יין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 8 בתים ,  21 בספטמבר 2016
מ
החלפת טקסט – "סוכר" ב־"סוכר"
מ (החלפת טקסט – "ע"י" ב־"על ידי")
מ (החלפת טקסט – "סוכר" ב־"סוכר")
שורה 12: שורה 12:


==ייצור היין==
==ייצור היין==
היין מיוצר בתהליך ממושך הכולל את בחירת הענבים היותר מובחרים, דריכתם, או כיום מעיכתם באמצעים מכנים. לאחר מכן עובר היין תסיסה, אשר בה הסוכרים הופכים לאלכוהול וכו', בתהליך זה משתמשים בשמרים. לאחר מכן מסננים את היין ומעבירים אותו לחביות ליישון. לאחר תהליך זה היין עובר למכירה ולשימוש.
היין מיוצר בתהליך ממושך הכולל את בחירת הענבים היותר מובחרים, דריכתם, או כיום מעיכתם באמצעים מכנים. לאחר מכן עובר היין תסיסה, אשר בה ה[[סוכר]]ים הופכים לאלכוהול וכו', בתהליך זה משתמשים בשמרים. לאחר מכן מסננים את היין ומעבירים אותו לחביות ליישון. לאחר תהליך זה היין עובר למכירה ולשימוש.


בתהליך ייצורו של ה'''מיץ ענבים''' עוצרים את התסיסה, ולא מאפשרים ליין להפוך לאלכוהולי.
בתהליך ייצורו של ה'''מיץ ענבים''' עוצרים את התסיסה, ולא מאפשרים ליין להפוך לאלכוהולי.


אופן נוסף של ייצור היין הוא בהכנסת צימוקים עם סוכר ומים לתוך כלי, לאחר מספר ימים המים נהפכים ליין.
אופן נוסף של ייצור היין הוא בהכנסת צימוקים עם [[סוכר]] ומים לתוך כלי, לאחר מספר ימים המים נהפכים ליין.


לאופני הכנת היין השונים ולשלביהם יש השפעה על דינים שונים.
לאופני הכנת היין השונים ולשלביהם יש השפעה על דינים שונים.
39,916

עריכות

תפריט ניווט