ניגונים שנוגנו לפני הרבי: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(שיוך לקטגוריה)
שורה 6: שורה 6:


==זמרת הארץ==
==זמרת הארץ==
בספרו {{הערה|ליקוטי מוהר"ן תניינא ס"ג. וז"ל: "דע, כי יעקב אבינו כששלח את בניו – עשרת השבטים – ליוסף, שלח עמהם ניגון של ארץ ישראל, וזה סוד: "קחו מזמרת הארץ בכליכם" – בחינת זמר וניגון ששלח על ידם ליוסף . . דע לך, שכל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד, לפי העשבים ולפי המקום שהוא רועה שם . . וזה בחינת "מכנף הארץ – זמירות שמענו" (ישעיה כ"ד, טז), היינו – שזמירות וניגונים יוצאים מכנף הארץ ע"י העשבים הגדלים בארץ ועל ידי הרועה שיודע הניגון . . ועל כן יעקב אבינו, אף שלא היה יודע אז שהוא יוסף, רק כפי מה שספרו לו השבטים הנהגותיו של יוסף, שלח לו ניגון השייך לשר כמותו. כי יעקב רצה לפעול אצלו על ידי הניגון, מה שהיה צריך, על כן '''שלח לו אותו הניגון של ארץ ישראל'''. וזהו שאמר לבניו: 'קחו לכם מזמרת הארץ בכליכם – והורידו לאיש מנחה, מעט צרי ומעט דבש, נכאת ולט בטנים ושקדים' . . כי הניגון נעשה מגידולי הארץ האלה".}} כותב [[מוהר"ן מברסלב]], כי דברי [[יעקב אבינו]] לבניו בשעת ירידתם למצרים "קחו '''מזמרת''' הארץ" {{הערה|בראשית מג, יא}}, מכוון גם כלפי ענין הזמרה והנגינה. היינו שיעקב אמר לבניו לקחת כמנחה ליוסף מלבד הצרי והדבש גם מספר מיני זמר, 'מזמרת הארץ'.
הביטוי זמרת הארץ נאמר במקור על ידי [[יעקב אבינו]] לבניו בשעת ירידתם למצרים "קחו מזמרת הארץ"{{הערה|בראשית מג,יא}} ומשמעותו על פי הפשט היא: פרות הארץ המשובחים{{הערה|רש"י, שם}}.


במהלך השנים, נהג [[הרבי שליט"א]] לבקש מהאורחים שבאו מארה"ק ומשליחות במקומות נוספים ברחבי העולם, כי יביאו אף הם "מזמרת הארץ", וינגנו בפני הקהל ניגון שנוהגים לנגן במקום ממנו הם באו.
במהלך השנים, נהג [[הרבי שליט"א]] לבקש מהאורחים שבאו מארה"ק ומשליחות במקומות נוספים ברחבי העולם, כי יביאו "מזמרת הארץ", וינגנו בפני הקהל ניגון שנוהגים לנגן במקום ממנו הם באו.


בשבת פ' נצבים-וילך [[תשט"ז]], בהתוועדות שהתקיימה לאחר שחזרו קבוצת ה[[שלוחים]] 'באי כוחו' של הרבי שליט"א מביקורם ב[[ארץ הקודש]], בו עודדו וחיזקו את אנ"ש ומוסדות חב"ד בארה"ק בעקבות הרצח הנורא ב[[בית הספר למלאכה]] ב[[כפר חב"ד]], ביקש מהם הרבי שליט"א לנגן בפני הקהל ניגון מארה"ק בהזכירו את דברי ר"נ מברסלב בדבר "זמרת הארץ" {{הערה|משום-מה קטע זה המדבר אודות הזכרת דברי הר"ן מברסלב 'נשמט' מהשיחה המודפסת, אך הובא בסקירות שי"ל על דבר נסיעתה של הקבוצה}}.
בשבת פ' נצבים-וילך [[תשט"ז]], בהתוועדות שהתקיימה לאחר שחזרו קבוצת ה[[שלוחים]] 'באי כוחו' של הרבי שליט"א מביקורם ב[[ארץ הקודש]], בו עודדו וחיזקו את אנ"ש ומוסדות חב"ד בארה"ק בעקבות הרצח הנורא ב[[בית הספר למלאכה]] ב[[כפר חב"ד]], ביקש מהם הרבי שליט"א לנגן בפני הקהל ניגון מארה"ק בהזכירו את דברי [[מוהר"ן מברסלב]] בדבר "זמרת הארץ" {{הערה|קטע זה המדבר אודות הזכרת דברי הר"ן מברסלב לא נמצא בשיחה המודפסת, אך הובא בסקירות שי"ל על דבר נסיעתה של הקבוצה}}.
 
ר"נ מברסלב כתב שהביטוי 'זמרת הארץ' מכוון גם כלפי ענין הזמרה והנגינה. כלומר שמלבד הצרי והדבש שלח יעקב ליוסף גם 'בחינת זמר וניגון', 'מזמרת הארץ'{{הערה|ליקוטי מוהר"ן תניינא ס"ג. וז"ל: "דע, כי יעקב אבינו כששלח את בניו – עשרת השבטים – ליוסף, שלח עמהם ניגון של ארץ ישראל, וזה סוד: "קחו מזמרת הארץ בכליכם" – בחינת זמר וניגון ששלח על ידם ליוסף . . דע לך, שכל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד, לפי העשבים ולפי המקום שהוא רועה שם . . וזה בחינת "מכנף הארץ – זמירות שמענו" (ישעיה כ"ד, טז), היינו – שזמירות וניגונים יוצאים מכנף הארץ ע"י העשבים הגדלים בארץ ועל ידי הרועה שיודע הניגון . . ועל כן יעקב אבינו, אף שלא היה יודע אז שהוא יוסף, רק כפי מה שספרו לו השבטים הנהגותיו של יוסף, שלח לו ניגון השייך לשר כמותו. כי יעקב רצה לפעול אצלו על ידי הניגון, מה שהיה צריך, על כן '''שלח לו אותו הניגון של ארץ ישראל'''. וזהו שאמר לבניו: 'קחו לכם מזמרת הארץ בכליכם – והורידו לאיש מנחה, מעט צרי ומעט דבש, נכאת ולט בטנים ושקדים' . . כי הניגון נעשה מגידולי הארץ האלה".}}.


==ניגונים נוספים==
==ניגונים נוספים==
19,194

עריכות

תפריט ניווט