שיכון חב"ד (ירושלים): הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ
הגהה
מ (החלפת טקסט – "http://www.chabad.info/#!g=1" ב־"http://old2.ih.chabad.info/#!g=1")
מ (הגהה)
שורה 2: שורה 2:


== התייסדות השיכון==
== התייסדות השיכון==
בשנת [[תשי"ח]] נתן [[הרבי]] הוראה להרב [[עזריאל זליג סלונים]] להקים את שיכון חב"ד כשכונה של [[חסידות חב"ד]] בירושלים. בשנת [[תש"כ]] התקיימה הנחת אבן הפינה וע"פ הוראת הרבי את האבן הניחו שתי ילדים, בהנחת אבן הפינה של השיכון השתתפו רבנים ואישי ציבור, וביניהם הרב [[עובדיה יוסף]]{{הערה|1=מתוך [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=79897 נאומו של בנו] [[הרבנות הראשית|הרב הראשי]] [[יצחק יוסף]] במעמד [[סיום הרמב"ם]] שבט תשע"ד {{וידאו}}}}.
בשנת [[תשי"ח]] נתן [[הרבי]] הוראה להרב [[עזריאל זליג סלונים]] להקים את שיכון חב"ד כשכונה של [[חסידות חב"ד]] בירושלים. בשנת [[תש"כ]] התקיימה הנחת אבן הפינה וע"פ הוראת הרבי את האבן הניחו שני ילדים, בהנחת אבן הפינה של השיכון השתתפו רבנים ואישי ציבור, וביניהם הרב [[עובדיה יוסף]]{{הערה|1=מתוך [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=79897 נאומו של בנו] [[הרבנות הראשית|הרב הראשי]] [[יצחק יוסף]] במעמד [[סיום הרמב"ם]] שבט תשע"ד {{וידאו}}}}.


לקראת ראש השנה [[תשכ"ב]] נכנסו הדיירים הראשונים לדירות.
לקראת [[ראש השנה]] [[תשכ"ב]] נכנסו הדיירים הראשונים לדירות.


השיכון נמצא בין הרחובות; פנינה, חנה, אלקנה, עלי הכהן, בר-אילן ויעקובזון. בין הבתים מקשר מעלה מדריגות הקרוי מעלות הרב ננס, על שמו של הרב [[אליעזר ננס]]. שיכון חב"ד גובל בתל ארזה, קריית צאנז, רוממה ועזרת תורה. בעבר השיכון גבל בגן החיות התנכ"י הישן.
השיכון נמצא בין הרחובות; פנינה, חנה, אלקנה, עלי הכהן, בר-אילן ויעקובזון. בין הבתים מקשר מעלה מדריגות הקרוי "מעלה הרב ננס", על שמו של הרב [[אליעזר ננס]]. שיכון חב"ד גובל בשכונות תל ארזה, קריית צאנז, רוממה ועזרת תורה. בעבר השיכון גבל בגן החיות התנכ"י הישן.


===השיכון כיום===
===השיכון כיום===
במרכז השיכון נמצאים המוסדות העיקריים של החסידות בירושלים; ישיבת [[תורת אמת]], [[תלמוד תורה]], בית כנסת מרכזי בו ארבעה שיטבלאך, מקווה, סניף מרכזי של [[צעירי אגודת חב"ד]] ו[[כולל אברכים]].
במרכז השיכון נמצאים המוסדות העיקריים של החסידות בירושלים; ישיבת [[תורת אמת]], [[תלמוד תורה תורת אמת]], בית כנסת מרכזי בו ארבעה שיטבלאך, מקווה, ו[[כולל אברכים]]. בעבר שכן במקום גם סניף מרכזי של [[צעירי אגודת חב"ד]] בירושלים, המכונה "מרכז חינוכי חסידותי".
השיכון הפך לבית כנסת המוני אליו מגיעים בכל יום עשרות מתושבי צפון ירושלים חסידים וליטאים לתפילות יום החול. הבית-כנסת והמקווה מנוהלים על ידי הרב [[צבי משי זהב]] ובניו. בשיכון ממוקם בית מדרשו ומוסדותיו של רבי [[מנחם מנדל טאוב]], האדמו"ר מקאליב, אשר עבר מ[[בני ברק]] למקום משנת [[תשס"ב]].


בשיכון גרות כ-100 משפחות.
השיכון הפך לבית כנסת המוני אליו מגיעים בכל יום עשרות מתושבי ירושלים חסידים וליטאים לתפילות יום החול. הבית-כנסת והמקווה מנוהלים על ידי הרב [[צבי משי זהב]] ובניו. בשיכון ממוקם בית מדרשו ומוסדותיו של רבי [[מנחם מנדל טאוב]], האדמו"ר מקאליב, אשר עבר מ[[בני ברק]] למקום משנת [[תשס"ב]].
 
בשיכון גרות כ-50 משפחות.


*רב הקהילה: הרב [[טוביה זילבשטרום]].
*רב הקהילה: הרב [[טוביה זילבשטרום]].

תפריט ניווט