אליהו חביב: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוסרו 1,165 בתים ,  8 ביולי 2020
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 5: שורה 5:
בבחרותו למד ר' אליהו חביב ב[[ישיבת חח"ל צפת]], לאחר שסיים את לימודיו בישיבה נסע ל[[רבי]] לשנת ה[[קבוצה]] שלו.
בבחרותו למד ר' אליהו חביב ב[[ישיבת חח"ל צפת]], לאחר שסיים את לימודיו בישיבה נסע ל[[רבי]] לשנת ה[[קבוצה]] שלו.


בסיום שנת הקבוצה נסע הרב חביב עם עוד קבוצת [[תמים|תמימים]] לעזור ל[[בית חב"ד|בתי חב"ד]] ב[[הודו]], לאחר שהייה ארוכה ב[[שליחות]] במדינה נישא הרב חביב לרעייתו מרת דבורה.  
בסיום שנת הקבוצה נסע הרב חביב עם עוד קבוצת [[תמים|תמימים]] לעזור ל[[בית חב"ד|בתי חב"ד]] ב[[הודו]], לאחר שהייה ארוכה ב[[שליחות]] במדינה חזר לישראל ונישא לרעייתו מרת דבורה. בעקבות שהגיעה אליו הידיעה שאין באתיופיה בית חב"ד, ויתר על חזרתו להודו ונסע ב[[א' כסלו]] [[תשע"ד]] יחד עם רעייתו לאתיופיה.


לאחר שנישא תכנן הרב חביב לחזור ל[[שליחות]] ב[[הודו]] ובהמשך אף לפתוח שם [[בית חב"ד]]. כששמע זאת אחד מחבריו הוא שאל אותו אם הוא יודע שאין עוד [[בית חב"ד]] באתיופיה? כשהרב חביב ענה שלא ידע הציע הבחור שבמקום לבוא למקום שכבר קיים בו [[בית חב"ד]], יעבור לשליחות באתיופיה.
כש[[כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש|כתב לרבי באמצעות האגרות קודש]] על דבר נסיעתו לשליחות קיבל מכתב ב[[אידיש]] בו דובר על נושא היציאה לשליחות תוך נתינת שבח לשלוחים, אך חברו לא ידע לתרגם את המילה "אביסינה". לאחר זמן כאשר הרב חביב חזר לארץ ראה אותו חברו ואמר לו שהתרגום של "אבסינה" הוא אתיופיה.


ואכן, ב[[א' כסלו]] [[תשע"ד]] נסעו ר' אליהו ורעייתו דבורה חביב לאתיופיה. כשהגיעו קנו דירת מגורים קטנה בעיר הבירה אדיס אבבה, דירה זו שמשה הן כדירת מגורם, והן כ[[בית חב"ד]].
כשהגיעו קנו דירת מגורים קטנה בעיר הבירה אדיס אבבה, דירה זו שמשה הן כדירת מגורם, והן כ[[בית חב"ד]].


לאחר מס' חודשים של שהיה באתיופיה אצליח הרב חביב להשיג אישור לבניית מבנה קבע ל[[בית חב"ד]], ולאחר עוד מס' חודשים השיג בעמל רב אישור לבניית [[מקווה]] טהרה ראשון מסוגו באדיס אבבה.
לאחר מספר חודשים של שהיה באתיופיה הצליח הרב חביב להשיג אישור לבניית מבנה קבע ל[[בית חב"ד]], ולאחר עוד מספר חודשים השיג בעמל רב אישור לבניית [[מקווה]] טהרה ראשון מסוגו באדיס אבבה.


כיום הרב חביב מפעיל רשת בתי חב"ד זמניים הפועלים לתקופה בכל רחבי אתיופיה.
כיום הרב חביב מפעיל רשת בתי חב"ד זמניים הפועלים לתקופה בכל רחבי אתיופיה.
לאחר שעבר הרב חביב לאתיופיה בשתדלנותו ובעידודו פתח אף הרב [[שמואל מרדכי נוטיק|שמואל נוטיק]] בית חב"ד במדינה שכנה.
==השליחות באתיופיה==
לפני קבלת ההחלטה הסופית כתב הרב אליהו חביב מכתב לרבי, בו פירט על ההצעות שמציעים לו, ועל כך שהוא רוצה ומבקש לצאת לשליחות, התשובה הייתה בשפת ה[[אידיש]] ומכיון שר' אליהו לא ידע אידיש הוא פנה לחבר קרוב שיתרגם לו, המכתב דיבר על הענין הנעלה שבלצאת לשליחות, והרבי שיבח ועודד במכתב את השלוחים. אך רק מילה אחת אותו חבר לא הצליח לתרגם, המילה הייתה "אביסינה".
במהלך השנים הדבר נשכח משניהם. לאחר שנתיים שבהם פעל הרב חביב ב[[אתיופיה]] הוא חזר לכמה זמן לארץ, במהלך הזמן פגש את החבר שתרגם לו את המכתב בבית הכנסת [[בית מנחם]], החבר סיפר לו שבדיוק כמה ימים לפניח כן נודע לו מה משמעות המילה "אביסינה" - "אבסינה" זה אתיופיה באידיש..


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
שורה 26: שורה 19:


[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:שלוחים בעולם]]
[[קטגוריה:שלוחים באפריקה]]

תפריט ניווט