בנדיקטין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 4 בתים ,  21 בספטמבר 2016
מ
החלפת טקסט – "סוכר" ב־"סוכר"
מ (קטגוריה)
מ (החלפת טקסט – "סוכר" ב־"סוכר")
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 4: שורה 4:
==היסטוריה וכשרות==
==היסטוריה וכשרות==
[[תמונה:בנדיקטין.jpg|left|thumb|120px|בקבוק בנדיקטין]]
[[תמונה:בנדיקטין.jpg|left|thumb|120px|בקבוק בנדיקטין]]
מקורו של המשקה הבנדיקטין הינו בנזיר מהכנסיה הבנדיקטנית בתקופת הרנסאנס לפני כ-300 שנה, שיצר אותו באמצעות תערובת של 27 צמחים שונים ממדינות שונות ברחבי העולם. הבסיס של הליקר הינו אלכוהול המופק מסוכר סלק, בו מושרים הצמחים השונים לקבלת הטעם המיוחד של המשקה. הכנת המשקה אורכת שבע שנים במהלכן הוא מושרה בחביות עץ אלון.
מקורו של המשקה הבנדיקטין הינו בנזיר מהכנסיה הבנדיקטנית בתקופת הרנסאנס לפני כ-300 שנה, שיצר אותו באמצעות תערובת של 27 צמחים שונים ממדינות שונות ברחבי העולם. הבסיס של הליקר הינו אלכוהול המופק מ[[סוכר]] סלק, בו מושרים הצמחים השונים לקבלת הטעם המיוחד של המשקה. הכנת המשקה אורכת שבע שנים במהלכן הוא מושרה בחביות עץ אלון.


בעקבות המהפכה הצרפתית, אבדה הנוסחה של המשקה כאשר סוחר ספרים רכש את ספר הרישומים מהמנזר ולא ידע על תוכן הספר, ורק כעבור תקופת זמן ארוכה מצא את הנוסחה אחד מבני משפחתו של הסוחר והחל לייצר אותו באופן מסחרי.
בעקבות המהפכה הצרפתית, אבדה הנוסחה של המשקה כאשר סוחר ספרים רכש את ספר הרישומים מהמנזר ולא ידע על תוכן הספר, ורק כעבור תקופת זמן ארוכה מצא את הנוסחה אחד מבני משפחתו של הסוחר והחל לייצר אותו באופן מסחרי.
39,916

עריכות

תפריט ניווט