39,916
עריכות
מ (החלפת טקסט – "זהב " ב־"זהב ") |
מ (החלפת טקסט – " יין" ב־" יין") |
||
שורה 76: | שורה 76: | ||
חרוסת עושים מתפוחים, אגסים ואגוזים טחונים (אין לוקחים קידה וקנמון מחשש תערובת חמץ). וסימן על זה בלשון אשכנז - ראשי התיבות של "(חרושת) אב"ן" - אפל בארן ניסן. | חרוסת עושים מתפוחים, אגסים ואגוזים טחונים (אין לוקחים קידה וקנמון מחשש תערובת חמץ). וסימן על זה בלשון אשכנז - ראשי התיבות של "(חרושת) אב"ן" - אפל בארן ניסן. | ||
החרוסת צריכה להיות עבה [=סמיכה] זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. ואין מוסיפים בה עכשיו יין, רק לפני שטובל בה את המרור ירככנה במשקה אדום - זכר למכת דם. | החרוסת צריכה להיות עבה [=סמיכה] זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. ואין מוסיפים בה עכשיו [[יין]], רק לפני שטובל בה את המרור ירככנה במשקה אדום - זכר למכת דם. | ||
=== כרפס - בצד שמאל למטה === | === כרפס - בצד שמאל למטה === |
עריכות