קלמן ויינפלד: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 3,978 בתים ,  10 בינואר 2021
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 4: שורה 4:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תשכ"ז]] להוריו הרב [[שמואל יהודה ויינפלד]] ואמו מרת פערל פנינה ב[[ירושלים]].
נולד בז' באדר שני תשכ"ז להוריו הרב שמואל יהודה וינפלד ואמו מרת פערל פנינה בירושלים.


למד במוסדות המסורה ולאחר מכן [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]] בירושלים. היה תלמיד ב[[תומכי תמימים המרכזית 770]] במחיצת [[הרבי]] בשנים [[תשמ"ז]] - [[תשמ"ח]] וחצי משנת [[תשמ"ט]].
בילדותו התגורר עם הוריו בבית מגורים השוכן סמוך לכיכר השבת כאשר בקומה העליונה באותו בית התגורר רבה של ירושלים הפוסק הנודע הגאון רבי יצחק יעקב ווייס זצ"ל בעל השו"ת "מנחת יצחק", וזכה הרב וויינפעלד בתור ילד לשמשו (במיוחד לאחר שנפטרה זוגתו הרבנית) בהגשת מאכלים לכבוד שבת קודש שהיתה אימו של הרב וויינפעלד מכינה וכן בהברקת מנעלי השבת של הגאון מידי יום שישי במשך תקופה ארוכה. כאשר ביקשה פעם אמו של הרב וויינפעלד את ברכתו של ה"מנחת יצחק" לבנה קלמן לאחר שהבריק את מנעלי הרב, צבט הרב את לחייו של הילד בחיבה ובירכו בנשיאת חן בעיני אלוקים ואדם".


לאחר שהתחתן פעל כשליח בעיר מיתר כחמש עשרה שנה. לאחר מכן עבר להתגורר בשכונת [[קראון הייטס]], שם פעל כראש מחלקת הקיטרינג והמסעדות תחת ארגון הכשרות [[כשרות OK|OK]].
בעת היותו תלמיד מן המניין בישיבה גדולה תורת אמת בירושלים, הקים בשכונת מגוריו מקור ברוך כולל תפארת זקנים וחכמת נשים על שם הורי הרבי ע"ה כפי הוראת הרבי, הכולל היה פעיל פעמיים בשבוע בין הסדרים ברשות הנהלת הישיבה. כאשר נסע לשנת ה"קבוצה" העביר את שרביט ניהול הכולל לאימו שאף זכתה לברכה מיוחדת לפעילות זו מהרבי בכתב יד שצירף למכתב שקיבלה.  


הרב ויינפלד קיבל [[סמיכה]] מ[[רבני חב"ד]] ומרבני [[העדה החרדית]] בירושלים ומהרב מנחם מאיר ווייסמאנדעל מ[[מונסי]], ניו יורק.
בשנים תשמ"ה תשמ"ו שימש כסגן עורך ראשי בעיתון "מקורון" שיצא לאור על ידי מתנ"ס בית מרים בשכונת מקור ברוך בירושלים, כאשר הוא מצנל את תפקידו להפצת רעיונות התורה והחסידות בעיתון שחולק חינם לאלפי משפחות השכונה שהיתה מורכבת מרוב תושבים שאינם שומרי מצוות עדיין. בח"י אלול תשמ"ו כאשר הכניס אל הרבי את העיתון "מקורון" זכה לקבל את מענה הרבי: "נתקבל המ"ע (המכתב עת) ואזכיר על הציון להצלחה בהפצת היהדות התורה ומצוותיה וכו' ולכתיבה וחתימה טובה"
 
באותה תקופה היה פעיל מרכזי בהנחיית הרב מנחם ווילהלם ע"ה, על פי הוראת הרבי לשנות את צורת לוחות הברית הרקומים על פרוכות בתי הכנסת ברחבי ירושלים, והצליח בסייעתא דשמייא להחליף את צורת הלוחות מעגולות למרובעות בעשרות בתי כנסת. במסגרת פעילותו זו שיכנע את הרב חעשין מחבר ספר "המסורת" ללימוד קריאה על פי המסורה לשנות את צורת הלוחות שעל גבי כריכת הספר. כמו כן עמד בקשר עם כמה מגדולי פוסקי ההלכה בירושלים ובראשם הגאון הרב ישראל יעקב פישר ז"ל.
 
למד במוסדות "המסורה" ולאחר מכן תלמוד תורה ובישיבת תורת אמת חב"ד בירושלים. היה תלמיד בתומכי תמימים המרכזית 770 במחיצת הרבי בשנים תשמ"ז-תשמ"ח וחצי משנת תשמ"ט.
 
לאחר שהתחתן פעל כשליח הרבי בעיר מיתר כחמש עשרה שנה. לאחר מכן עבר להתגורר בשכונת קראון הייטס, שם שימש כמנהל רוחני בבית המדרש דישיבת תומכי תמימים סניף חובבי תורה,, ולאיר מכן כיהן כראש מחלקת הקיטרינג והמסעדות תחת ארגון הכשרות כשרות OK.
 
לאחר פטירת הגאון החסיד הרב דן יואל ליווי התבקש הרב וויינפעלד לשמש כחבר בוועד הרבנים הכללי המנהל את מערכת הכשרות העולמי או קיי בנוסף לניהולו את מחלקת הקייטערינג מסעדות ובתי המלון.
בתפקידו כחבר הוועד משמש הרב וויינפעלד כאיש הקשר בין רבני הארגון לבין פוסקי ההלכה בעולם בעניינים העומדים על הפרק.
 
הרב וויינפעלד מונה עם פטירת הרב ליווי למלא את מקומו כרב בית הכנסת ובית המדרש "בית אליעזר יצחק" הממוקם במרכז שכונת קראון הייטס.
הרב ויינפעלד קיבל סמיכה מרבני חב"ד ומרבני העדה החרדית בירושלים ומהרב מנחם מאיר ווייסמאנדעל ממונסי,ניו יורק.


==פעילות ציבורית==
==פעילות ציבורית==
משתמש אלמוני

תפריט ניווט