דב מנחם דוברוסקין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "הוצאה לאור" ב־"הוצאה לאור")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 3: שורה 3:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
הרב דב מנחם נולד ב[[חיפה]] לרב [[חיים אהרן דוברוסקין]] וביילא ב[[י"ב כסלו]] [[תשל"ב]]. בצעירותו למד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] (בין השנים תשמ"ד-תשמ"ז), ולאחר מכן בישיבת [[תומכי תמימים מוריסטון]] שבארצות הברית, ובחצר [[הרבי]] ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] שב-770.
הרב דב מנחם נולד ב[[חיפה]] לרב [[חיים אהרן דוברוסקין]] וביילא ב[[י"ב כסלו]] [[תשל"ב]]. בצעירותו למד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] (בין השנים תשמ"ד-תשמ"ז), ולאחר מכן בישיבת [[תומכי תמימים מוריסטון]] שבארצות הברית, ובחצר [[הרבי]] ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] שב-770 כשהוא שוהה בסמיכות ל[[חצרות קדשנו]] שמונה שנים עד חתונתו בשנת תשנ"ה.


בעקבות כשרונותיו הברוכים, שותף לצוות ה[[חוזר]]ים וה[[הנחה|מניחים]] של [[שיחה|שיחותיו של הרבי]], בשנים [[תש"נ]]-[[תשנ"ב]].
בעקבות כשרונותיו הברוכים, שותף לצוות ה[[חוזר]]ים וה[[הנחה|מניחים]] של [[שיחה|שיחותיו של הרבי]], בשנים [[תש"נ]]-[[תשנ"ב]].


ביום ראשון כ"ו מנחם אב תשמ"ט הציג הרב [[אברהם שם טוב]] קבוצת בחורים והוא ביניהם ואמר שנבחנו בשבת שעברה את כל מסכת [[בבא מציעא]] אצל הרב [[פנחס הירשפרונג]], והרבי העניק לו (שהיה הראשון בתור) דולר נוסף באומרו: "א הוספה אויפן פרס" (=כהוספה על הפרס). בקיץ של שנת [[תנש"א]] כאשר [[הרבי]] עורר על החובה המוטלת על כל יהודי [[הבאת המשיח|להביא את הגאולה]], ערך חוברת מפתח ובה ציין את שיחותיו של הרבי בעניני גאולה ומשיח שנדפסו בסדרת הספרים [[לקוטי שיחות]] ו[[שיחות קודש]]{{הערה|1=דף זה היווה את הבסיס לעריכת הסדרה [[לקוטי שיחות בענייני גאולה ומשיח]] בהוצאת [[את"ה העולמי]].}}. החוברת חולקה כתשורה מכינוס היסוד של [[המטה להבאת המשיח]] שנערך ב-[[770]] בד' אייר תנש"א והוכנסה אל הרבי באותו היום יחד עם דו"ח מהאירוע. על כך ענה הרבי למחרת, יום שישי ה' אייר: "החוברת המכתב הדו"ח והפ"נ נתקבלו אזכיר עה"צ"{{הערה|ליקוט מענות קודש תנש"א מענה שלט}}. בצהריים של יום לאחר מכן, בעת התוועדות ש"פ תזריע-מצורע אמר הרבי כי [[הדרך הישרה - לימוד ענייני גאולה ומשיח|לימוד עניני גאולה ומשיח]], ובהערה (110) נכתב: "ונקל למוצאם – על ידי ספרי המפתחות (שרבו בדורנו זה) על סדר הא-ב, בערכים המתאימים: גאולה, משיח, וכיוצא בזה" ורבים ראו בכך רמז לחוברת שערך.
ביום ראשון כ"ו מנחם אב תשמ"ט הציג הרב [[אברהם שם טוב]] קבוצת בחורים והוא ביניהם ואמר שנבחנו בשבת שעברה את כל מסכת [[בבא מציעא]] אצל הרב [[פנחס הירשפרונג]], והרבי העניק לו (שהיה הראשון בתור) דולר נוסף באומרו: {{ציטוטון|כהוספה על הפרס}}{{הערה|[https://drive.google.com/file/d/1fHO9grgi1urumpliM-vIuezAcT5gq7uS/view יומן ר' אברהם מאן]}}.  


לאחר הוראת הרבי בהתוועדות ש"פ שופטים תנש"א שיש לפרסם לכל על נביא דורנו ושנבואתו העיקרית היא ש"לאלתר לגאולה" ותיכף ומיד ממש "הנה זה (משיח) בא", פעל יחד עם [[תמים]] נוסף לפרסום הדברים ובמענה לדו"ח מפעילותם זו ענה הרבי: "ויה"ר שיהא כהנ"ל בהצלחה רבה והזמ"ג והענינים. אזכיר עה"צ"{{הערה|ליקוט מענות קודש תנש"א מענה תרצו}}.
לאחר שיחת [[כ"ח ניסן]] [[תנש"א]] שבה עורר הרבי על החובה המוטלת על כל יהודי [[הבאת המשיח|להביא את הגאולה]], ערך חוברת מפתח ובה ציין את שיחותיו של הרבי בעניני גאולה ומשיח שנדפסו בסדרת הספרים [[לקוטי שיחות]] ו[[שיחות קודש]]. החוברת חולקה כתשורה מכינוס היסוד של [[המטה להבאת המשיח]] שנערך ב-[[770]] בד' אייר תנש"א והוכנסה אל הרבי באותו היום יחד עם דו"ח מהאירוע. על כך ענה הרבי למחרת, יום שישי ה' אייר: "החוברת המכתב הדו"ח והפ"נ נתקבלו אזכיר עה"צ"{{הערה|ליקוט מענות קודש תנש"א מענה שלט}}. בצהריים של יום לאחר מכן, בעת התוועדות ש"פ תזריע-מצורע אמר הרבי כי [[הדרך הישרה - לימוד ענייני גאולה ומשיח|לימוד עניני גאולה ומשיח]], ובהערה (110) נכתב: "ונקל למוצאם – על ידי ספרי המפתחות (שרבו בדורנו זה) על סדר הא-ב, בערכים המתאימים: גאולה, משיח, וכיוצא בזה" ורבים ראו בכך רמז לחוברת שערך.
 
לאחר הוראת הרבי בהתוועדות ש"פ שופטים תנש"א שיש לפרסם לכל על נביא דורנו ושנבואתו העיקרית היא ש"לאלתר לגאולה" ותיכף ומיד ממש "הנה זה (משיח) בא", פעל יחד עם [[תמים]] נוסף לפרסום הדברים בבתי כנסת בשכונת בורו פארק. ובמענה לדו"ח מפעילותם זו ענה הרבי: {{ציטוטון|וייהי רצון שיהא כל הנ"ל בהצלחה רבה והזמן גרמא והענינים. אזכיר עה"צ}}{{הערה|ליקוט מענות קודש תנש"א מענה תרצו}}.


בשנת [[תשנ"ה]] נשא את מרת לאה שיינא, בתו של ר' [[דובער וילנקין]] מ[[כפר חב"ד]] במשך מספר שנים שימש כ[[משפיע]] בישיבה גדולה [[תומכי תמימים בני ברק]]. ובסוף שנות הנו"נים התיישב ב[[מגדל העמק]] שם הצטרף לצוות המשפיעים ב[[ישיבת תומכי תמימים מגדל העמק|ישיבה גדולה]].
בשנת [[תשנ"ה]] נשא את מרת לאה שיינא, בתו של ר' [[דובער וילנקין]] מ[[כפר חב"ד]] במשך מספר שנים שימש כ[[משפיע]] בישיבה גדולה [[תומכי תמימים בני ברק]]. ובסוף שנות הנו"נים התיישב ב[[מגדל העמק]] שם הצטרף לצוות המשפיעים ב[[ישיבת תומכי תמימים מגדל העמק|ישיבה גדולה]].
הוא ממשפיעי ארגון [[מעייני ישראל]] בכלל ומשש כמשפיע ראשי של הבית מדרש שמפעיל הארגון ב[[חיפה]] שם מוסר שיעור חסידות מידי יום שישי ומתוועד ב[[יומא דפגרא]].


==פעילות ציבורית==
==פעילות ציבורית==
3,771

עריכות

תפריט ניווט