסם זהות משיח. עם כל זאת ישנם חכמים שעושים קונצים (והרי גם על זה כתב הרבי שני מענות בנוגע לשליחת קונטרס שהוכיח את היות הרבי כמשיח של רשד"ב וולפא:
[[הרבי מליובאוויטש]] הוא הוא המלך המשיח עליו הבטיחה התורה. קביעה זו, מסתמכת בין השאר על שיחותיו הק' של [[הרבי]] בעצמו, לדוגמה: 'המשיח הוא ממלא מקומו של [[אדמו"ר הריי"צ]]'{{הערה|שיחות קודש - תשנ"ב, חלק א' עמ' 318, משיחת שבת פרשת חיי שרה תשנ"ב.}}. 'מלך המשיח פועל בעולם ורואים את פעולותיו'{{הערה|שיחות קודש שבת פרשת משפטים}}. 'הרבי הוא נשיא הדור ונביא הדור, והדברים אודות הגאולה שירדה לעולם, הנם דברי נבואה שנתנבא בהם הוא בעצמו'{{הערה|שיחות קודש פרשת שופטים}}. כך גם ישנם ביטויים שונים של הרבי אודות חמיו (אשר הרבי הנו ממלא-מקומו) כי בדורנו, הראוי להיות משיח הוא "נשיא דורנו"{{הערה|1=[http://www.hageula.com/moshiach/person/2642.html ובדורנו - נשיא דורנו], צילום כתי"ק באתר 'הגאולה'.}}.
"הנני מזהירו שיפסיק לדבר או לכתוב, ועל אחת כמה וכמה להפיץ, ועל אחת כמה וכמה להדפיס, בענייני משיח, הן בשמו והן בשם אחר, על ידי שליח וכיוצא בזה – או באיזה קונץ שיהיה, ובאיזה סגנון ואופן שיהיה. ואם חס וחלילה יעשה משהו בזה, יידע ברור שזהו מלחמה נגדי בפרט ובכלל"


הרבי מוגדר כמלך המשיח העתיד לגאול את עם ישראל. ההכרה ברבי כמלך המשיח, פורסמה על ידי רבני חב"ד ואחרים בפסק דין הלכתי המסתמך על פסיקת ההלכה ועל התייחסויותיו של הרבי עצמו לנושא, כאשר רמז לחסידיו שהוא המשיח ועודד אותם לפרסם זאת בדרכים שונות.
"ראו בפועל שעל ידי פעולותיו ומעשיו – הלהיב מחלוקת וכו', ומאות (ויותר) מבנ"י פסקו מללמוד דא"ח, נלחמים בהבעש"ט ותורתו בפועל... כת בי לא היה מפני חשש אולי כו' [תהיינה תוצאות שליליות], כי אם מיוסד על המפורסם שאלפים ויותר הפסיקו לימוד דא"חונלחמים בתורת הבעש"ט וכו' – על ידי הדיבור ופרסום הנזכר-לעיל") ומחליטים שעכשיו צריך לפרסם. ברור ופשוט ש'''דעה זו מופרכת לגמרי ואין לה שום יסוד'''
 
.
עם תחילת התגלות המשיח, עליו הכריז הרבי בתנש"א, קיבלה האמונה ביטוי פומבי והרבי אף אפשר לפרסמה, תוך שמעודד את שירת החסידים: {{יחי}}.


== ראה גם ==
== ראה גם ==
26

עריכות

תפריט ניווט